PalcicaBg -> RE: Vantelesna oplodnja XV (19.4.2015 17:21:53)
|
Evo i ovde da napisem. Kao sto vec znate posle dve biohemijske trudnoce resila sam da ispitam sve moguce kako bi pronasli uzrok. Bila sam na konsultacijama kod dr Kopitovic u Novom Sadu i mogu reci da sam prezadovoljna doktorkom i impresionirana njenim znanjem. Doktorka je pogledala sve nalaze,hormone,kaze da je sve ok i da sam dosta toga uradila.Dala mi je da uradim trombofilije i imunologiju za svaki slucaj,iako sam bila pokrivena terapijom. Smatra da je u pitanju neka sitnica i da zato nije uspelo. A pre svega misli da embrioni nisu bili dobri.Pogledala je slike sa prvog transfera,kaze da nisu losi,ali bi mogli biti bolji i osmocelijski umesto cetvorocelijski. Za ove blaste sa FET-a kaze da nisu dobre,da su fragmentisane. Predlozila nam je da radimo kod nje u Betaniji ili u Feroni.Histeroskopija mesec dana pred postupak. Kada bi radili u Feroni radili bi hecing,embrioskop,neko zavrsno sazrevanje embriona ako sam dobro razumela,biopsija embriona pred vracanje da se vidi da nema neku genetsku gresku i dobila bih neupogen(valjda se tako kaze) za bujanje endometrijuma. Sve to plus zamrzavanje za 1600e plus lekovi ako se javimo do prvog maja.Imaju neki popust zbog otvaranja klinike. Doktorka nista ne prepusta slucaju,trazi da se pojedini hormoni stalno ponavljaju u toku stimulacije i nakon transfera,da se pre vto ispita sve moguce kako bi se nasao problem ako ga ima. Vec u maju bih mogla na histero,u junu postupak,ako bih radila privatno.Ako drzavno,onda tamo u novembru,decembru. To je to cega sam se trenutno set_ila. Ostaje da razmislimo i da joj javimo sta smo odlucili.
|
|
|
|