Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 16:43:17
|
|
|
|
jess021
|
Voci, ne znam tvoj plan, ali ti uopste ne moras otvarati bolovanje, samo porodiljsko najranije 45 dana i najkasnije 28 dana pre termina. A ne isplati ti se ici na redovno bolovanje jer se ono placa 65%, a trudnicko 100%.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 16:47:26
|
|
|
|
vocicana
|
Znam duso, ali meni taj novac nista ne znaci koliko ce mi znaciti vreme sa bebicom, zato sam I taktizirala da ga otvorim sto kasnije, ali on covek kategoricno ne! Mi se poznajemo, privatno, u taj dispanzer sam otisla 3 puta od pocetka trudnoce, meni oni uopste ne trebaju osim tih papira koje daju, nikada ne bi ni na pregled otisla ni nista. Samo da se ovo dete zivo I zdravo rodi, nece me videti vise u zivotu! Mnogo sam se iznervirala. A hvala ti za ovu informaciju za najdalje 28 dana pred porodjaj, to nisam znala. Mada mi koleginica kaze, otvorila je zakonsko na dan porodjaja, muz je njen otisao da to regulise. Boli me ton I nacin toliko ruzne komunikacije, bas sam se iznervirala.
< Poruku je uredio vocicana -- 29.12.2015 16:48:18 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 16:58:31
|
|
|
|
isidora88
|
Voci nisam bas najbolje razumela o cemu je rec. I ja sam cula da neki otvaraju porodiljsko od datuma porodjaja, ali ne znam kako to funkcionise... Meni je danas zakljuceno komisijsko bolovanje zakljucno sa 20.01, tada otvaram porodiljsko E sad je se gleda ukupan staz do porodjaja ili do predvidjenog termina? Jer meni je termin 8.02, ali u papirima je 18.02.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 17:24:52
|
|
|
|
jess021
|
Isi, i ja znam da postoji neka caka da se kasnije otvori porodiljsko, ali je ne znam. Moras imati vise od 6 meseci staza do otvaranja porodiljskog. Znaci 21.01. moras imati vise od 6 meseci staza. A porodiljsko otvaras zavisno od termina.
< Poruku je uredio jess021 -- 29.12.2015 17:26:17 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 17:25:35
|
|
|
|
borica
|
Voci, koliko sam iz ranijih tvojih komentara shvatila ti planiras i odsmor da iskoristis januara, ovu decembarsku platu primas januara celu normalno, ako odes nakon toga na bolovanje naravno, zatim prvi deo januarske od poslodavca do sredine februara, a zarim ti de deli 65 % od plate na dva dela. Tako je bar meni.Tako da krajem februara porodiljsko vec mozes da otvoris.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 17:27:14
|
|
|
|
jess021
|
Borice, trudnicko bolovanje je 100% svaki mesec, nema nista 65%.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 17:36:13
|
|
|
|
borica
|
Da, ali mislila sam da tih 65 nece mnogo da ceka, za razliku od onih 35, tako su meni u racunovodstvu rekli.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 17:38:13
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
I ja sam primila platu za septembar 100%.Trudničko. I dalje čekam oktobar. Nisu me obradovali za praznike, ali mi danas knjigovođa reče da će biti u prvoj polovini januara... Za oktobar... Užas.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 18:10:04
|
|
|
|
vocicana
|
Jeste, poslala sam u temi, ali ovako je . sa danom otvaranja porodiljskog bolovanja, tim istim danom kroz godinu dana se javljamo na posao, sto u prevodu znaci, bebicu od 10,5 meseci ostavljas kuci I ides da radis konjima, jer ti otvaraju porodiljsko 45 dana pre predvidjemog porodjaja koji se racuna kako se racuna. Zato ce Voci, mesec I po na bolovanje, pa ce da rqri u osmom mesecu deset dana pa ce da uzme 14 dana odmora, ne bi li mazgi dokazala da mogu da ga otvorim kako sam zelela. Strasno sam besna I ovo danas mi nista trebalo nije da se nerviram ovoliko, jer to je zaaaakooooon! Pa zasto bi ga oisali ako ga Voci ne bi porusila!!!!!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 18:12:10
