Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 22.8.2015 19:23:11
|
|
|
|
daca77
|
Branki, moja N lepo sada jede, ali jedva da za vreme rucka pojede malu teglicu od koliko je vec gr i trazi da zalije mlekom posle nekih 1-1,5h. Ne znam kako da produzimo malo i smanjimo broj podoja... Danas smo uveli gluten, tj.ovas i jabuku...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.8.2015 22:08:33
|
|
|
|
branki*
|
Zene,kad bese otprilike dajete mlecne proizvode?kad ste keks,hleb?zumance od kad ide?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.8.2015 23:19:09
|
|
|
|
bubulence
|
branki sa drugim detetom ide kada hoces . keks je gluten pa ga uvodis posle glutena, mislim da je sada dozvoljeno sa 6 meseci ali mi jos nismo uveli. probacemo sa 7.... zumance valjda isto sa 7 moze... to cemo posle glutena... Masa doruckuje palentu i voce.... jabuka, breskva, sljiva, kruska... to vrtimo. rucak povrce i meso i to hoce lepo da rucka... vecera nam je problem jer ne sme pahuljice.... nemam pojma sta da joj dam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 25.8.2015 23:54:27
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: bubulence branki sa drugim detetom ide kada hoces . Mi smo već hleb uveli sa 5 mj. Bogu hvala, jer je to smiruje samo tako! Za sada smo samo na povrću (krompir, mrkva, blitva, tikvica, karfiol, brokoli) i voću (jabuka, banana, šljiva, breskva). Sledeća kontrola nam je sa nepunih 7 mjeseci, mislim da nam tad uvodi meso (piletina i teletina) Za žumance se ne sjećam kad ide Sjećam se da je nešto bilo prije godine dana ili tačno sa godinu zbog MMr vakcine?! Ili sam pobrkala?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 0:05:19
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Belance.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 0:06:49
|
|
|
|
Buba Mira
|
Do godine dana treba celo jaje da uvedeš, a sa 7-8 meseci kreneš polako sa žumancem, 16ina, osmina, četvrtina...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 0:09:05
|
|
|
|
choopa choops
|
Ispraznila sam tu fioku u mozgu u kojoj su mi stajale informacije o dohrani. Nisam se nadala da će mi opet trebat A i da nisam, ovi doktori to mijenjaju svaki čas, tako da i nije neka velika šteta
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 8:10:50
|
|
|
|
branki*
|
znaci,i mi mozemo polako sve to..choopo,kako dajes hleb,je l dajes malo korice da gricka ili uzmes i izblendiras sa kasicom?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 8:21:16
|
|
|
|
Buba Mira
|
Ja bih davala da gricka koricu. Čisto da se smiri i mrlja po ustima. Hleb i ne mora da se žuri sa uvođenjem, i onako nema skoro nikakvu hranljivu vrednost.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 8:24:03
|
|
|
|
branki*
|
ok,juce sam joj bas dala malo prvi put i glodjala,tj pojela.a,ja jela spagete,bogte,kad je navalila i ona,sve ide preko mene,zeva ustima i kidise!
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 8:26:54
|
|
|
|
Buba Mira
|
Jao, magične špagete! I Nina ih je obožaaavala, to je šou bio, isto je kidisala kao iz Etiopije da je.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 8:37:26
|
|
|
|
branki*
|
haha e,bas tako!jos predhodno jela ono svoje,bila znaci sita.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 11:27:45
|
|
|
|
choopa choops
|
branki, dajem joj koricu, a dr reče da može i recimo komadić da se izmrvi u hranu.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 26.8.2015 11:37:42
|
|
|
|
branki*
|
i ja cu malo poceti da ubacujem,ponekad.evo ,sad sam skuvala jaje,pa cu joj dati malo zumanca uz povrce za rucak.bila juce u prodavnici i tako gledam i razmisljam kad sam ono bese davala kiselo mlekoo,abc sir i slicno.vidim da bi ona jela ovu nasu hranu.kad god mi jedemo,ona zeva i hoce da proba.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.8.2015 0:57:56
|
|
|
|
bubulence
|
Branki mi smo meso uveli... a hleb jos nismo. Strah me.Ema mi se davila od hleba jer je sisala, grickala i sve lepila za nepce u ustima i onda krenula da guta onako mokro i veliko. Mlecno se uvodi sa 7. Bar ovde tako preporucuju ali to sve ide od dr do dr... kao sto neko savetuje da se krece sa vocem, neko sa povrcem, neko sa zitaricama....
