|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Nestlé u maju nagrađuje najbolje forumaše!
13.5.2015 7:15:01   
tekilica
Evo jos jednog dogadjaja :) Tema CRTANJE PO ZIDU. Kada sam ja bila mala vaspitacica je predlozila mojoj mami da kupi hamer i da ga zakaci na zid ne bi li bio isaran hamer umesto zida. Ona je kupila dva hamera :), zalepila ih je i , naravno, ostavila me da saram do mile volje :) Kad se vratila... :) Imala je sta da vidi. Hameri netaknuti, a oko njih zid sveeeeeeee isaran. :) user posted image Moja uzme boju i sara staklo, zidove, vrata. Kako vase bebe? user posted image

(odgovor članu Jasn@)
Direktna veza do poruke: 176
13.5.2015 9:38:59   
Bibilib
Bez vredjanja mame ali ja ne volim i ne dozvoljavam to saranje po zidovima,meni je Aki na par mesta izlizao zid user posted image user posted image user posted image nije dobio po dupencetu jer je bio bas mali ,ucio se da hoda a inace su ostale sare,i to mi je tesko da gledam a mogu zamisliti kakva bi bila da mi iscrtaju ceo zid user posted image user posted image

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu tekilica)
Direktna veza do poruke: 177
13.5.2015 11:58:14   
mila83
Ja sam kao mala imala zid za crtanje a tako sam i svojim klincima dala kada su bili mali.To svako dete voli i proba.Dok su manji,njima je i lakse crtati i gledati tako ispred sebe.
Imam fotografije tih "crteza" to je jednom u zivotuuser posted image ,a sve se da okreciti.
Sarali su i vostanim po staklu, e to nisam volela.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 178
13.5.2015 12:12:50   
Bibilib
Ma slazem se Mila da se moze okreciti ali ne mogu da zamislim da cele godine gledam sarene zidove,jednostavno ne mogu,mozda zato sto ni sama nisam to radila kad sam bila mala a moram da priznam da ni moja deca nisu pokusavala to da rade,mozda zato sto im dam bojce sednu na pod i boje pa kad zavrsi konkretno Marko ja pokupim i to je to..,..user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Bibilib -- 13.5.2015 12:14:31 >

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 179
13.5.2015 12:16:46   
tekilica
Mislim da niko ne dozvoljava saranje po zidovima :) Ali, nadju oni vremena i za to kad niko ne vidi. Okreci se to i nema problema, i ovako bih krecila. Skoro je isarala tati trenerke, dok joj je on oblacio pantalonice. Kako se stvorio flomaster u njenim rukama nemam pojma. Samo je video saru! Ja zameram stvari koje je mogu povrediti, pentranje po svemu i svacemu, pipanje svega i svacega...a ove stvari poput saranja spadaju u razvojnu fazu deteta i ne pada mi na pamet da je kaznjavam zbog toga.Uopste mi ne predstavlja problem to :) A po staklu saramo zajedno, samo vodim racuna da se ne povredi :) To je manji donji prozor i mi svakog meseca tu crtamo novu sliku. :) I da se razumemo, bila je kritikovana za saranje tatinih trenerki, a ne dajem joj bojice da sara po zidu :) To uradi kad niko ne vidi i uradi jednom, svrljne nesto. Nemojte da mislite da mi je zid isaran skroz :) Ne, ne...Sto se tice crtanja, da, volim da sakupljam crteze i fino se vidi napredak iz meseca u mesec. Nasa mala galerija!

< Poruku je uredio tekilica -- 13.5.2015 12:22:20 >

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 180
13.5.2015 12:20:29   
Mala Elena
Mi jos nemamo tu fazu saranja po zidovima ali naucila je da skine poklopac sa flomastera i da sara po papiru ..ali dajem joj stare osusene .
Mislim da joj saranje nece biti problem user posted image

(odgovor članu tekilica)
Direktna veza do poruke: 181
13.5.2015 12:22:30   
Bibilib
Pa dobro meni su prozori (konkretno donji od vrata sa terase koji moze da dohvati Aki)uvek sareni,to su ocrtane rucice,nostic sve je izmazano ali ja to obrisem i tako ispocetka ali zid ne mogu user posted image

