*Maki* -> RE: Visok prolaktin (PRL) (27.12.2010 23:45:28)
|
Meni je prva Dr kod koje sam isla na osnovu visokog prolaktina-isto sam proverila samo jednim vadjenjem (kad sam proveravala i ostale hormone) odmah ukljucila lek. Uvela ga je postepeno, ali na kraju se svodi da sam pila celu tabletu ujutro i celu uvece. Promenila sam tu Dr iz raznoraznih razloga. Drugi Dr je od mene zahtevao da radim dnevni profil prolaktina, i to cak 3 puta...kako bi bio siguran da pijem pravu dozu. Prvo smo krenuli sa pola tablete ujutro i uvece,i posle 2 nedelje rezultat je pokazao da mi se prolaktin srozao ispod granice normalnog!! A bio je 10 puta veci od normalnog. Dr mi je objasnio da prevelika doza leka moze da poremeti rad hipofize, bukvalno je bio uplasen sto je takav rezultat, a ja sam se budala radovala sto mi je prolaktin spusten :) Onda sam pila cetvrtinu ujutro i uvece, sto nije bilo dovoljno i treci put cetvrtinu ujutro i pola uvece i rezultat je bio odlican. Znaci ne valja da se pije ni preterano ni premalo...nego se upravo uz pomoc dnevne analize vidi kada i kolika doza treba da bude. Meni je ujutro bio nizi prl, zbog toga pijem cetvrtinu tablete...pa se negde u podne pojacavao i uvece je bio veci pa zbog toga uvece popijem pola tabletice. Znaci, slobodno trazi dnevnu analizu prolaktina i da ti se odredi prava doza. A kolika je normalna vrednost prl u toj laboratoriji gde si radila?
|
|
|
|