RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

dijana1* -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 14:38:00)

Dobar dan mame.
kod nas klasika pa nemam sta ni da pisem.
Sanjice nadam se da ce ti danas biti bolje. A sto se tice slova R, Vuk ga je pre par dana naucio i sada bas lepo cisto kaze. Nisam ga vodila kod logopeda ali sam trubila rrrrrrrr po ceo dan[sm=smiley36.gif]
Da mi bolesna decica sto pre ozdrave[sm=smiley31.gif]

Moram da pohvalim K, pre dva meseca se sisao i prevristao je. Jadnice sav se zapalio od plakanja i vristanja. Danas smo se ponovo sisali i malo je plakao na pocetku i na kraju. Ali nista strasno samo je malo kenkavio. Bas mi je porastao.[sm=smiley1.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 14:51:15)

Teodora mi se u snu ugrizla za jezik krv je išla,samo poče plakati,ja udjem u sobu ona još ni oči ne može otvori,pojma nemam kako je to uspjela.Malo plakala i onda zaspala pored mene u dnevnoj.Poštar baš tad našao doći ali nisam mu otvorila da ne spadne pa još da se udari.Stigla nam kolica,jedva čekam da večeras mm ode u poštu po paket.

Kata90 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 15:45:42)

Dan mamike.......znaci ludim vec,citav dan nikako da zaspe malisa[sm=hudicek1.gif]

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 20:20:03)

Kato kako je mali?jel hoce na ruke?Moj M ceo dan nece da zaspi budan i samo kenjkavi
Inace mamike jel vi praktikujete kupanje beba svako vece tj svaki dan?

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 20:38:28)

Srculence, ja sam kupala bebu svako vece. Nekako mi nelogicno da beba lezi na ledjima ceo dan, da se drzi po rukama i prislanja uz osobe koje je drze pa se tako znoji a da bude neokupana.
To je moja logika.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:21:09)

Kupamo je svaki dan,lepse spava,zna ritual.

Mariya -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:22:57)

Isto. Nije bilo dana da ja moju decu ne okupam. Jeste da se bebe ne prljaju ali opet, oznoje se, bljucnu, ukake se.Moja deca vole da se kupaju inace [sm=smiley36.gif] Ako se mi kupamo svakog dana,sto ne bi i one? A mislim da se tako i nauce osnove higijene, da je potrebno svaki dan okupati se, promeniti ves,odecu itd. Naravno to za vecu decu, ne bebice. One se nauce da je to neki svakodnevni ritual posle kojeg sledi mlekce, mazenje i spavanje[sm=zz_sleep.gif]

Mala Elena -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:24:44)

I ja je kupam svako vece, naravno ima i izuzetka kada imamo kasnije goste ili smo u gradu ali mislim da jedan dan nije problematican.
Bravo Dijo, rastu! [sm=smiley1.gif] E. je bez sike od 20. relativno dobro podnosti, a ja se pripremala na gore. Grudi su mi ok sada...idemo dalje [sm=smiley27.gif]

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:40:06)

Mi smo M kupali svako vece inace place i nevoli kupanje.Veceras je bio jako uspavan i meni bilo zao da ga budim pa mislim
se nece mu nista faliti ako promasi vece.dosla sveki sat vremena kasnije i navalila moram pa moram da ga okupam zato sam pitala.Do kraja
nije se mogao razbuditi i tako u polu snu je okupan i evo sad mi dete vileni nece da spava

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:48:18)

IZVORNA PORUKA: srculence25

Mi smo M kupali svako vece inace place i nevoli kupanje.Veceras je bio jako uspavan i meni bilo zao da ga budim pa mislim
se nece mu nista faliti ako promasi vece.dosla sveki sat vremena kasnije i navalila moram pa moram da ga okupam zato sam pitala.Do kraja
nije se mogao razbuditi i tako u polu snu je okupan i evo sad mi dete vileni nece da spava

Nikad nemoj da budis dete da ga kupaš ili bilo sta drugo da radi! To je pravilo! Ne diraj dete kad spava, ni mi ne volimo da prekidamo spavanje, zamisli kako je njima. Nista mu neće faliti ako se ne okupa jedan dan, nije se po blatu valjao.

Pusti sveki, i moja je imala te fix ideje na pocetku da dete mora da se kupa u 8h, mi ukapiramo da se to detetu ne dopada jer joj to remeti sve, i jedenje, i spavanje. Počnemo da je kupamo u pola 7 uveče i dobijemo srecnu bebu [sm=smiley1.gif]

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:53:29)

Pa i ja tako mislim Ivanka.Bas me iznervirala i ona lepo ode a ja sad treba da vadim oci evo kuckam jednom rukom jer mi je drugoj M
kenjkavi a nece da spava [sm=hudicek1.gif]
Lepo joj kazem da necu a ona lepo ajde moras i ode ona sama da priprema kadicu vodu nemozes je opasuljiti [sm=hudicek1.gif]
sad me nervira mm sto je uopste rekao da dolazi da ona kupa.

