Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 7:44:35
|
|
|
|
Trcosava
|
A, zaboravila sam taj detalj Srculence - onda ga budi. Anu sam isto morala da budim, ali je Ana i žuticu imala. Branki, sve se nadam da hvata enki ritam. Uveče posle sisanja ga malo drma prdenje, pa kad se isprdi - onda zaspi tvrdo i nema buđenja. Preko dana što dremne - dremnuo je. Jedino duže spavanje je u kolicima u šetnji, eventualno posle toga. I onda nema spavanja do uveče. Ana mi opet krlja, jbt kad će više toplo!!! Odo da ga prevučem (ukendrao se) pa da krenemo
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 7:57:20
|
|
|
|
branki*
|
a,cekaj ,trco,luka znaci maltene ni ne spava preko dana?e,pa boka spava,i to u 4 ture po sat,sat i po...
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 8:00:30
|
|
|
|
srculence25
|
Branki ni ti nisi naspavana? a nocu kad ga budim komiran je nece da uhvati siku onda mu napravim dohranu pa spava i pije
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 8:06:58
|
|
|
|
vonavoj
|
Srculence,nemoj da pravis gresku,ako mu uvalis dohranu,on ce jos duze spavati,a mleko ti se nece stvarati,poenta je u ponudi-potraznji! I kad sisa,da to bude aktivno. Jel gledas na sat kad ga dojis? To izbaci,samo da vuce aktivno,budi ga,stipaj.. Sad je on vec ojacao,mora da se pomuci. A sve smo mi neispavane,to je normalno!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 8:08:22
|
|
|
|
emicaa
|
Jutro,mi smo fino spavala,T se probudila oko pola 4 i posle dvadesetak munuta je zaspala,stavila je kod nas a ona priča,pa kaže nuna nuna,zalijepi se za mene i tako smo zaspale. Sad sredjuje svoju sobu,mislim da ću slomit nogu kad udjem tamo
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 8:09:02
|
|
|
|
branki*
|
srculenc,ja prosto ne znam kako uopste funkcionisem..preko dana ne spavam,a nocu boka se budi da sisa..evo npr kako je bilo sinoc-sisala i zaspala u pola 10.ja legla odmah da spavam i ja.ustala u pola 2 da sisa opet,pa sisala u pola 4,pa je sisala u pola 6 i onda sam definitivno posle toga ustala.i svaki dan mi je manje vise takav.... boza je tako pio mleko na flasicu i spavao..lakse im je da povuku iz flasice,lakse ide,a on se ver malo i navikao na flasicu vise,nego na siku. i uvek kazem da cu leci sa njom preko dana da odspavam,i nikad.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:17:24
|
|
|
|
eca89
|
Dobro jutro zenice, ja nista nisam spavala, djevojci se nije spavalo, pa smo imale žurku. Imam jedno pitanje, da li su vam se bebe ikada osipale po licu, onako kao bubuljice sitne? Ona kad se probudi sva tako "bukne", a do navece se to smiri, zanima me da li je to reakcija mozda na hranu koju ja jedem, ili joj je od vrucine? Hvala.
< Poruku je uredio eca89 -- 20.3.2015 9:18:01 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:18:55
|
|
|
|
vonavoj
|
eco,cisti se jos..ili joj je vruce! mazi pantenol samo..nije od hrane!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:22:12
|
|
|
|
branki*
|
sve se slazem sa von,moja boka je imala tako,pisala sam o tome,mazala pantenol mast,proslo je...
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:25:20
|
|
|
|
ishler
|
Branki ako te tesi kod mene je takva situacija i dalje posle 6meseci,spava danju po 5 minuta par puta a nocu zurka.Sada sam pocela da ukljucujem zvuk fena a da ne dam da sisa na svakih sat dva,pa se uspava,ali ja sam mrtva..a pored toga ceo dan sa njih dve sama i jos uvece ucim:(..Sto se tice bubuljica,moja beka je dugo imala cistila se koze,meni je dat savet samo umivanje tako da nista nisam mazala i proslo je.....
< Poruku je uredio ishler -- 20.3.2015 9:26:47 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:38:05
|
|
|
|
eca89
|
Evo vam i slika, je li i kod vas tako bilo? a joj gdje cu ja ovde kupiti pantenol kremu ne znam da li ima ovde uopste? Možete li me uputiti na temu, jer ja nasla samo ojed na guzi.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:43:48
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: branki RR a,cekaj ,trco,luka znaci maltene ni ne spava preko dana?e,pa boka spava,i to u 4 ture po sat,sat i po... Spava sad recimo. Pa će oko pola 11 da jede i onda nema spavanja do šetnje. Znači oko 13-14 i td odrema koliko je šetnja. Posle onako, dremne na pola sata ili dok sisa i ćao. UVeče isto tako. Ma preko dana mi nije problem, nek ne spava - samo kad noću spava. Eco, Luka je do skoro imao bubuljice - ali samo po licu, a ostatak tela se ljuštio. Sad se sve skoro već povuklo osim temenjače (i obrvnjače )
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 9:57:35
|
|
|
|
branki*
|
eco,kod mene je tako bilo,ali malo jace,crvenije..povuklo se.pantenol mast,a ne krem sam ja uzimala.ne znam tu da li ima..ili pitaj,mozda ima neka zamena.. nama se najavili gosti..odoh da cistim malo stan i da pravim lava kolac..
