RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (30.5.2016 16:15:21)

Ma to ručno da nacediš nemaju šanse. Samo u sokovniku. Ili eventualno probajte ako imaš secka, u to ubaci pa kad sš skroz usitni onda kroz cediljku.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (30.5.2016 16:26:56)

Vidis mozda bi migla u secka. Nije mi palo to na pamet. Ne radi mi mozak jos od trudnoce...zato pitam za ideje...

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (30.5.2016 21:20:33)

Ja L necu davati sokice dok god budem mogla, uopste ne vidim svrhu sokica jer su puni secera.
Ni L nije htela vodu, pa sam joj davala vodu u kojoj sam kuvala jabuku ili krusku, to je super prolazilo i onda sam samo jedan dan umesto toga dala cistu vodu i sad normalno pije samo vodu.
Inace ovo je savet od Bebilule[sm=smiley1.gif]

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 8:04:52)

Jess ne vidim ni ja svrhu sokića veruj. Ako je neko uporan u nuđenju vode onda sam to ja. Ne možeš da veruješ da neće, nema šanse. Pričala sam i sa doktorkom kaže prihvatiće vremenom, nastavite da nudite a do tad dajte kako hoće.
I onda bolje i ovako da unose tečnost nego nikako.
Zeznu se one pa povuku i kad osete da je voda mršte se nenormalno...

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 8:10:04)

Meni L hoce vodu. Ali samo na kasikicu ili na špric. Na flasicu nikako. Ja mu dam a on se igra sa onom cuclom. Grucka je i razvlaci. I to vode sto mu upadne u usta on ispljune. A kada mu dam na kasikicu ili spric tada proguta

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 8:37:33)

G nije pio vodu do deset meseci. Nije bilo načina da ga nateram. A Ika sada pije. Probajte da im zagrejete vodu, jer su bebe navike da sve što piju bude mlako. Kod nas je upalilo.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 8:40:21)

Ja mu zagrevam. Glwdam i da mu dajem u periodu kad bi rrebao da jede tj kada znam da bi hteo da pije. Mala vajda i od toga.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 8:51:48)

Sanjalice probauuu, mada da je do toga nebi htele ni sokiće, a njih piju bez zagrevanja [sm=smiley13.gif]
Meni je doktorka rekla da se to često dešava kod dece, da ne brinem, sama da im nudim ii da će vremenom prihvatiti.

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 14:27:19)

Nu moj R nece cistu vodu,a posto je vruce dajem mu sa sokicem ,ali u bas maloj kolicini tipa 30ml soka 100 ml vode i popije po dve flasice dnevno...inace R uziva u svezem vocu,jeo je breskve kajsije,jagode smo uveli,bas mu se sve svidja,a kako i ne bi....

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 14:44:51)

Jagode , to sme sada? Nisam znala [sm=smiley1.gif]
Samo neka ručka, presladak je!!!

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 15:13:44)

O adulence i jagode ste vec! Svaka cast!
Sto mm kaze , i L bi mogao jagode. Ja sam ih u trudnoci jela po kg dnevno. Kaze mm nema sanse da ima alergiju koliko sam ih jela s njim u trudnoci[sm=smiley1.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 15:47:18)

Jagode idu od godinu dana. Kao i maline i kupine.

janajana -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 15:56:28)

I ja koliko znam da jagode idu posle godinu, cak mi je i patronazna skoro kad je bila napomenula da joj ne dajem jagode, kao ni to da ih ja ne jedem dok sisa.

serpica -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 15:56:40)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

ja sam ih davala tek sa dve,ustvari tomi sam morala da ih uvedem nesto ranije jer je krenuo u vrtic a tamo im daju za uzinu jagode ili sok od jagoda pa sam htela da prvo proba kod kuce.

serpica -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 15:59:55)

IZVORNA PORUKA: Maraj

O adulence i jagode ste vec! Svaka cast!
Sto mm kaze , i L bi mogao jagode. Ja sam ih u trudnoci jela po kg dnevno. Kaze mm nema sanse da ima alergiju koliko sam ih jela s njim u trudnoci[sm=smiley1.gif]

Ipak nemoj da rzikujes,sacekaj ima dosta voca koje moze da jede a da se ne plasis da ce da dobije alergiju,jabuke,kruske,banane,breskve,kajsije,mandarine,sljive..ma sta ces vise..ostavi jagode za sledecu godinu....mislim ja sam tako,dobronameran savet [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 16:25:59)

Ma ne serpi...panicar sam ja preveliki , da jagode uvedem tako rano. To je samo opaska mm na moj komentar da jagode idu posle prve godine

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 16:27:49)

Serpice slazem se s tobom. Meni su deca punila godinu dana u zimu, pa sam cekala leto. Mali su oni za jagode posebno sto se na pijaci prodajensve i svasta. Mi imamo oz baste domace.

serpica -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 16:33:32)

Sanjice mi imamo takodje domace ali opet cekam da malo porastu...
Maraj [sm=smiley31.gif]

amelia -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 17:45:04)

Mame samo da vam kazem da meni Ayan danas pio voduu i znate li kako [sm=smiley36.gif] iz case gde sam ja pila i on zeva celo vreme gleda me sta radim i ja mu dam i on poludi za casom i stavlja je u usta i skripuce zubima, jeste da je bio ceooo mokar do koze ali je popio koji gutljaj. Ovo mu dodze zanimljivo od sada cemo tako barem na neki nacin da popije malo malo. Problem je sto ne zna da vuce nego samo otvara usta i ja mu sipam i baravno vise izadze vani nego sto on proguta. Ali dobro vazno je da popije koliko toliko[sm=smiley1.gif]

adulence -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (31.5.2016 17:50:56)

Svako radi oñak kao misli i oseca i Ivi sam davala,tako da nisam imala dileme sada,ali to je moje misljenje......sada svi porodicno uzivamo dok ruckamo vockice....

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 10:19:42)

Ada ja te podržavam. Svaka majka radi po osećaju i onako kako misli da je najbolje.
Evo i ja uvodim kravicu polako, piju, ne smeta im, nikakve promene nisam uočila. I sad će mnogi da ne osuđuju al ne marim [sm=smiley36.gif]
Sad za šta god da pitaš ništa ne sme, nemoj ovo nemoj ono, ma...

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 10:29:19)

IZVORNA PORUKA: serpica

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

ja sam ih davala tek sa dve,ustvari tomi sam morala da ih uvedem nesto ranije jer je krenuo u vrtic a tamo im daju za uzinu jagode ili sok od jagoda pa sam htela da prvo proba kod kuce.

Moja rodjakaa je decaku dala sa 5 m, njihove domace jagode, sreca pa mu nista nije bilo. Ja ne bih smela ni.u ludilu!

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 14:49:19)

Meni L sinoc nije hteo da vecera. Place , vristi , trazi da sisa. I sta cu , morala am mu dati. On i dalje najvise voli da sisa

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 17:30:28)

Ja pod hitno moram prosiriti jelovnik. Bar grasak da uvedem. Sada ce poceti i boranija, kada nju smijem? Vrtimo isto za rucak. Ajde za veceru mi je lakse kako mogu gluten. Sad mozemo i cijelo zumance, pa smislicu vec nesto.

suzi kju -> RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo (1.6.2016 18:26:33)

Bebilule veruje ti, istina slučaj. Mora da se uvodi još nešto

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>