(odgovor članu tekilica)
Direktna veza do poruke: 182
13.5.2015 12:29:36   
tekilica
Inace, moj profesor metodike likovnog je u svojoj knjizi objavio crtez deteta iz vrtica. Ono je nacrtalo krug i jednu liniju sa strane cija jedna tacka dodiruje taj krug. Kada ga je pitao STA JE OVO, dete je reklo ZEKA. Sledece godine je otisao kod istog deteta sa tim crtezom i opet ga je pitao sta je to, dete je opet reklo ZEKA. Naravno, nije mu rekao da je zapravo ono i crtalo taj crtez. Tek je u 5. godini na isto pitanje dete reklo NE ZNAM STA JE TO. Meni je to bas bilo zanimljivo. Zato sada cesto crtam sa Nedom, imamo tablu i krede. Ona nacrta neki krug i kaze mi da je to baba. Malo kasnije, pola sata, sat, ja nju pitam da li je to kruska, a ona ce meni JAO, STO SI GLUPA, TO JE BABA! Prosto dete zna sta i kako crta. I meni je diiiivno da pratim taj razvoj.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 183
13.5.2015 12:30:57   
tekilica

IZVORNA PORUKA: Bibilib

Pa dobro meni su prozori (konkretno donji od vrata sa terase koji moze da dohvati Aki)uvek sareni,to su ocrtane rucice,nostic sve je izmazano ali ja to obrisem i tako ispocetka ali zid ne mogu user posted image

Misic mali :) Meni je to mnooooogo simpaticno :)

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 184
13.5.2015 12:31:44   
Mala Elena
Moram priznati da i mene nervira kad vidim isarane zidove ..imala sam prilike da vidim. Ali to je isto bilo totalno neocekivano kad se flomaster ili bojica nasla na pogresnom mestu user posted image
I onda ljudi naviknu da zive sa tim sarama do novog proleca i krecenja ..

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 185
13.5.2015 13:24:48   
Bibilib
ME mi svake godine krecimo jer smatramo da je prljavo sto se lozi u kuci cele godine,kad neko dodje pusi se,dete ko dete pipne necim zid pa umaze ostane hlekica ili fleka a zamisli da cele godine gledam razne boje i zvrljotine po zidu....ne,ne nisam za to....

Direktna veza do poruke: 186
13.5.2015 13:25:25   
MakiJ
Joj dva dana me urnise. Spremila mu jutros palentu sa sirom i nece place ispljune, reko dobro neces jesti. uymem ga i probam ajde opet kad iz maminog krila je palenta odlicna user posted image e tako mali pa zeza i ovu poruku sam jedva otkucala.

Direktna veza do poruke: 187
13.5.2015 13:39:57   
mila83
Hihihi...kod mene nisu zidovi isarani. Dok su bili mali,imali su samo jedan deo dozvoljen za saranje i to je to. Tako cu dati i Teodori kada dodje u tu fazu,ako bude htela. Nikad to ne bih branila,sto kaze Tekilica to je razvojna faza deteta ali sve ima meru. Nikad nisu sarali tamo gde ne treba po kuci,imali su svoj prostor za to i to je jako bitno.Da im nisam dala taj jedan zidic, svrljotina bi bilo posvuda i mislim da tu roditelji grese.
A bilo je saranja i po odeci, nesto slucajno, nesto namerno, malo i po namestjau ali vrlo kratko. Danas mogu da kazem da su oboje izuzetno kreativni i lepo crtaju za svoj uzrast,pogotovo Milica(imate u pharmalife konkursu primere)

Kada su bili manji(posto je ipak to tema ovog konkursa,nisam sigurna da bas svi pisemo odgovarajuce postove) voleli su da tati uvek nesto napisu da ponese na posao,kao pisamce.i to je bas bilo slatko.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 188
13.5.2015 13:46:57   
mila83
Evo moj sin, star 14 meseci kada je prvi put probao eurokrem ! user posted image
user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 189
13.5.2015 14:48:48   
tekilica
Tema je ,valjda, od 1-2 godine. Ja pisem za taj uzrast :) Mila,ovo je mali mis, meden je :) Vidi se da je bas zadovoljan! :) user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 190
13.5.2015 15:01:41   
MakiJ
Mogu i mladi user posted image

