caca84 -> RE: Visok prolaktin (PRL) (26.1.2011 20:36:47)
|
Pozdrav svima! Ja sam nova i moj problem je sledeci... Od maja prosle godine pokusavam da zatrudnim. Do tada sam imala uredne menstruacije, a onda su pocele da mi kasne da bi mi pre 2 meseca menstruacija skroz izostala. Otisla sam kod ginekologa i ustanovio mi je na levom jajniku mikrociste a na desnom cistu velicine 50 mm. Pre toga sam redovno isla kod ginekologa i nikada mi ni jedan doktor nije spominjao da imam ciste. Uputio me da uradim polne hormone. Svi hormoni su u granicama normale sem prolaktina koji je tada bio156, 4(ref.vred.1,8-17) i FSH malo snizen 2,38 (ref.vrednosti 3.0-12). Estradiol, LH, Progesteron i testosteron su u redu. Posle par dana ponovim prolaktin i vrednosti su mi bile u 8h 90,14 (ref.vr.3,34-26,72), a u 13h je bio 69. Sa tim nalazima sam otisla kod endokrinologa koji me uputio da opet uradim Prolaktin, a takodje i Insulin, Lipidni status, Glukozu, Trigliceride, Holesterol, Bilirubin-ukupni i direktni, Transaminaze, SHBG i AntiMulerian. Vrednost prolaktina u 8h je bila 2.777,00 (normalno je do 848), a u 11h je bio 2.544,00. Sve ostalo je ok, sem sto mi je LDL 4,7 a normalno je 3,5, i Index ateroskleroze je 3,3 a normalno je do 3. Nalazi za SHBG i AntiMulerian mi jos nisu gotovi, bice za 2 dana. Da li neko ima slicna iskustva? Bas me zanima da li je to prolaktinom ili je povisen prolaktin posledica mikrocisticnih jajnika ili je nesto trece? Bas sam zabrinuta! Hvala unapred na odgovorima!
|
|
|
|