|
|
|
|
vocicana
|
I da sve je 100%, samo sto ga primis jednom mesecno, pa se slikaj. Imam kredit zbog kog sam htela da taktiziram, ali sa debilima dogovora nema.I kasni iako je 100%
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 18:30:08
|
|
|
|
MAMAMAJ
|
Tu septembarsku i deo avgusta, za one prve dane trudničkog, sam primila u prvoj polovini decembra, to zaboravi da vam napišem. Joj, Voći moja, valjda će se složiti kockice. Šta da radimo, postoji toliko žena koje nemaju prihod uopšte, uvek na njih pomislim... Čemu one da se nadaju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 18:38:18
|
|
|
|
isidora88
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Isi, i ja znam da postoji neka caka da se kasnije otvori porodiljsko, ali je ne znam. Moras imati vise od 6 meseci staza do otvaranja porodiljskog. Znaci 21.01. moras imati vise od 6 meseci staza. A porodiljsko otvaras zavisno od termina. jess imacu vise od 6 meseci 20.01, ali sta ako se porodim 5.01. tj.pre termina i otvaranja porodiljskog?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 18:46:29
|
|
|
|
vocicana
|
Ma sve je to u redu, naravno da I na njih pomislim, ali sam ocekivala malo razumevanja od saradnika, ja taj hleb jedem 11 godina, ovo je jedino dete koje cu imati, zasto taj svinjski izraz lica I taj poviseni ton, ja ne razumem! Mrzim nekulturne ljude
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 19:02:29
|
|
|
|
milicicak
|
Voci, tebe niko ne moze da natera da otvoris porodiljsko bolovanje 45 dana pre termina ali po zakonu moras da ga otvoris najkasnije 28 dana pre termina. Meni je termin bio 28.3., bolovanje sam otvorila 1.3. taj dan otisla kod dr i tad su mi otvorili bolovanje jos me dr pitala gde si ti do sad :)
< Poruku je uredio milicicak -- 29.12.2015 19:03:31 >
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 19:26:20
|
|
|
|
vocicana
|
Jao znam, jess je napisala, ali janznam da je koleginica koja je pre neki dan dosla sa porodiljskog bolovanje otvorila sa danom porodjaja, eto sve se razlikuje. Ja cu svakako da isteram po svom, ici cu na odmor krajem februara, tek ce u martu moci da mi otvori porodiljsko, tacka! Samo me je zabolelo kazem to, sto me nije saslusao, ja nisam trudna 10- ti put pa da sve znam, vec prvi, ni karton u dispanzeru nisam imala do prosle godine, nece me videti vise, samo da ja zavrsim svoj posao. Razmislicu kako cu.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 21:50:12
|
|
|
|
Animsaj9
|
Voci pitaj koleginicu da se nije porodila ranije, uglavnom zene koje nisu otvorile porodiljsko još uvek , a porode se onda im se sa datumom porodjaja otvara porodiljsko i one se vraćaju tačno na detetov rodjendan na posao. A ovako kao što je Jess napisala 28 dana pre porodjaja zakonski se mora
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 22:12:14
|
|
|
|
isidora88
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 IZVORNA PORUKA: jess021 Isi, i ja znam da postoji neka caka da se kasnije otvori porodiljsko, ali je ne znam. Moras imati vise od 6 meseci staza do otvaranja porodiljskog. Znaci 21.01. moras imati vise od 6 meseci staza. A porodiljsko otvaras zavisno od termina. jess imacu vise od 6 meseci 20.01, ali sta ako se porodim 5.01. tj.pre termina i otvaranja porodiljskog?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 29.12.2015 22:16:24
|
|
|
|
jess021
|
