|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
9.9.2015 12:19:49   
Trcosava
Fala.user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 276
9.9.2015 20:56:44   
choopa choops
Moje dijete i dalje slabo jede voće (eventualno Hippovu šljivu), a neće ni mliječne kašice user posted image user posted image Ne znam kako da je priviknem?user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 277
10.9.2015 18:33:24   
branki*
choopo,a da probas da joj das ovako voce da gricka i mulja,npr breskvu ili bananu?moja nece pak povrce za rucak.ta nam kasica najgore prolazi.juce i danas po dve kasicice.dala sam joj da jede nas pileci paprikas,uzela i izgnjecila viljuskom i to je jela.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 278
12.9.2015 12:08:43   
branki*
opet ja user posted image
juce boka nije htela svoj rucak,pa sam joj dala nas rucak,musaku od plavog patlidzana i tikvica,super je jela.prvi put je probala i pavlaku,svidja joj se!reakcije nema.danas pravm spagete za nas,pa cu i njoj da dam.

branki

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 279
13.9.2015 19:47:40   
dinilini
Kada ste uvodile zumanac, koliko ste pocetno davale? Četvrtinu ili polovinu, i koliko dugo dok niste pocele celo zumance da dajete?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 280
13.9.2015 20:43:08   
choopa choops
Ovako.
IZVORNA PORUKA: Buba Mira

Do godine dana treba celo jaje da uvedeš, a sa 7-8 meseci kreneš polako sa žumancem, 16ina, osmina, četvrtina...

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 281
13.9.2015 20:56:14   
Trcosava
Ja sam vala počela sa 1/8

Pošto nemam pojma kako ide dalje, ove nedelje 3x po 1/8. Iduće nedelje po 3x1/4 i tako do celog jajeta, odnosno do celog žumanceta.

Danas mu dadoh kupovnu sa junetinom (čini mi se, ili je govedina - kako god neko mesište)

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 282
13.9.2015 21:27:19   
choopa choops
Moji su od tih mesnih kupovnih obožavali onu Hippovu jagnjetinu user posted image user posted image

Mada meni je sve to meso, onako samljeveno fuj! user posted image Mi imamo kontrolu za tri dana, pa će nam vjerovatno uvest meso i žumance.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 283
14.9.2015 11:51:40   
bubulence
Jao da mi je neko rekao da cu se nervirati sto mi dete ne jede ne bih mu verovala. Ema je uvek jela i vise nego sto treba zato ovo malo cudoviste nista ne jede... NISTA. Ima 6800gr sa 7,5 meseci... do skoro je nekako i jela. Nekad manje, nekad vise ali sada danima opet samo sisa. A ja mleka samo u jednoj siki, drugu ne koristimo mesecima.
Znaci nista od voca, povrca a sada nece ni meso koje je obozavala...
Mi smo zumance poceli da uvodimo pre 10ak dana od prilike. Ali ne merim nista specijalno nego po malo joj dajem pa sledeci put povecam i tako... mada svejedno sve ostane u posudici kada nece da jede

Direktna veza do poruke: 284
14.9.2015 13:22:34   
SunFlower
jao nista gore nego kad nece da jede, znam. Moja je isto sitna, ima 6600, za 12 dana puni 7 meseci. Ali ona je mala i rodjena, tako da je za nju to odlicno. A i ne jede lose, kolicinski ne mnogo ali ne odbija nista, sto je meni super. Svakog dana pojede malo od voca, povrca sa mesom i uvece zitarice i meni je to ok, za kilazu se ne operecujem.
Bubulence, a mlecne kase, zitarice, griz? Mlecni proizvodi, jogurt, pavlaka, hleb? Sve to ona vec moze da jede. Daj sta das, bitno da jede bar nesto. Nadjes bar jednu stvar koju prihvata pa polako, u nju dodajes po nesto.

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 285
14.9.2015 16:11:01   
choopa choops
Meni su njih dvoje više jeli od I, ali su bili mršaviji. Ona odavno ima više od 8kg, L mi je sa godinu dana jedva imala 9kg.

