Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 15:59:34
|
|
|
|
eca89
|
Hej mamike, dajete li vi djeci ribu i sa čim je spremate? Ja sam A. skuhvala file lososa, krompir i spanać, baš je ružno haos, a ona sirotica jede, mm kaže da sam ja nemajka, kako joj to mogu dati da jede !
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 16:06:50
|
|
|
|
Kata90
|
Eco,ne vidim nista lose u tome i ja tako dajem... A mlevenu riblju tunu jesi probala?moj malisa to obozava.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 16:12:03
|
|
|
|
branki*
|
Ja sam boki skoro dala bas lososa i oslica.iz rerne.jela je,davala sam joj iz moje ruke.a,ti eco,jesi kuvala ribu ili kako?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 16:12:07
|
|
|
|
veselicaa
|
Eco ma samo neka jede,bolje da voli da jede tu bljutavu hranu bar dok je mala,a ne nesto bas zacinjeno. Moja A je obozavala ribu kao mala,ja sam joj przila na maslinovom ulju u onom gril tiganju.Kazu da cak i nije zdravo da deca mnogo jedu ribu,drugi kazu da jeste tako da ko bi ga znao.Umereno je najbolje.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 17:14:33
|
|
|
|
eca89
|
Ma, ja sam njoj samo skuhala, možda je zbog toga, meni je baš ružno! Branki, kako si pekla, jesi li stavljala ulja?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 20:36:48
|
|
|
|
branki*
|
eco,ja sam pekla u rerni na onom papiru,stavila malo ulja,poprskala samo.sledeci put cu da zamotam u foliju,zaboravila sam da moze tako.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 10.10.2015 23:05:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Nisam davala ribu ni svinjetinu. Kod nas je pravilo da se bebi ne daje. Do 9mj sigurno, a ne sjećam se kad se uvodi u ishranu Kad sam njima dvoma spremala prvi put to je bila pržena u teflonskom tiganju, na vrlo malo masnoće. Posebno sam davala krompir ili blitvu uz to.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.10.2015 6:44:00
|
|
|
|
branki*
|
Riba je alergen,pa zato.ko ima u porodici slucajevaa,neka priceka sa ribom do godinu dana.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.10.2015 14:20:07
|
|
|
|
daca77
|
Ja sam sama u temi ishrane od 9-12meseci Inace, jos N nisam uvela ribu...valjda zato sto meni strasno smeta, pa ne zurim...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 11.10.2015 14:48:56
|
|
|
|
branki*
|
daco,ja ti dolazim u temu za 5 dana oficijelno
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.10.2015 8:10:53
|
|
|
|
daca77
|
Cekam te, Branki
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 12.10.2015 21:22:20
|
|
|
|
Trcosava
|
Ani sam kuvala vitkog soma sa paradajzom i šargarepom. On nema neki jak miris/ukus. Paradajz je lepši Od nas skoro niko ne jede ribu. Ja volim pastrmku, tunu iz konzerve i eventualno losos ali spremljen u rerni sa puno belog luka i limuna. Za deset dana odosmo i mi u drugu temu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.10.2015 8:44:38
|
|
|
|
branki*
|
Eco,ja boki dajem za veceru pahuljice kupovne.ili one koje se prave sa vodom ili one koje se prave sa ad mlekom.nisam ni ja uvela kravlje. Inace,skuvala sam joj povrce sa mesom,ubacila sam i crni luk prvi put,videcemo kako ce proci. Inace,mi ni nismo vise u ovoj temi.