(odgovor članu tekilica)
Direktna veza do poruke: 191
13.5.2015 15:08:20   
mila83
Hvala tekilice ! Ma vidim da smo pocele da dajemo misljenja i savete za odredjene teme,tipa kako navici dete na nosu,izbaciti nocnu pelenu, o crtanju i krecenju a treba da delimo price,anegdote ,slike i slicno o nasim malisanima u tom uzrastu,kada su nesto prvi put spoznali,uradili itd..pa da ne pobrkamo zabe i babe user posted image

(odgovor članu MakiJ)
Direktna veza do poruke: 192
13.5.2015 15:17:47   
Mala Elena
Ja sam toliko zauzeta animacijom da nemam vremena da je slikam brljavu user posted image
A kad se animacija zavrsi hoce da iskoci iz stolice pa je spustim , a ona otrci do kreveta pa se fino obrise o prekrivac hahaaah , tako da je umivam momentalno.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 193
13.5.2015 17:29:33   
Bibilib
mila bas je sladak a taj mali osmes i ti zubici ,pravi je secerko.... mi tako izgledamo dok pijemo jogurt...celi smo umazani i biskavi....i imamo brke user posted image user posted image

< Poruku je uredio Bibilib -- 13.5.2015 17:30:24 >

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 194
13.5.2015 19:19:40   
amdn
Mila deckonja je presladak, vidi se da mu se dopada kremic, njami uzivancija prava, tako smo mi izgledali kad je prvi put jeo spanac, sad mu je omiljeni :)

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 195
13.5.2015 19:26:09   
amdn
Moram se sa nekima sloziti oko crtanja po zidu, mi isto ne damo saranje po zidovima, ima na par mesta, nije bilo grdnje ni lupkanja po guzi, samo objasnjenje.
Inace i suprug i ja smo umetnici pa mi je stvarno glupo da saram zid, narocito ako cu ga prekreciti, a klinici su cudo, veliki majstori, kreativni i puni maste, slobodni da tako kazem, zao bi mi bilo da prekrecim neki dobar crtez i da ga vise nema, a ne mogu ostaviti prljav zid. Zato mi imamo tonu papira, sto za reciklazu, sto cist, sveske, blokove...
Nije da sad ja eto branim, kao da mi stan bude cist ili sam stroga jednostavno bolje na papiru i ostane zauvek sacuvan.
a sto se tice tog uzrasta 1-2 god nas momak je bas voleo da mesi testo i da ga njupa. evo jedne fotke gde mesi kiflice imao je 1 god i 5 mese.
user posted image

< Poruku je uredio amdn -- 13.5.2015 19:36:23 >

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 196
13.5.2015 19:40:29   
mila83
Pravi mali kuvar ! Joj,imam i ja takvih fotkica,moram ih okaciti user posted image A sto se tice papira, imamo tone svih vrsta..tu te potpuno razumem.Ja sam isto umetnik, pijanista po struci a volim da crtam i slikam u slobodno vreme, ranije sam vise to radila,dok sam imala vremena.

(odgovor članu amdn)
Direktna veza do poruke: 197
13.5.2015 19:42:19   
mila83
Imam citavu zbirku crteza, samo ih skupljam,kao i cestitke i rukotvorine, eto i to moze biti tema za dalje ovde user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 198
13.5.2015 19:56:21   
veselicaa
Sto se tice cuvanja umetnickih dela imam ih citave gomile user posted image i stalno raste kolekcija.Cuvam sve sto moja deca nacrtaju a posebno su mi dragi ti prvi crtezi nastali kada su imale godinu i po,dve

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 199
13.5.2015 20:16:03   
amdn
eto mame, ali pravite selekciju, nemojte cuvati bas svaki crtez, bice onda problem sa skladistenjem.
Doduse nasa mama cuva nase crteze bas iz ranog deetinjstva, prvi skrab, prvi pravi crtez.... I ja sad cuvam njegove crteze ali ne svaki,pravim selekciju.
Veselice to sto kazes ti prvi su mi posebno dragi.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
KONKURS: Kako sve stižeš, sve postižeš i z...
Baš ovde i baš sada, želimo da vas čujemo. Da, sve vas - hrabre, požrtvovane, predane mame! Svojim iskustvima motivišite...

Anketa

Питање.
пеперутка16

Да ли неко од вас држи краве? Ако јесте, шта радите са млеком? Не шалим се, питам озбиљно, не знам шта да радим са млеком?

Click Here