Isi, vidim da je Animsaj napisala da se onda porodiljsko otvara danom porodjaja, ali onda neces imati vise od 6 meseci i nisam sigurna da ces ostavrivati 100%. Ali zasto uopste razmisljas o toj opciji?! Porodices se u terminu i tacka
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 14:22:03
|
|
|
|
vocicana
|
Ja sam odlepila danas! Juce su naime pustili platu kod mene, naravno meni nije ta ista prosla, a na bolovanju sam od 4.1, popenila sam jutros. Nasa direktorka, babetina!!!!je trazila da joj se dostave doznake, ej doznake zbog neke servirke koja je nesto zloupotrebila radni odnos I bolovanje, dala otkaz, pregurala se I jednostavno vise se nije pojavila! Moj doktor se krstio I levom I desnom rukom, kakve doznake, dao sam potvrdu da ne radis, a doznake mogu dobiti na kraju meseca! Ja koliko znam, bolovanje prvih mesec dana placa poslodavac, a kada se predje na komisiju to vec kasni i nije ni bitno sto kasni, bitno je to sto nisu otpostovali osnovno I dali kad I ostalim zaposlenima novac. Ne postoji NIKAKAV zakon koji obavezuje izabranog ginekologa da izdaje doznake unapred, sto je apsolutno krivicno delo, ne razumem sta se cini mom poslodavcu, sutra cu haos da napravim! Kakva je to fora sa tim izmisljanjem novih pravila, a zvat je I rfzz I zastitnik prava pacijenata I svi po redu, takav zakon ne postoji! Grmim od besa! Cekam tu socijalnu pomoc od plate, muka mi je kada samo pomislim sta radim a tek kada mi legne novac sta sam zaradila a sta odradila! Ministarstvo I advokat u ponedeljak da vam se Voci naj....ma... Poludela sam!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 14:35:53
|
|
|
|
isidora88
|
Ja jos nisam dobila platu za novembar, knjigovodja je tek 13.01 predala papire za novembar, sad kad mi najvise trebaju pare, meni ce da kasne ko zna koliko
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 14:53:47
|
|
|
|
vocicana
|
Od istekle sesije cu da skrenem vise. Meni Isi nisu isplatili ono sto su zakonski duzni prvih mesec dana bolovanja, zbog gluposti koju sam objasnila u prethodnom postu, jer direktorka sama izmislja pravila nova I trazi da joj se dostave doznake unapred, kao kakav dokaz da sam na bolovanju, potvrda nije validna?! Zato ce Voci prekosutra haos da napravi, narocito sam sklona tome od kako sam trudna, dokazivanje istine I isterivanje na cistinu. Advokat pa fond pa cemo isplatiti I platu I kamatu. Pa ja sam rodjena da pobedjujem, ne dam da mi marginalni ljudi zagorcavaju zivot! Paru ispustam na usi! Ovo je I tema za istresanje negativne energije, ali energije nemam da pisem o ovako glupim stvarima. Da svakog dana od kako sam trudna imam stresove, neke kamencice spoticanja, sta ce meni sve ovo eeeej?!
< Poruku je uredio vocicana -- 16.1.2016 15:04:09 >
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 15:11:20
|
|
|
|
isidora88
|
Voci isteraj to na cistac, razumem te skroz i ja sam takva, glavom kroz zid zbog pravde.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 15:14:51
|
|
|
|
vocicana
|
Ljubimo te dasa I ja za to! Ko zna kakav ce on da ispadne kada sam ja ovako otkacena sada , a I otac mu je ovakav, bice veselo!
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 15:28:16
|
|
|
|
jess021
|
Voci, jesi ti sigurna da su pustili januarsku platu? Po nekoj logici januarska plata ide na kraju meseca ili u februaru.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.1.2016 15:38:33
|
|
|
|
vocicana
|
Tako su mi rekle koleginice, da je akontacija za januar, msm nema veze, znam samo da nisu fer, da je ovo jedna oloska ustanova zbog koje sam danas htela da poludim od nerviranja. O hvala ti Jess sto se uvek javis
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?