Andjelika80 -> RE: Vantelesna oplodnja XV (25.4.2015 15:09:27)
|
Margom, evo napisacu ti ovde svoje iskustvo sta hasimoto, tj povisenim antitelima i tsh prilikom implatacije. Mada pisala sam to vec u pretrage i hormonska terapija. Kada sam prvi put radila hormone tsh mi je bio oko 3,5, moja doktorka je rekla da je to ok i da to ne treba da se spusta. Posle pola godine na drugi dan ciklusa krecem sa stimulacijom i odradim hormone, sok, tsh 8 a prolaktin 1500. Odlazim kod doktorke, ona izbezumljena, zove endokrinologa i on joj kaze da pocenem sa terapijom eutiroxa ali najmanjom od 25 mg. Za prolaktin nije htela da mi da terapiju jer kako ona kaze to ide jedno sa drugim. Posle deset dana zakazan ET, vravcena 2 osmoceliska embriona, uradim hormone, tsh se spostio na 3,5, prolaktin u dozvoljenim granicama, nastavljam sa terapijom i ostajem trudna. Bliznacka trudnoca koja se nazalost zavrsila prevremenim porodjajem pre mesec dana u sestom mesecu trudnoce [sm=smiley19.gif]. Nne mogu da kazem da nekim zenama hipotiroza ne pravi problem ali htela sam da podelim moje iskustvo i da kazem da u mom slucaju to nije prestavljalo problem. Svakako terapija se mora koristiti i pre trudnoce i u toku trudnoce. Kontrolisite sve sto mislite da vam moze predstavljati problem.
|
|
|
|