|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo
26.11.2015 8:22:19   
Maraj
Jao valerie kud nadjose 44 dinara...sta je to?

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 351
26.11.2015 8:32:50   
tuzna29
Drage moje interesuje me posto sam nova u ovoj temi sto se tice trudnickog bolovanja da li se ono isplacuje 100% i dalje i da li u to spada i topli obrok ili samo plata posto mi primamo topli obrok uz platu.

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 352
26.11.2015 11:12:53   
Valerie

IZVORNA PORUKA: Maraj

Jao valerie kud nadjose 44 dinara...sta je to?

nista me ne pitaj! user posted image RFZO-Filijala Beograd, svrha Bolovanje preko 30 dana.
nije poslodavcu legla refundacija... nista mi nije jasno, mora da su nesto zakasnili...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 353
26.11.2015 12:45:39   
Anck Su Nmaun
sads sam bas u zabuni user posted image
Bolovanje mi je otvoreno 9 nov. i istice 30 Nov. a Dr. mi rece da 31 dan idem na komisiju sto znaci da to pada 9 Dec.
E sad sta sa tih 9 dana? Kako to da pravdam firmi unazad?user posted image

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 354
26.11.2015 12:50:09   
Maraj
Anck pa jesi i dalje na trudnickom to od 9.decembra? Ako jesi ne bi trebalo da bude problema....i kako ti istice 30.novembra ako si na trudnickom? Na komisiju ides tek posle mesec dana prvog bolivanja tako da ti je dr ok rekla

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 355
26.11.2015 13:45:38   
Anck Su Nmaun
Joj nista ja ovo ne kapiram. Pa na doznakama je pisalo do 30 dec. Jel to nema onda veze user posted image
Ja sve mislim da mi je bolovanje do 30 nov. a za dalje mora novo tj. od komisije ali komisija je tek 9 dec.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 356
26.11.2015 13:50:43   
Maraj
Nema veze. Ti si na trudnickom pa si na trudnickom to sto ti je tad zakazana komisija to je tako. Sve je ok dr ce ti dati doznaku do 9.decembra a onda ce ti produziti kad ti komisija prodje

< Poruku je uredio Maraj -- 26.11.2015 13:52:01 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 357
26.11.2015 14:38:24   
Anck Su Nmaun
Al ja sam bila danas kod Dr. i rekla mi je da ce mi tek dati kad prodjem komisiju, ali onda pise od tog dana kad je komisija odobrila znaci od 9 -og. Onda ja ipak njoj moram traziti za tih 9 dana...malo mi sve to user posted image user posted image Onda ce i sledeci mesec biti ista zavrzlama.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 358
2.12.2015 19:12:53   
Anoniman
Ja sutra moram opet kod ginekologa po doznake za porodiljskouser posted image

od 10.10 sam na porodiljskom, i danas mm nosio knjigovodji izvod bebin i otpusne liste, i doznake mi nisu u redu, predate su joj jos 12.10, i krivim i nju i dr. Nju sto mi nije javila ranije, a dr, zato sto mi je stazistkinja na salt_eru pogresila u doznakamauser posted image zaokruzeno 12 meseci, ali gde pise datum pocetka 10.10 ona nije u nastavku ostavila praznu liniju, vec stavila 31.10user posted image tako da nije kriv ni dr, vec glupa stazistkinja na salt_eru.

< Poruku je uredio Unina mama -- 2.12.2015 19:13:32 >

(odgovor članu Maraj)
  Direktna veza do poruke: 359
2.12.2015 19:39:51   
vocicana
E jesu konji sa svim ovim glupostima oko bolovanja I ostalo!
Ja sam u dilemi sta da radim sa bolovanjem, zapravo kada krene januar, ja imam jos 13 dana starog odmora I trebalo bi da mogu da iskoristim stari pa ceo novi odmor gde se idealno uklapam da otvorim zakonsko bolovanje 45 dana pre porodjaja. Sve to radim zbog para I primanja, bas mi se ne ceka plata po dva meseca.
Samo citam sta ste pisale, oni stvarno, ali stvarno nisu normalni!

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 360
2.12.2015 19:40:48   
isidora88
Um ti nisi primila nista para od 10.10? Zma i 2 meseca bez plateuser posted image
Jel ti uplacujes tu prvu platu i doprinose ili ce tvoj poslodavac?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 361
2.12.2015 21:10:44   
New Mom
Moje porodiljsko je od 22.aprila. Tada sam dobila doznake. Porodila se 22.maja, izvod za bebu je bio gotov oko 5.juna. Predali u Sremskoj 9.juna svu dokumentaciju.
Ali oni su doneli resenje o osnovici za refundaciju tek negde 13.avgusta (iako je receno da se to mora doneti za najvise 30 dana) i do tada nisam imala nijednu uplatu (poslednja je bila u maju za tih 22 dana aprila).
Znaci, nije bilo do firme i papira vec do Gradske uprave za decju i socijalnu zastitu.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 362
2.12.2015 21:28:39   
isidora88
Ja cu odlepiti ako mi bude toliko kasnilouser posted image
Jesi li nm onda dobila sbve zaostale plate ili kako?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 363
3.12.2015 8:40:04   
Anoniman
Isi primila sam u novembru bolovanje za 10dana oktobra nekih 8900..