< Poruku je uredio branki RR -- 22.10.2015 8:46:22 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.10.2015 8:55:30
|
|
|
|
eca89
|
Branki, pokušavala sam joj pahuljice i sa vodom i s mojim mlijekom,ali nece da jede!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.10.2015 8:59:27
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: Mariya Eco,daj joj nešto konkretno umesto voća .ja voće dajem za doručak i užinu.večera je mleko-mlečni proizvodi i žitarice,najčešće lino i sl.kasice.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.10.2015 9:01:47
|
|
|
|
branki*
|
uh ja sve planiram i da uvedem kravlje,pa da jij spremam cokolino,mada ne znam .uopste nemam ideju,a i najlakse mi nekako da joj dam pahuljice neke. moja boka voli i kacamak,to joj pravi,nekad dam i malo sira uz to. ali,meni se ona isto budi nocu,a ja ne znam da li je to do hrane ili neka navika,cekam ,proci ce valjda.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.10.2015 12:43:58
|
|
|
|
ivaMark
|
A zasto cekate kravlje da uvedete zbog tih pahuljica? Dok nisam uvela kravlje sve te pahuljice, griz, sutlijas, poparu, kacamak sam pravila sa AD... Skuvam na vodi i dodam AD prah i to je to.
< Poruku je uredio ivaMark -- 22.10.2015 12:44:32 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.10.2015 15:09:58
|
|
|
|
choopa choops
|
I je zvanično prihvatila žitarice I to one Milupa kukuruz i riža ili Hipp sa jabukom.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 7.11.2015 18:40:03
|
|
|
|
dinilini
|
Sa čim ste davale kiselo mleko? Moje dete nesto ne voli palentu, vrlo cesto je odbija tako da mu ne bih davala prvi put u kombinaciji sa palentom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.11.2015 15:26:39
|
|
|
|
soni
|
Kako ste bebibod 6 meseci organizovali obroke? I koji je razmak izmedju obroka? Koliko slane kasice sy vam bebe jele u ovom periodu?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.11.2015 15:45:28
|
|
|
|
branki*
|
Ja sam kis mleko dala samo,potom sa hlebom.pavlaku isto tako.ili ubacim u povrce. Soni,ja sam pre podne davala vocnu kasicu,pola tegle male ili koliko hoce,popodne povrce,isto i uvece pahuljice kupovne,pola doze ili koliko hoce.sisa kad god hoce.
< Poruku je uredio branki RR -- 8.11.2015 15:48:29 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 8.11.2015 15:56:46
|
|
|
|
choopa choops
|
Mi imamo 8 mjeseci, još nisam startovali sa mliječnim proizvodima (osim mliječnih kašica), iduće sedmice smo na kontroli, mislim da tad krećemo. neki dan sam joj dala Zlatarski kravlji sir, ona oduševljena mamino slano dijete, voli samo slaniše :-) Soni ja sam ujutru davala voće, popodne povrće, uveče Milupa mliječne. S tim da ništa ne voli osim povrća, tj pojede, ali malo količinski. Maksimum kao mala teglica Hipp.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.11.2015 14:54:14
|
|
|
|
SunFlower
|
Mi imamo 8.po, i nemamo problema sa jelom, kuc, kuc. Dorucak, rucak, vecera - voce, povrce, mlecne zitarice. Sve jede, ne odbija nista, mada ne pojede puno po obroku. Uveli smo manje-vise sve, osim onoga standardno sto ide posle prvog rodjendana. Jedino nismo jos kravlje mleko, njega ni ne planiram da nudim nikad da pije, jer ona sisa i flasicu ni ne koristi ni za vodu. Ali bih pocela da joj dajem na primer griz, keks i mleko, sutlijas... Kada bih to mogla? Kada ste pocele da dajete kravlje mleko u kasicama?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.11.2015 16:07:41
|
|
|
|
branki*
|
Boka ima 9 i po meseci i nisam joj jos vela kravlje mleko.sinu sam kravlje uvela tu negde u ovom periodu kroz cokkolino.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.11.2015 17:32:42
|
|
|
|
choopa choops
|
SF ja kravlje kao tkvo tek od godine čini mi se? Te kašice joj dajem ili gotove Milupa ili pripremam sa adaptiranim.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?