|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 6-9 meseci -V deo
1.12.2015 11:36:53   
jovicaa
da, posebno kod beba koje sisaju, prvih sest meseci potrebno im je samo majcino mleko, a posle polako.....
eto mi smo tek sad sa skoro osam meseci uspeli da imamo jedan obrok van sisanja, i to mi je ok.
juce je pojeo 80 gr povrca!! ja u soku, tako da i zvanicno imamo jedan obrok osim sisanjauser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 1.12.2015 11:37:28 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 376
1.12.2015 11:39:11   
serpica

IZVORNA PORUKA: jovicaa

Znam da su sad kao promenili i da se više ne čeka sa glutenom, uvodi se sa šest,.sedam

Promenili oni svasta nesto,ja poludim kad cujem za te promene. Znaci pre 10 god moglo sa 7 meseci da se uvodi gluten,pre 7 god rekli sa 12 meseci,pre 2 god rekli sa 9 meseci sa sa 6m pa dokle bre vise,sta se promenilo za to vreme? Znaci jedno dete sam cuvala i hranila po jednim pravilima,jos uvek nismo ispostovali ta pravila stiglo drugo dete i nova pravila....ma da...
Isto kao i za vigantol,pre 10 i 7 god davalo se do godinu dana sad do trece godine a sto??? jel onoj starijoj deci nije bio potreban D vit? Jel su oni druge vrste sta? Uhhhh

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 377
1.12.2015 11:47:03   
jovicaa
serpi, nemoj da me bijesuser posted image
sta da ti kazem ja sam lekarima odavno prestala da verujem, cast izezcima. mislim realno ako u nasem dispanzeru odes kod tri pedijatra, apsolutno ce ti sva tri reci razlicito, i kako onda covek da im bilo sta veruje...

navodno po nekim najnovijim istrazivanjima, bla bla, su cak vece sanse za razvijanje alergija, ako se ne pocne na vreme sa glutenom i td...
mi smo uveli gluten, ali uopste ni ne jede nista, tako da ne znam da li se uvedenim bas smatra to sto mu nekad dam da ocese desni sa koricom hleba, dok mi rucamo.

don't shit where you eat :))

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 378
1.12.2015 11:58:46   
serpica
jovice user posted image ma nisam mislila licno na tebe taman posla pa i sama imas iskustva s tim sto je razlika kod tvoje dece mala pa mozda i nisi primetila razliku. Ja cuvam potpuno isto decu,tu i tamo sa malim izmenama a oni s njihovim seminarima i usavrsavanjima neka pisu knjige,necu da odvajam decu samo zato sto se pedijatri medjusobno ne slazu...sto se glutena tice ja necu do godinu dana da dajem,iako mi je dr rekla da smem razlog vise jer je dojena beba pa su sanse za alergiju manje,svejedno,necu...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 379
1.12.2015 13:36:45   
bebilule
Ma ja cu laganini. Malo slusati doktore a malo i svoj instinkt i svoju bebu. Necu zuriti ali necu predugo ni cekati. Malo po malo pa cemo vidjeti kako reaguje, boze zdravlja.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 380
1.12.2015 13:58:36   
choopa choops
Serpi znam o cemu pricas ćčak iako je među mojima najveća razlika 7g. user posted image Počevši od glutena, D kapi (prvo AD user posted image ) pa tretiranja pupka sa jodom, hidrogenom ili acidi borici i tako dalje user posted image