Direktna veza do poruke: 364
3.12.2015 8:42:28   
New Mom
Uplatili su mi tih 9 dana aprila, majsku, junsku i julsku platu, znaci sve zaostalo.
Al to je bila dobra volja, jer to je ona prva uplata koju poslodavac uplacuje pa ceka refundaciju.

U sustini cekaces od momenta otvaranja porodiljskog dok se ne napravi izvod za bebu (to je 14 dana od porodjaja). Ti si na minimalcu pa poslodavac moze da ti uplati odmah tada prvu platu, bez cekanja resenja. Kod mene nije minimalac, iznos nije bio isti tokom 12 meseci itd. pa se cekalo njihovo obracun osnovice.

< Poruku je uredio New Mom -- 3.12.2015 8:43:16 >

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 365
3.12.2015 8:51:04   
Maraj
Meni jos nista od pprodiljskog. Porodila se 30.09. A porodiljsko otvoreno 14.09. Predala papire zadnje nedelje oktobra
I sta sad? Zasto jos nema?

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 366
3.12.2015 10:36:09   
Valerie
meni je, verovatno za trudnicko za avgust leglo jos oko 1000 dinara I dalje nista... user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 367
3.12.2015 10:44:30   
jess021
Ni ja jos uvek nisam dobila resenje za porodiljsko. Predali smo krajem oktobra. I tek kad stigne resenje trazice refundaciju, lele, ako bude do NG bice super.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Valerie)
Direktna veza do poruke: 368
3.12.2015 13:56:34   
isidora88
Nm a jel socijalno isplacuje refundaciju kao za trudnicko il? Pitam jdr bih mozda mogla poslodavca da pitam da mi on pusto platu pa mi sestra zavrsi odmah predmet cim on preda papire koji trebaju pa da mu sto pre uplate, da ne moram da cekam.mesecima pare.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 369
17.12.2015 14:53:58   
suzi kju
Meni juče poštar doneo rešenje za porodiljsko, a predala papire krajem oktobra. Kad da očekujem parice?
Juče zvala firmu, kaze ona jedna nesposobna kokoška biće, pa reko' kad, kao ovih dana, danas bilo za Šabac i Pančevo...

Direktna veza do poruke: 370
17.12.2015 15:46:34   
Anoniman
ja primila porodiljsko i za 20 dana oktobra, i za novembarauser posted image

(odgovor članu suzi kju)
  Direktna veza do poruke: 371
18.12.2015 19:03:23   
suzi kju
Leglo porodiljsko za oktobar i novembar user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 372
18.12.2015 19:04:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: suzi kju

Leglo porodiljsko za oktobar i novembar user posted image

user posted image user posted image Suziuser posted image

(odgovor članu suzi kju)
  Direktna veza do poruke: 373
29.12.2015 16:29:13   
jess021
Ja sam konacno dobila resenje za porodiljsko. Sad ce poslodavac predati za refundaciju za 3 meseca, nadam se da ce pare biti u januaru.

Isi, porodiljsko ne isplacuje socijalno vec fond ili kako se vec zovu, i da porodiljsko se iskljucivo refundira, znaci mora prvo da se pusti plata za stvarno ili fiktivno jer moraju knjigovodje predati izvod da su pustili platu da bi dobili pare.
Koliko znam porodiljsko se redovno isplacuje samo ako knjigovodje redovno predaju dokumentaciju.

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 374
29.12.2015 16:37:18   
vocicana
Ja sam danas nervni slom dozivela kod doktora u fucking dispanzeru! Jadno ovo moje dete. Pojavila sam se sa nekim planom oko bolovanja ne bi li se patila I cekala do besvesti bolovanje koje ide preko Fonda, a pa ne moze tako, ja kazem nisam ni rekla da tako mora biti, vec sam dosla da pitam kako moze, da bi ujedno I sto kasnije otvorila zakonsko bolovanje, da bi sto duze bila sa bebom! Ne, zakon je to!!!! Onda je u sekundi planula vatra iz usta, kao azdaja. Pa ko si ti da mi prinudno otvoris bolovanje! Ko tebi kaze da ja necu raditi do samog porodjaja!? Ma pukla sam. Kakav poviseni ton, nista nisam kao odgovor dobila osim pritiska 200, koji me je drzao do 12 danas! E dokazacu ti da moze bas onako kako sam ja rekla! Pa nisi ti jedini, na kraju, ako neces ti ja mogu I upalu sinusa da dobijem pa da odem na obicno bolovanje! Msm koji degenerici!!!!
Niko te ziv ne saslusa sta imas za reci!

< Poruku je uredio vocicana -- 29.12.2015 16:38:25 >

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here