RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 20:16:09)

Spremala sam bekama za večeru palentu s jogurtom, s tim da sam umakala kašičicu u jogurt i ručkale su, jeeeej napredujemo.
Zapravo dala sam im prvo čist jogurt na kašičicu [sm=smiley36.gif]e to je bio izraz lica za slikati [sm=jezicek.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 20:47:04)

Super suzi. I moj L se tako gadio. Danas je kusao jogurt a i umakala sam mu sredinu hleba u jogurt , i to mu se svidelo [sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 9:02:40)

Moram da im nudim stalno, moraju da prihvate jogurt i sir.
A nikako da im spremim poparicu da probaju, moglo bih danas popodne [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 9:34:16)

Ni meni nikako paopara da dodje na red. Mi sir jos nismo probali

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 9:45:35)

Ja sam im stavljala u palentu i nisu htele. Neka par dana da im dajem jogurt dok se naviknu pa onda ponovo sir.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 10:44:42)

Evo , L i dalje izbegava da doruckuje. Stisne usta. Al zato se buni dok mu ne dam da sisa. Sta se sad ovo desava...da l je neka faza.... uglavnom dorucak preskoci . Obicno mu kuvam palentu , griz ili proso sa bananom i jabukom. Do sad je jeo. Sad samo trazi da sisa taj obrok

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 10:59:20)

I moja mala nece da doruckuje, eventualno plazmu i mleko ali u vrticu odbija kaze vaspitacica...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:08:42)

Mame sta radite kada prodje 3 nedelje od otvaranja ovih zitarica... konkretno , kupila sam Nestlé 8 zitarica . Pise da se od otvaranja upotrebe u roku od 3 nedelje. Mi ne mozemo to da pojedemo za 3 nedelje.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:13:36)

Maraj ja tih briga nemam [sm=smiley36.gif]
A verovatno se baca, ipak je to hrana koju jedu male bebe.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:24:28)

ne znam ja nisam bacala,ovaj nestle je veliko pakovanje pojeli bi jedino ako bi svaki dan jeo ....a uopste se ne menja sve je isto i miris i ukus...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:24:51)

Pa da. Vas ima vise [sm=smiley36.gif] jos ja kupila ovo vece pakovanje. Bacicu , sta cu drugo , nego ne zanima , sta se desava za te 3 nedelje sa tim zitaricama , sta se pokvari ako nemaju mleka u sebi

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:28:06)

ja mislim da je to vise marketinski,a i za one koji ne skladiste kako treba...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:29:41)

E zaboravila sam da pitam. Da li ste krenule sa svezim vocem. U mojoj knjizi pise da se od 8.meseca moze uvesti sveze voce tj da se ne bari prethodno. Kupila mi mama breskve. Ne znam kako da mu dajem u svezem obliku. Da l da mu dam mali komadic pa da gricka il da narendam tj ne znam ni da l moze breskva da se narenda [sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 11:33:58)

Moze biti dan je to vide marketing, kao što Ada kaže. Mada ja kad bi bila u situaciji da pređe trideset nedelja od otvaranja, verovatno bih bacila.
A sveže voće nisam davala, Ada jeste. Danas ću im dati jabuku, narendaću je pa ćemo da probamooo...

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 12:29:39)

Maraj ma to tije da bacis i kupis drugo pakovanje. Ja dajem dok ne potrosim ne bakcem se time sta pise dovoljno je mislim da ih cuvas na suvom i ne pretoplom prostoru dobro zapakovane i to je to. Ja koristim one posude za jelo sto se ne kvari kao.. a vidi ti sama najbolje ili drugi put kupi manje pakovanje.

Ja jos uvek nisam mu dala sveze voce i ako sutra punimo 9 meseci. Moracemo uskoro da probamo [sm=smiley1.gif]

Suzi javi utiske kad im das jabuku..

Inace juce sam mu dala za veceru 8corn sa jogurtom i super je pojeo, ali nakon vecere on je poceo da vristi, place i tako cela noc je prosla kenjkajuci i na sisi [sm=smiley13.gif]. Ne znam zbog cega ja sam mislila da mu nije nasmetalo ovo ali pojma nemam. Ne znam dali cu se ponovo usuditi tako da mu dajem zitarice.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (2.6.2016 15:32:10)

Amelia pa ne bi trebalo da jeod glutena , probao ga je. A od jogurta, pa isto tesko. Mozda je slucajnost il neki zubic. Sacekaj par dana pa probaj opet. Nije mu to bila nova namirnica , pa da sumnjas u to[sm=zmeden.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 7:35:10)

Sveža jabuka prošli i ne baš tako sjajno. Al sam se ismejala za sve pare [sm=smiley36.gif]i ja i mm. Da ste videli te grimase, čudo jedno [sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 7:58:22)

Suzi kako si im davala ? Rendanu? Kako da dam L breskvu?

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 8:27:54)

Rendanu na ono najsitnije.
A breskva je mekana, kao bananu viljuškom izgnječi.

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 8:36:50)

Kada ste pocele sa drugim obrokom? Sta mislite da li je rano da uvedemo drugi obrok?
Nesto mi se cini da Ika trazi. Da li dati dorucak i rucak, ili rucak i veceru. Kao da mi nije drugo dete [sm=smiley36.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 8:54:44)

Uh pa čini mi se sa nekih pet, pet ipo meseci. Kad sam umela dovoljno povrća za ručak a za doručak davala palentu, žitarice s voćem.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 9:13:34)

Od svezeg voca do sada je jeo,jabuku,breskvu,kajsiju,bananu i jagodu....mislim dobro banana se podrazumeva...

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 9:19:44)

Ja imam neki kuvar za bebe koji izdaje Vodic za roditelje, cini mi se da ga i Maraj ima. Po njemu osim tikvice, sargarepe i krompira nista vise od povrcau ovom uzrastu se ne uvodi. Ja bih mu uvela brokoli ili karfiol? Sta ste vi posle ove tri namernice uvele?

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 9:24:38)

Jabuku, brokoli, bundevu pa bananu. Karfiol sam odlagala zbog nadimanja.
Posle toga mislim da je bila keleraba, pa piletina, tako nekako...

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (3.6.2016 9:25:13)

Mi smo isto probali breskvu, izgnijecila je sa bananom. I kajsije cemo ovih dana. Svjeze je jos jeo bananu, avokado i mango. To je to mislim.
Ja sam uvela rano kelerabu, brokoli pa karfiol. Zadnje dvoje sam prokuhavala dva puta i prosipala tu vodu. Nije imao problema sa prduckanjem [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>