Nego, da ne mašim temu, ja sam uvela gluten sada sa 6 mjeseci. (L sa 12, a M sa 9mj! user posted image )
Ne bih baš uvodila dohranu sa dva ili tri mjeseca, jer ne vidim poentu.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 381
1.12.2015 14:33:19   
serpica
Cuhpa ja stvarno nisam panicar po pitanju ishrane,i nemam neke posebne principe,ali meni su stalno reci naseg sad vec bivseg pedijatra ( bivsi ne zbog saveta o hrani vec nesto drugo ) govorio je on ovako:"ako ti dete jednom odreaguje na gluten to je dozivotno,neces moci da mu kupis 90% namirnica u prodavnici,nece ici u vrtic,nece ici ni na jedan decji rodjendan,moraces celog zivota da mu spremas posebnu hranu...a zasto? sa godinu dana sansa da dobije celijakiju je manja od 10%..zasto da zuris?"
Eto,znam ja a i taj dr mi je rekao da verovatno nece da ima alergiju iako joj uvedem ranij ali sto je sigurno,sigurno je..
mi jos uvek jedemo pahuljice za 4m povrce,i voce od skoro...planiram da joj krajem 6.m uvdem i meso i to je to do godinu dana e posle cu ostalo..cak mi se ni zumanac ne daje pre godinu dana,ne znam mozda preterujem ali ja sam tako sigurnija.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 382
1.12.2015 15:08:18   
SunFlower
Moj rodjeni brat je imao celijakiju. (Imao!).
Jeste jako tesko, ja sam bila mala ali secam se da je mama stalno za njega sve pravila posebno od kukuruznog brasna, hleb, kolacice, pite, sve zivo. Nikad nije smeo da kupi nesto za uzinu sa ostalom decom. Medjutim, jednom, peti razred je bio, za uzinu svi drugari kupili po pljeskavicu, kupi i on. I nista! Od tada jede sve normalno. Tako da celijakija moze da se preraste tokom puberteta, nije dozivotna.
S druge strane, ima ljudi koji zbog kvaliteta zivota namerno izbegavaju gluten, danas je izbor namirnica ogorman, sve glutensko ima svoju zamenu, da tako kazem.
Ne treba se plasiti, ne treba o tome uopste toliko razmisljati. Instinkt je najbolji vodic!

< Poruku je uredio SunFlower -- 1.12.2015 15:09:50 >

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 383
1.12.2015 18:16:07   
choopa choops
Ne znam života mi...Ja se vodim malo instinktom, malo kako mi doktor kaže, a u principu trudim se da ne odstupam puno. Npr i ako sam dala nešto to je najviše do 15 dana ranije ili kasnije nego što mi dr kaže. Ali, znate šta mene još buni oko te ishrane...npr. nama (ja sam 1981g) su dosta rano uvodili dohranu to smo već rekli sto puta. Jeli smo sve i svašta, ja sam npr sa manje od dana kod babe jela raštan u listovima (mama je imala fras da dobije, ali baba ko baba user posted image ). E sad, da li smo mi bili manje informisani, ali ja doslovno ne znam nikoga da je bio alergičan na hranu user posted image Možda sam čula da je neko alrgičan na kikiriki i jagode, ali ovo ostalo ne. Kakve alergije na gluten, mlijeko user posted image Nije mi jasno šta se dešava? Da li su to bolesti novog doba ili je možda to ranije uvođenje dohrane ipak imalo ulogu da prvikne organizam na svu hranu? Ili je svega toga bilo, ali se o tome nije pričalo? user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 384
1.12.2015 20:59:52   
SunFlower
E bas to htedoh da kazem, da instinktivno, uvek procitam da li nesto sadrzi kikiriki, i kad biram vocni jogurt nikad ne uzimam sa jagodama. Za te alergije znam, pogotovu kikiriki, cini mi se da kad izazove alergiju bude bas teska, tipa oticanje, gusenje itd (daleko bilo). A za gluten se nisam ni pomislila, a eto imam u najblizoj familiji. Moracu mamu da pitam, pricala mi ona jednom sta je kod mog brata izazavalo celijakiju, ali eto tolko me interesovalo da nisam ni zapamtilauser posted image
A isto, kaze mi da mi ie sa 3 meseca davala hleba natopljenog u pasuljuser posted image ,sa 6 meseci sam uveliko njopala leba i slaninice, kaze mama sve je pucalo hahah. Mislim ni u ludilu mi nebi palo na pamet, ali druga su to vremena bila.

Pa zamislite samo, nemate interenet, nemate televizor (i ako imate jedva 3 kanala), nemate prosto da pokupite informaciju da to treba ovako ili onako. Nego radis kako ti cune, nije se tad o tome ni razmisljalo. A da li je tih alergija bilo ili su to bolesti novijeg doba, ko zna. Hrana danas nije sto je bila, to je cinjenica.

"I don't insult, I diagnose."

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 385
14.12.2015 15:50:15   
soni
Stefan ce jos malo da napuni 7 mes...Ima skoro 10 kg ... oko 75 dug...
oko 5h ujutro pije mleko....oko 8 mu dajem zitarice uglavnom sa vocem...onda ima uzinu tj mleko oko 11h..pa rucak oko 14_15...od mesa sam mu uvela piletinu i junetinu,a od povrca krompir, sargarepu, brokoli, karfiol, tikvivu... ima jos jednu uzinu_ mleko, pa oko pola 9 u mleko mu stavim zitarice da bude kaloricnije i dugo mi spava...
da li je rano za mlecno??
sta vi jos dajete svojim bebama?? kada mogu da mu dam hleb??

