Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 7:16:23
|
|
|
|
truca
|
a jeste, prva mi je
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 7:25:18
|
|
|
|
truca
|
cortina kako si, kakvo je stanje kod tebe ?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 7:36:55
|
|
|
|
Cortina
|
krvarim i dalje. Ne znam i grudi me ponovo bas puno bole.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 7:54:17
|
|
|
|
Cortina
|
tek sad sam vidla tvoj post truco, nemoj da se sekiras, a betu ako si nestrpljiva mozes vec da uradis ne moras da cekas do cetvrtka
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 7:58:59
|
|
|
|
truca
|
videces sta ce ti reci danas na kontroli, nemoj da se sekiras, verovatno to tako ide. a nisam nestrpljiva, bojim se sta ce biti, znas kad sam sva u panici meni su ubacili sestocelijski embrion , treci dan od aspiracije. ne znam da li je neko imao slicno, i koliko takvom embrionu treba vremena da se zakaci. pretpostavljam duze nego kad je blastocista.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:04:40
|
|
|
|
Cortina
|
znam da se bojis, to iscekivanje najvise ubija
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:09:25
|
|
|
|
Cortina
|
ja kad sam krenula na vto sa stimulacijom i svim ostalim bila sam bas super i razmisljala sam, ma o cemu to zene pricaju da je to nenormalno tesko i nenormalno stresno kad sam ja super, e to sam osetila tek u iskekivanju bete, tad sam htela da izadjem iz koze, nisam to bila ona stara ja, upala sam i u neku depresiju, mnogo mi je bilo tesko, to iscekivanje me ubijalo. Iskreno ovog puta uopste nisam bila pozitivna. Ustvari prva dva dana jesam i onda su mi krenule negativne misli. Mozda je sve to doprinelo krajnjem ishodu. Naredni put cu i da setam i da radim i ponasacu se sasvim normalno.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:28:24
|
|
|
|
truca
|
verujem ti cortina. ja sam sve vreme u sebi pozitivna, ako verujes i sad jos uvek verujem da ce beta biti visoka i ako je test pokazao samo jednu crticu. nadam se i dalje, valjda je to u prirodi coveka da se nada i veruje, otkud znam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:34:13
|
|
|
|
Cortina
|
veruj, bice sve u redu kod tebe jer si ti vec , pobeci ces nam u druge teme
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:35:01
|
|
|
|
Cortina
|
a jel te bole grudi ili kako
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:40:18
|
|
|
|
truca
|
malo me bole, mozda me vise peku. stomak mi je naduven, i boli me slicno kao kad treba da dobijem. ali uzimam 4 puta od 200 utrogestan i danas bih opet trebala da primim progesteron depo, pa nisam ni sigurna da li od tolike doze moze da me boli kao kad treba da dobijem. osecam u stomaku kao kad imas upalu misica, tako nesto i povremeno taj bol kao kad treba da dobijem
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 8:42:32
|
|
|
|
Cortina
|
a ti si iz prirodnog ciklusa, bez stimulacije. Jel te bole od prvog dana transfera ili su kasnije pocele da te bole
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 9:26:19
|
|
|
|
truca
|
iz prirodnog. kasnije su pocele da me bole. sta to znaci?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 9:28:48
|
|
|
|
Cortina
|
meni je doktor rekao da je to dobar znak i da treba da bole. Ali evo cure ovde kazu da je to individualno. Jer dok smo radili stimulaciju ja sam mu bas to napomenula kako su pocele da me bole grudi a on mi je rekao da i tezimo ka tome da je to dobro.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 9:50:25
|
|
|
|
truca
|
ne bole me cortina nesto jako, vise onako sa strane i ne mogu da legnem na stomak posto mi je tad neprijatan osecaj. mm je kupio test i za sutra kaze on ce da ga namoci ovog puta pa da vidimo
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 9:59:30
|
|
|
|
truca
|
cortina a ne secam se sad tacno, jesi ti rekla da ti je ovo bila druga vto?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:01:33
|
|
|
|
Cortina
|
ne prva je
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:02:19
|
|
|
|
Cortina
|
sutra cekamo kod tebe
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:03:54
|
|
|
|
truca
|
daj boze a koliki je tvoj embrion bio kad su ga ubacili, koja velicina? moj je sestocelijski, ne znam da li to ima neke veze sa vremenom kacenja, niko nije napisao nesto u vezi sa tim, da li neko zna nesto o tome ?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:06:14
|
|
|
|
Cortina
|
meni su ubacili dva velicine 5-8 celija tako je pisalo u izvestaju. ja mislim da ima veze sa tim kad se zakace, mislim da se blaste brze zakace jer su vise razvijene, tako mi nekako logicno.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:06:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Truco mogla si i danas da ga uradis, ako ti se vec videla crtica prethodnih dana, danas bi bila jos vidljivija, navijam!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:11:30
|
|
|
|
truca
|
uradila sam ga i jutros unina mama, ali nije bilo crtice jutros je bila samo jedna, ona kontrolna. test se zove zestica. a juce sam radila baby rapid ,na njemu se kao nesto malo naziralo...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:11:42
|
|
|
|
Cortina
|
Dan 2-5 (nakon začeća) Ćelije embriona se konstantno dele dok embrion putuje kroz jajovod do dolaska u matericu, oko 3. i 4. dana. Za to vreme se zid materice priprema za implantaciju. Dan 6-10 (nakon začeća) Embrion započinje implantaciju u zid materice oko 6. dana. Kada se to desi, hormoni pokreću majčino telo da podrži trudnoću i da izostane menstruacija. Oko 8. dana embrion je veličine tačke korišćene u ovoj rečenici, odnosno 0.1mm. Nedelja 4 Do ovog trenutka embrion je potpuno pričvršćen na zid materice. Sada ima dovoljno hormona specifičnog za trudnoću (hCG) koji cirkuliše u majčinoj krvi i daje pozitivan test na trudnoću Nasla sam neki post ali je vezan za prirodnu trudnocu. Pretpostavljam da je tako i ovde da se kace posle 6.dana od oplodnje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:15:14
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: truca uradila sam ga i jutros unina mama, ali nije bilo crtice jutros je bila samo jedna, ona kontrolna. test se zove zestica. a juce sam radila baby rapid ,na njemu se kao nesto malo naziralo... sve zavisi koje je osetljivosti, brapid je na 25 ml
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XV 23.6.2015 10:15:29
|
|
|
|
truca
|
pa da, pisalo je i na ovom da je od 25 oset_ljivost cortina jesi ti imala neki bilo kakav simptom ?
< Poruku je uredio truca -- 23.6.2015 10:16:23 >
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.