Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.9.2015 14:26:38
|
|
|
|
jovicaa
|
integralni pirinac je ok, ja mislim da sam samo njega i davala. mi cemo malo krenuti sad sa vocem, posto dete ne kaki i pokazuje sve znake spremnosti. mada premisljam se da li mozda da krenem i sa zitaricama, posto imam dosta mog zamrznutog mleka koje treba da se upotrebi sledecih dana, jer posle sest meseci vise ne sme da se koristi.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.9.2015 15:00:20
|
|
|
|
choopa choops
|
Jovice kod nas se prvo počinje sa žitaricama, pirinač i kukuruz. Pa iskoristi to mlijeko dok još imaš. SF ne znam, trebalo bi da može. Ja inače samo dajem standardni bijeli, ali vjerujem da nema problema ni sa tim drugim vrstama.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.9.2015 23:32:35
|
|
|
|
jovicaa
|
Hoću.. Samo da ih kupim. Danas sam mu dala malo jabuke, bio je u fazonu prrrr, frrrr, ali progutao je koji zalogaj, i bio je presrećan što se dogadja nešto novo
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 29.9.2015 13:39:11
|
|
|
|
choopa choops
|
Smiju li djeca od 7mjeseci šipak (nar)? Mislila sam da ga propasiram, da bude više kao sok?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 29.9.2015 21:22:36
|
|
|
|
branki*
|
Choopo,ja ti ne znam.nar nisam dala ni bozi nikad,slabo ga i kupujem.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 29.9.2015 21:32:45
|
|
|
|
milicicak
|
Choopo, sok od nara moze da se uvede izmedju 6 i 8 meseci. Mi poceli posle godinice :)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 29.9.2015 22:13:44
|
|
|
|
choopa choops
|
Odlično, hvala!
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 30.9.2015 14:34:11
|
|
|
|
daca77
|
Chopa pitala za nar, a sta je sa drenjinama i sokom od istih? Da li se i one svrstavaju u crveno voce ili ne?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 4.10.2015 9:06:15
|
|
|
|
Trcosava
|
Žene, kad sme dete grođže? Znam da ne sme kao zbog korice i koski, a ja imam ono grožđe bez košpica. Ako sameljem u blenderu jel sme i sa kožicom tad? Dala sam mu i cveklu. Papriku isto. Mladu buraniju. Kad sme kupus da počne? Sa punih 9? Inače, užasno ga zatvara pirinač. ČAk i krompir. Uglavnom mu dajem slatki krompir, ali ne mogu tako doveka. I imate li kakvu ideju za večeru osim žitarica?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.10.2015 9:51:53
|
|
|
|
branki*
|
trco,ja nemam odgovore na tvoja pitanja ja npr papriku jos nisam dala,a ni cveklu,nesto je i ne kupujem.nisam dala ni grpzdje.prilicno sam jednolicna sto se tice hrane.ona sad manje jede,nego ranije.rucak je skoro izbacila,pojede par kasicica i to je to.kad god mi jedemo,ja joj dajem koliko hoce.hleb isto.vrtim sve kao i pre.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.10.2015 10:19:30
|
|
|
|
Trcosava
|
Branki, ovaj za sad njupa dobro pu pu pu. Ručak oko 250gr. Problem mi što nemam ovde pijacu, a blitvu i spanać u trgovini gde ja idem nema. I onda se ručak svodu na vrtenje krompira, brokolija, paprike, tikvica, cvekla (sad), karfiola, malo buranije, mesa, šargarepa, slatki rkompir (pirinač izbegavam)... Mislim nije da on jede jednolično, ali mislim... Grašak isto nemam gde da kupim lep zamrznut, a svi u konzervama (mladi) su soljeni. Isto - kad sme kukuruz? Proso isto sme beše? Mogu da mu za večeru dam umesto onih kupovnih proso? Sa mlekom? Bananom? Dajte neke ideje. Mada mi uskoro begamo u drugu temu
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.10.2015 10:26:14
|
|
|
|
branki*
|
trco,proso smes,ja planiram isto da ga dam boki,ali nikako da kupim.jako je zdravo.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.10.2015 13:34:56
|
|
|
|
choopa choops
|
grožđe smije, ja sam davala I, samo oljuštim kožicu i izvadim špice pa dam onako malo u komadićima. Možeš i viljuškom da izgnječiš. Kukuruz naravno smije, pa to je prvvo što se uvodi u dohranu kod nas. Ja kupim šećerac smrznuti pa izmiksam za večeru (jer ona nije htjela one žitarice sa mlijekom). Znaš kako ga smaže u slast. Kupus se ne sjećam kad počinju, on spada u povrće što nadima, ali vidim već si davala boraniju, tako da...možda bi mogla po malo. Ne znam. I nama je jelovnik užasno jednoličan i nervira me. Otprilike ujutru joj dam voeć(jabuka, kruška, grožđe, breskva, šljiva, banana), ručak, jedan dan teletina sa mrkvom rižom ili krompirom, drugi dan zeleno povrće( brokoli, blitva, tikvica) sa mrkvom ili krompirom ili rižom i žumancetom, treći dan piletina sa mrkvom rižom ili krompirom, a za večeru joj dam kukuruz ili sad je počela malo i one mliječne žitarice od Milupe. Eto..