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 21:58:32)

ode ona sama da priprema kadicu vodu nemozes je opasuljiti [sm=hudicek1.gif]

MOja je bez reči ulazila u kupatilo i počinjala pripreme, nikoga ne bi pitala, luuuudela sam od nje u to vreme, ko sad da je vidim, skida prsluk, zavrće rukave, odlazi u kupatilo, pere kadicu, čuje se kako lupa lončetom (koje ja inače nikad više nisam upotrebila nakon što je ona prestala da nam "pomaže" oko kupanja, logično mi bilo da dete tuširam tekućom vodom)

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:18:15)

i koliko je to trajalo?mislim da dolazi?
kupala bih ga ja sama ali se bojim da voda ne udje u usi a imam i kupko za kupanje ali mi je nekako jos mali i nestabilan da ja sama
prevrcem.
ali samo zbog ovog moracu da se potrudim da pocnem samostalno.A da negovorim kad dodje da kupa za njom citava delegacija tu se tek sludim da
do kraja neznam ni jesam krenula ili posla [sm=jezicek.gif]

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:22:17)

i koliko je to trajalo?mislim da dolazi?
kupala bih ga ja sama ali se bojim da voda ne udje u usi a imam i kupko za kupanje ali mi je nekako jos mali i nestabilan da ja sama
prevrcem.
ali samo zbog ovog moracu da se potrudim da pocnem samostalno.A da negovorim kad dodje da kupa za njom citava delegacija tu se tek sludim da
do kraja neznam ni jesam krenula ili posla [sm=jezicek.gif]

Ja izdržala 2 nedelje (tačnije 15 dana), ko siroče stojim pored nje i pitam svako veče "a kad ćemo mi da kupamo našu bebu" ona me ignorisala naravno a mm ni reč da joj kaže, valjda da je ne uvredi šta li.
I kad sam ukapirala da mi ustvari u 8h razbudimo dete kupanjem, lepo mu kažem "večeras je mi kupamo ranije" i to je bilo to. Ako tvoj suprug nije tu uveče za kupanje ili ga okupajte ranije ili nemoj da ga kupaš, preskoči. Guza će biti čista ostalo nije bitno.

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:26:59)

KAKO OKUPATI BEBU

Ne obraćaj pažnju na to šta pričaju, gledaj samo kako ona drži bebu dok je kiupa i kako je okreće. Veruj mi, nije teško.

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:36:12)

Bas deluje lako a bojim se da mi ne izmigolji,dok ne probam od kukanja mi nema nista.Uspanicim se kad place,probacu bas sutra.
Rekla sam joj veceras za kupko i kao da nagovestim tako cu ja ubuduce u smislu da nedolazi vise a ona ce na to
ne vredi ti to moram ja doci da ga drzim to ti je dobro dok nije otpao pupak pa da nekvasis [sm=hudicek1.gif]

Klarita -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:38:14)

Srculence, nije vam otpao pupak?[sm=zmeden.gif]

Cekaj, bre, svekrva misli ustvari da kupko koristi dobro za bebe ciji pupak nije otpao[sm=smiley29.gif] aj, molim te, isteraj ti to na finjaka, pa na miru sa detetom i muzem kad je tu, kad nije, a ti sama...kakva svekrva, kakva svita[sm=hudicek1.gif]

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:39:47)

Staviš peškirić predvojen dva-tri puta na pupak i ostane suv, ionako će otpasti za koji dan.

Neće da se izmigolji, pričaj mu nešto da čuje tvoj glas i da gleda u tebe, od silne halabuke se verovatno i uznemiri pa otuda kuknjava. Kad budete sami, kad bude mir i tišina oko bebe videćeš da će se i on ponašati drugačije. Ako počne da se migolji, ako te strah, prekini kupanje pa sutradan ispočetka [sm=smiley31.gif]

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:47:57)

Otpao mu je pupak nego ona rece kao da je to dobro samo dok ne otpadne pupak a posto je M otpao kao to sad meni ni cemu ne sluzi.
Moram biti opustena i sama a stvarno smesno je reci dete od 3 nedelje da vlada samnom moram lepo ja njega da savladam i
da nereagujem na plac sa panikom

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:50:09)

Otpao mu je pupak nego ona rece kao da je to dobro samo dok ne otpadne pupak a posto je M otpao kao to sad meni ni cemu ne sluzi.
Moram biti opustena i sama a stvarno smesno je reci dete od 3 nedelje da vlada samnom moram lepo ja njega da savladam i
da nereagujem na plac sa panikom

Pa taj kupko za bebe je odličan, pusti sveki, sve su one "pametnice".
Radi ti kako osecaš da treba, gde je ona noću kad se budi, kad ima grčeve, nema je naravno, ti si pored njega. Ti si njegova mama!

Klarita -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:53:11)

Srculence, izvini, ja gledam tiker i "vidim" 2m i 6d, a ne dve nedelje...zato sam zbunjenog smajlija za pupak...a, kasnije sam i uredila poruku jer sam shvatila sta je gospodja htela reci[sm=smiley36.gif]

Ma, iziskaj ti to fino vani...pa pusti muziku i lagano...

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 22:54:18)

Što bi rekla moja kuma "svaka kuća ima ključ" [sm=smiley36.gif]
Ja je poslušala i isprobala na sveki [sm=jezicek.gif]

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 23:00:03)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Srculence, izvini, ja gledam tiker i "vidim" 2m i 6d, a ne dve nedelje..

Klari ja vidim tiker da pise 2 weeks i 6 days [sm=jezicek.gif]

Ivanka pametno si postupila a ne rece mi koliko si izdrzala vremenski mislim koliko je dolazila za kupanje?

Ivanka 75 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 23:15:18)

Srculence, bila sam pristojna 15 dana, maloj nije ni pupak tada bio otpao zbog sveki, svaka njoj cast,ali, ja sam dokazala da JA najbolje znam sta je dobro za moje dete, ni ona ni mm je ne poznaju kao ja.
Ja sve znake citam, sve znam, oni su slepi za nju.

srculence25 -> RE: Razgovori mama 03/15 [chat] (24.3.2015 23:21:14)

uuuu 15 dana ja bi odlepila [sm=jezicek.gif]
Pa da ipak mama je mama i ona najbolje zna [sm=smiley27.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sledeća stranica >   >>