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu SunFlower)
Direktna veza do poruke: 386
14.2.2016 13:14:31   
Anicaa
Mi takodje za neki dan punimo 7 meseci. Slicna nam je satnica obroka, s tim sto se N budi i noc...oko 12 pa oko 4 i tada je dojim, nekad i cesce. Je l imate i vibtaj problem? Hleb sam dvala samo koricu sa gricka, dok mi rucamo ona zeli sa nama da sedi i onda dobije malo koricu da se igra tako da za pocetak mislim da je to ok. Sto se tice mlecnih proizvoda i mene zanima kad i kako, sa cim mesati?

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 387
14.2.2016 17:49:07   
Anicaa
Samo jos jedno pitanje...uvece sta stavljas u mleko od zitarica?

(odgovor članu Anicaa)
Direktna veza do poruke: 388
15.2.2016 20:13:06   
kokolom
Mame treba mi pomoc. U gostima sam u Nisu i ne znam gde da nadjem batat (slatki krompir) da kupim. Da li neko zna gde ga ima?

(odgovor članu Anicaa)
Direktna veza do poruke: 389
20.2.2016 1:50:12   
Chipsy
A sta ce ti slatki krompir?Moze i obican. Evo i mene posle sto godina. Mi imamo 8 meseci i jedva predjosmo 8kg. slabo se goji. Dajem joj mlecne proizvode, ali mleko ne. kako npr da joj skuvam plazmu kad adaptirano mleko ne sme da se kuva? ja nekako sve polako uvodim, mada vidim da svi oko mene vec uveliko guraju dubak, jedu poparu i plazmu, jedna mama na vezbicama mi je cak rekla da detetu stavi u mleko kasicicu secera?user posted image

(odgovor članu kokolom)
Direktna veza do poruke: 390
20.2.2016 13:01:04   
IvanaSK RR
Joj, ja ne bih stavljala taj secer. Sto se tice plazme i adaptiranog, zašto bi ga kuvala, samo ga ugrej.

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 391
21.2.2016 23:10:01   
Chipsy
Pa ne znam, plazma se zgusne tek kad prokuvas, ja bih na kasicicuuser posted image

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 392
22.2.2016 7:55:58   
branki*
Ja sam to sa keksom ili plazmom uvela tek kad i kravlje mleko.ima keksolino da se kupi,one se prave sa ad mlekom.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 393
22.2.2016 11:14:06   
adulence

IZVORNA PORUKA: kokolom

Mame treba mi pomoc. U gostima sam u Nisu i ne znam gde da nadjem batat (slatki krompir) da kupim. Da li neko zna gde ga ima?

znam da u idei ima,ali ne znam kako nis stoji sa ideom.

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu kokolom)
Direktna veza do poruke: 394
23.3.2016 8:31:10   
adulence
Evo i nas u ovoj temi,od danas ovde pisemo...
Suuuziiiiiiiii....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 395
23.3.2016 12:34:05   
Maraj
O adulence , eto i nas uskoro ovde
pratim sta piste do tad user posted image

Koliko obroka sada dajes R , ukljucujuci i voce

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 396
23.3.2016 12:48:00   
suzi kju
Ada tuuuu sam user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 397
23.3.2016 16:12:20   
superm
Od juče smo i mi u ovoj temi!

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu suzi kju)
Direktna veza do poruke: 398
23.3.2016 17:10:29   
superm
M je konačno prihvatila hranu. Pojede i celu teglicu od 128 gr. Probali smo jabuku, šljivu, breskvu, bananu, pirinač, krompir, bundevu, šargarepu.user posted image

3 je moj srećan broj!!!

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 399
23.3.2016 21:15:12   
suzi kju
A mi smo probali krompir, šargarepu, tikvice, brokoli, karfiol, bundevu, jabuku, breskvu, šljivu i kajsiju. Pijemo po mali i sokiće jer vodu neće nikako!!!
Sutra ću piletinu sa crnim lukom i šargarepom.
Pišite neki predlog, šta sledeće i šta sa čim.
Ada koliko ima nemlečnih obroka Relja sada?

(odgovor članu superm)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here