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.10.2015 13:36:04
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Chopa pitala za nar, a sta je sa drenjinama i sokom od istih? Da li se i one svrstavaju u crveno voce ili ne? Ne znam
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 10:02:00
|
|
|
|
Trcosava
|
Čupo ne znm jesi dobila odgovor za nar, ali vodim se onim da je kiseo - možda da se sačeka do 9 meseca? Mada ovde imaju dve vrste nara - onaj koji ima svetlu koru i skoro bele bobice - on je skroz sladak (i ja ga mrzim) i onaj koji ima crvenu kožu - e taj je kiseo. Btw juče sam Luki dala buraniju, teletinu, šargarepu i jednu kašiku grčkog jogurta - opet se drao kad je zaspao. Opet isto vreme - oko pola 11. S tim da je to imao za ručak, a kad se drao onomad sam mu davala za užinu. I kako sad da budem pametna - da li je to jogurt problem ili zubi??? Buraniju sam mu davala mladu, bez semenki pa ona ne bi trebala da nadima. Juče konačno nađph neki zamrznuti grašak koji je baš mlad (nadam se) ali je u kombinaciji sa mladom šargarepom. Nema veze, samo da je mlad pa ću a dva zajdnu kuvati. Sa kupusom ću verovatno sačekati do 9 (to je još desetk dana )
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 10:08:43
|
|
|
|
lesica
|
I mi smo sad ovde Pisaću posle, kako i šta planiram, A iščitaću šta i kako ste pisale, pa da vam ubacim još koju ideju.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 10:40:01
|
|
|
|
choopa choops
|
Trco, nisam joj još dala nar, ali namjeravam. Nije kiseo, domaći je. Iako standardno crven, kod nas ni nema taj bijeli Misliš da je plakao zbog hrane? Pa ne znam, meni nekako u glavi da i boranija nadima? Probaj jedan dan da daš samo boraniju sa tim mesom i šargarepom, a jedan dan jogurt pa ćeš znat šta ga muči?! A možda su samo zubići...
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 10:48:50
|
|
|
|
Trcosava
|
Ma buraniju ne dajem prvi put. Jogurt/kiselo mleko sam davala prošle nedelje sa palentom. Dva dana sam mu davala za užinu (oko 12) i uveče se drao. TRreći dan nisam dala i nije ni zucnuo. Juče dam grčki jogurt (on je više kao pavlaka) i opet se drao. A zubi... videla si sto na šta liči - još je gore sa druge strane hahah gornje jedinice izbijaju, misim otečeno je. Nisam pametna.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 13:05:45
|
|
|
|
branki*
|
moja juce jela ono sto sam spremila za nas,a to je varivo od pirinca i spanaca,nisam miksala,to se sve raskuvalo i meko je.jutros u peleni,puna pelena spanaca.je li to znaci da joj spanac ne prija ili da nije spremna da zvace,nego mora sve blendirano ili je to normalno?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 13:47:41
|
|
|
|
choopa choops
|
Daval sam joj malo soka od šipka, na kašičicu, sviđa joj se Trco, onda je možda od tih kiselih mliječnih proizvoda. Ne znam stvarno. branki, pojma nemam. Ja još uvijek miksam, ne ono da bude baš tečno, ali izmiksam. nema zubića ne može ni da žvaće. Dr je rekla da gnječim viljuškom, ali neke stvari joj izmiksam-npr blitvu, meso i td. Kako misliš puna pelena spanaća, kao da ga nije svarila ili je samo zelene boje?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 13:55:07
|
|
|
|
branki*
|
o/.*-o. a i ja miksam,nego joj dam uvek i od naseg rucka ono sto moze ona,npr kuvanu sargarepu ili krompir i tako ne8sto. vidi se spanac,kao liscice male,kao sto sam ja seckala.kao da se nije svarilo. a,sad se isto setih da nekad kad joj dam npr kolutove kuvane sargarepe,budu male gromuljice sargarepice u peleni nekad.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 13:57:07
|
|
|
|
choopa choops
|
Ma mislim da je to OK onda, dešava se. Meni oni kad jedu kukuruz, redovno im sav sadržaj samo "protrči" kroz crijeva i završi u šolji
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 6.10.2015 16:50:01
|
|
|
|
branki*
|
Onda da ne brinem ako se to i drugima desava
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 7.10.2015 8:02:18
|
|
|
|
Trcosava
|
Čitah negde da sve ono što mi možemo između prstiju da izgnječimo - mogu i oni da ''''sažvaću'''' iako nemaju zube. Kad kuvam ručak, recimo cvetove brokolija ili karfiola - rascepkam ih pa dam malom. On to trpa i jede. Miksam mu recimo cveklu, meso i šargarepu koja je redovno malo tvrđa. Mada mu dajem i kolutove šargarepe pa da sam stavi u usta. Krompir isto. Ostalo uglavom viljuškom. A da i kuvan luk moram da miksam. Juče dadoh mladi grašak koji sam probala da propasiram kroz cediljku i ono je nemoguće - tako da sam mu dala sa opnom. Noćas se valjda oko 4 ili 5 budio. Dala mu cuclu i ćao. Nema buđenja oko 23 i plakanja. Biće da mu problem pravi mlečni proizvodi.
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 7.10.2015 8:06:22 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 7.10.2015 8:06:40
|
|
|
|
branki*
|
moguce ,onda TRco da je do mleka,tj mlecnih proizvoda.boka jede pavlaku i mladi sir,nisam primetila da joj smeta.. juce sam pravila za nas kacamak sa sirom i dala i njoj,bas je puno pojela,tako da joj je to bila vecera.moram naci nacin da joj uglavim meso nekako,tzaj njen rucak mi je najgori
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?