Mene brine što I neće mliječne kašice? Da nije alergična ili nešto? user posted image

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 286
14.9.2015 16:15:54   
milicicak
Choopo, ako nema proliv i ne povraca, ne osipa se i ne crveni oko usta, ne kija ne kaslje od mlecnh kasica onda nije alergicna. Samo joj se ne svidja :)

Direktna veza do poruke: 287
14.9.2015 16:20:12   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: milicicak

Choopo, ako nema proliv i ne povraca, ne osipa se i ne crveni oko usta, ne kija ne kaslje od mlecnh kasica onda nije alergicna. Samo joj se ne svidja :)

Pa mislim da nema user posted image Ne povraća, ne crveni, nema osip. A valjda i ne koja i ne kašlje. Probaću sa nekim drugim kašicama možda joj se više dopadnu.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 288
14.9.2015 16:25:44   
milicicak
Verovatno joj se samo ne svidjaju. Moja one pirincane i kukuruzne nije htela da lizne. Kad sam uvela Nestle 7 corn, progledala sam :)

Direktna veza do poruke: 289
18.9.2015 11:25:55   
jovicaa
u toku prvih godinu dana zivota majcino mleko je i dalje osnovna hrana(dojene bebe), a dohrana cvrstom hranom je samo dohrana, upoznavanje sa hranom, tako da nije strasno ako nece da jedu.. bitno je da se upoznaju sa ukusima. i dalje im je sisanje broj jedan, a sve ostalo manje bitno.

bubulence takav je bio i maksim.. jako je slabo napredovao, svi su ga zvali paucic, milorad je sad tezak kao maksim sa godinu dana. takvo dete... cak i sa godinu dana kada smo presli na ad mleko i samo cvrstu hranu i dalje je slabo napredovao.. evo ga sad jede kao mecava, ali i dalje je sitanuser posted image

don't shit where you eat :))

Direktna veza do poruke: 290
18.9.2015 11:58:28   
branki*
juce sam kuvala za nas zelenu boraniju i tu stavila jedan krompir,posle sam uzela taj krompir i jednu kutlacu boranije i malo mesa od bataka i izblendala boki.jela je.prvi put je probala boraniju.danas pravila pitu sa jabukama,dala i njoj.mnogo mi je drago sto ona ima zelju da sve proba.boza uopste nije bio takav.i dana danas nece nista novo da proba,a ona samo zeva.

branki

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 291
18.9.2015 12:15:44   
Sanjica26 RR
Takva su druga deca.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 292
18.9.2015 12:21:19   
lesica
Branki, bravo za Boku.

Mi još malo pa dolazimo u ovu temu user posted image

Nego, jedno pitanjce - šta ste prvo uvodile - gluten, mlečne proizvode iji žumance?
Ja se polagano pripremam za sve što nas čeka, a uopšte ne mogu da se setim kako sam i kad Lenki.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 293
18.9.2015 12:29:08   
milicicak
Ja sam prvo zumance pa gluten, mlecne proizvode nisam uvodila user posted image
sa ovom pamecu bih prvo uvela gluten sa punih 6, pa zumance pa mlecne proizvode user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 294
18.9.2015 12:34:53   
mama krava

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ja sam prvo zumance pa gluten, mlecne proizvode nisam uvodila user posted image
sa ovom pamecu bih prvo uvela gluten sa punih 6, pa zumance pa mlecne proizvode user posted image

Potpis...

...žvrlj....user posted image

Direktna veza do poruke: 295
18.9.2015 12:52:40   
choopa choops
Prvo mliječne proizvode ( u smislu AD mlijeko), pa gluten (hleb), pa žumance. Ostale mliječne i glutenske proizvode još nismo uveli.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 296
18.9.2015 14:44:53   
bubulence
Sunflower Masa mi je alergicna na kravlje mleko... znaci da ne sme ni AD mleka, vecinu pahuljica i drugih gluposti.
Danas smo bili kod dr, jos je izgubila na kilazi ali ima bronhitis pa nije ni cudno.
Nego, jedino sto prihvata poslednjih dana da jede jeste palenta. Jeli bzvz da je jede svaki dan?

Direktna veza do poruke: 297
18.9.2015 15:00:10   
branki*
ja sam prvo uvela zumance,pa gluten,pa mlecne proizvode.sad joj dajem sve.nisam joj dala jedino pasulj,grasak.
bubi,zasto bi bilo bzv,b olje da jede i to,nego nista.palenta je zdrava.ubaci joj kasicicu maslinovog ulja u palentu.ja sve zaboravim da kupim da ubacujem i ja u povrce boki.

branki

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 298
18.9.2015 16:53:50   
SunFlower
M smo prvo uveli gluten sa 6, sa 7 cemo mlecne proizvode pa onda zumance. I ja obavezno dodam kasicicu maslinovog ulja u povrce.
Ma zasto bezveze, probaj samo da u palentu ubacis na primer po malcice nekog voca ili povrca, vrlo vrlo malo, pa povecavaj kolicinu.
I moja ana danima jede za veceru jedne pahuljice, kupim jednu kutiju i onda par dana to veceramo dok ne potrosimo.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 299
21.9.2015 12:41:18   
SunFlower
kakav pirinac dajete bebama? Ja dajem vecinom beli, medjutim nestalo mi pa sam joj skuvala onu mesavinu integralnog i divljeg pirinca. Pretpostavljam da sme divlji pirinac, on je izuzetno zdrav?

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here