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.8.2015 1:11:13
|
|
|
|
choopa choops
|
Da, ja se zeznuh danas pa joj daadh domaći hleb, a on se onako mrvi, kad sam vidjela odmah sam joj uzela. Onaj kupovni tvrd kao dvopek, može da ga grize koliko hoće, on se ne raspada (hemija čista ). Ali ona se ljuti kad hoću da joj uzmem, histerija živa, ne da ni za živu glavu Za mliječne proizvode ne znam
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.8.2015 22:04:11
|
|
|
|
Kata90
|
Zene,interesuje me sa kojom namernicom ste mesali zumance?nisam jos probala dati.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 27.8.2015 22:52:40
|
|
|
|
branki*
|
Kato,ja ubacim u kasu sa povrcem za rucak.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.9.2015 10:22:12
|
|
|
|
branki*
|
ovih dana planiram boki da uvedem jogutr i kis mleko,cisto malo da proba... inace,kad god mi jedemo ona hoce da proba,dala sam joj nas pilav,supu,proju,makarone..hoce da gricka voce,hleb,smoki dambo,keks obicni.smoki joj dam sama da mulja,a keks iz moje ruke i voce.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.9.2015 10:42:32
|
|
|
|
eca89
|
Branki, ja sam uvela jogurt, nije nešto baš oduševljena, mješam joj u palentu, ali neće kiselkasto je, ali nije imala nikakvu reakciju? Sa čim spremate rižu*
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.9.2015 10:52:33
|
|
|
|
branki*
|
ja skuvam pirinac sa jabukom ili kruskom ili breskvom i zmiksam i jede.pre neki dan sam nama pravila pilav i dala i njoj da jede,jela je nekih 5,6 zalogaja. i ja cu mojoj da dam uz palentu ili cu malo da umocim hleb,pa da vidim da li ce joj se svideti.
< Poruku je uredio branki RR -- 5.9.2015 10:53:49 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 5.9.2015 13:25:46
|
|
|
|
Trcosava
|
Pirinač uglavnom mu dajem uz povrće i meso. Evo danas ima šargarepicu, ćuretinu, luk crni (samo se kuva, posle ga izbacim - btw od kad beše sme kuvani luk?), jedan paradajz kuvani i pirinač. Sestra mi je davno davno dala neku krem čorbu sa prazilukom, morala bi da kopam po mejlu (ako mi je mejlom slala)
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.9.2015 11:20:00
|
|
|
|
Trcosava
|
Ajd sad - molim vas da mi rečete 1. Ka može da jede kuvani luk (crni, praziluk)? 2. Sa koliko meseci može jogurt/kisleo mleko? 3. Sa koliko žumanceta se počinje? 1/8?
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.9.2015 11:57:38
|
|
|
|
branki*
|
trco,ne znam kako sad ta pravila vodaju i petljaju,ali ja sam boki pre neki dan dala kacamaak koji sam spremala za nas i jogurt,jela je.danas sam za nas stavila paprikas pileci da kuvam i odvojila njoj parce mesa,krompira malo i sargarepe i izmiksala.u nasoj serpi je bilo kuvanog crnog luka. inace,uvela sam joj i keksic da gricka,ponekad joj dam da se zanima. zumance,pa tako,osmina otprilike za pocetak.
|
|
RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo 9.9.2015 12:11:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Trco,sve moze vec da jede sa 1/8
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Hidratacija najmlađih u letnjim danimaTokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?