mila83 -> RE: Važno je i tvoje mišljenje na temu - Bezbednost dece tokom vožnje! (21.5.2015 13:37:56)
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR tekilice u pravu si za sve što si napisala! NE može se cela problematika geldati samo iz jednog ugla. Moja deca su u sedištu. Tj Nikola je u sedištu a Danilo je vezan pojasom auta koji ide preko struka. Ali kod dede u kolima (Jugo) nema pojaseva pozadi. I šta onda?! Da deda proda auto i kupi drugi?! A ko će mu taj drugi auto platiti?! Država koja nam već skida od plata i penzija?! Neko će reći mogu se u jugo ugraditi pojasevi. Da mogu. Ali to nije atestirano. Platiš pojaseve i opet platiš kaznu. A deca kozna koliko su zaista sigurna sa tim ugrađenim pojasevima. Drugo, kupiš autosedište za dete kao moj kum. I onda te nakon nekoliko meseci zaustave policajci i kažeu, lepo je što imate sedište ali nije po propisima. Pitaš kako nije, kažu nije atestirano! ALi ja sam ga kupio u toj i toj prodavnici i tamo kažu da je po zakonu! E pa crvc. Nije po zakonu. Pre mesec dana je izašlo uputstvo koja su sedišta atestirana akoja nisu. Ali ja sam moje kupio pre 6 meseci.?! I tako dalje.... Da ne shvatite pogrešno - ja JESAM za to da deca budu u sedištu i da budu vezana, uvek, koliko god godina imali i koliko god visoki bili. I ja se vezujem uvek kad sednem u auto. Samo hoću da podvučem da je mnogo toga trulo u ovoj našoj zemlji i da nam svi zakoni imaju rupe i rupetine. O primenljivosti na svaku životnu situaciju da i ne počinjem! A posebno da ne pominjemo one koji ttaj zakon sprovode! Sa ovim se sasvim slažem: "Za poštovanje zakona jedini argument za primenu ne sme da bude kazna. Jer, što se tiče kazni za prevoz deteta van sedišta, one su užasne. A to je da ostanete bez deteta ili da ono ostane trajni invalid." A ovo je totalna glupost - "Dečje sedište može da se kupi već po ceni koja jednaka jednomesečnom izdatku za pelene. Nije problem u ceni već u stavu roditelja da im sedište ne treba." Ma ne mogu ni da komentarišem ovako glupu izjavu! Gospodo političari i poslanici i ministiri i svi ostali dušebrižnici - povećajte nam plate, dajte nam mogućnost da sedište kupimo kao što bi detetu kupili igračku, a ne da ga odplaćujemo čekovima i na rate. Dajte nam šansu da decu vozimo u NOVIM automobilima a ne šklopocijama iz predhodnog veka! onda možemo da pričamo o zakonima i kaznama. Svaka ti na mestu,a i Tekilici !!! ja imam troje dece,onda zamislite,u vektri njih troje nazad,beba u autosedistu a klinci imaju buster sedista.Nama je to normalna stvar,i uglavnom svima koje znam da imaju decu.Ali ima ih,koji se ne vezu nazad, pa sede u krilu napred....
|
|
|
|