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 10:15:46
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: eca89 Evo vam i slika, je li i kod vas tako bilo? a joj gdje cu ja ovde kupiti pantenol kremu ne znam da li ima ovde uopste? Možete li me uputiti na temu, jer ja nasla samo ojed na guzi. Eco nije to ništa, čisti se i dalje. Tamo negde oko drugog meseca će proći. JA ništa mazala nisam, apsolutno ništa. Samo u vodi kupanje i to je to. Ni šampon ne stavljam. Odoh malo da rasklonim dok ovj mali spava, pa posle će verovatno da mi se smeška - joj koja je sreća kad mi se osmehne i krene nešto da guče (guče još u pokušajima )
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 10:24:12
|
|
|
|
eca89
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava RR Eco, Luka je do skoro imao bubuljice - ali samo po licu, a ostatak tela se ljuštio. Sad se sve skoro već povuklo osim temenjače (i obrvnjače ) E, kod nje tjemenjaca nije strasna, ali zato su obrve haos. Ici cu ja traziti tu mast, pa ako nadjem dobro i jest, zao mi je sva je crvena sunce moje !
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 10:27:35
|
|
|
|
Štetica
|
eco i kod nas ista situacija,to je reakcija ili na vrucinu ili na prasak-omeksivac,tako nam je dr rekla,ato crvenilo je normalno posle spavanja,bar na toj strani lica na kojoj leze. Nama dr rekla da nemazemo nista jer kao treba organizam sam da se izbori sa tim alergiskim reakcijama,tek ako budu pocele prave bubuljice ili ekcem onda se maze.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 10:27:49
|
|
|
|
Trcosava
|
Ti ako hoćeš idi traži kremu, ali opet - to će se samo povući. I Luki i Ani je kretalo od obrva, pa onda tek temenjača. Čini mi se da je kod Ane bio blaži oblik, za Luku sad već gledam monu nesrećnu mustelu da kupim. Samo se razmišljam da li kremu ili jednostavno samo šampon da kupim, pa sam mirna. Njega (a ni Anu) ionako nisam kupala u peni, samo voda.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 10:49:45
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Eco meni taj osip lici da je od vrucine. Tako bi se npr moja D osula ako bi zaspala na meni pa se greje od mene. Ja nisam nicim mazala. Dobar dan mame. Vidim neke naspavane neke ne naspavane pa ajd i ja da kazem da sam se naspavala . Moja smizla spavala od pola 8 juce pa sve do pola 7 jutros juhuuuu...Evo i sad spava u 10 i 15 je zaspala. Kad se probudi idemo da cuvamo moje bratance i tamo cemo da se zezamo. Isle smo u kupovinu semena. Svasta cemo posejati. Bice bogme velika basta nadam se da cu uspeti sve da izguram da sve bude kako tako uredno u basti i da ce biti svega. Veceras kad mi cura legne moram da pikiram kukuruz. Pijem drugu kaficu u tisini i miru i sad cu da napravim plan gde cu sta da sejem u basti jer cu danas popodne i sutra da otpadnem moram da pozurim najavili su kisu u nedelju. (taman da ne moram da zalivam )
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 10:57:10
|
|
|
|
branki*
|
moguce da ce se i samo povuci od sebe,da se mucis da trazis mast..vidi. ljiso,kod vas zanimljivo,sad krece svasta da se radi.. moj kupus gotov i super je,smuckala masu za kolac,samo cu posle da stavim da se pece...boka spava...
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 11:08:13
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
o da branki bice veselo. Nesto imam u najavi neki posao nadam se da nece biti nista od tog posla dok bar ne posejem celu bastu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 11:16:05
|
|
|
|
emicaa
|
Joj Ljišo svaka ti čast kad možeš sve to sama,kao da imaš pogon u sebi Ja završavam ručak pa odo T uspavati.
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 11:18:54
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: emicaa Joj Ljišo svaka ti čast kad možeš sve to sama,kao da imaš pogon u sebi joj emice pa sama kolko mogu ali ne mogu sama zato sam juce i plakala sto mi niko ne pomaze. Jedna komsinica se ovde krsti stalno kako ja sve sama radim (i ona ima cerku koja ima dete pa zna kako je nezgodno sa malim detetom sve to). Al eto moja duca voli da mi "pomaze" ja je od rodjenja zovem little helper mada je vise kao levo smetalo al ne smeta ona meni taman mi pravi drustvo tuzno je kad radis sam
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 11:39:38
|
|
|
|
New Mom
|
C,c,c... Moze moj dan? Da krenem od veceri. 20h, okupani svo troje, Kaca kuka da joj citam pricu treci put. Kolji dala lek jer mu je T.40,2. Legli. Bebu podojila. Sredila sudje, napisala neki tekst, ucila. 23h beba place, podoj. Istusirala se. Kolji dala lek. Legla. Podoj u 01h. U 02h Kaca place, boli je glava. Daj joj lek. Kolja hoce vode, daj vode. Nazad u krevet. 04h podoj. 05.40h podoj. 06.10h mm zvoni sat za posao. 06.40h podoj. Spremi bebu, spremi dorucak. 08h ovo dvoje budni. Sredjivanje u kupatilu, dorucak. Kaca ima T. 38.6. Trcim dole do keve da joj dam fraksiparin (nasli joj tromb u srcu). Beba se ukakila. Presvuci. Podoj. Kaca ide po kuci i kuka da je boli glava. Kolja place jer je prosuo vodu na sebe. Svekar stize za cuvanje, jurim u Rumu po neke izvode (mm deda preminuo pre par dana). Pa juri u PIO. Konacno do radnje (zaboravih pola stvari), pa kuci. Beba kuka, spava joj se. S vrata je uzimam, podoj, spavanje. Jes hel no, sad joj se ne spava. Kaca evo place opet da je boli glava. Kolja se duri jer hoce napolje. Sad je 11.40h. Hm, jesam li jela?
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 11:42:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
NM svaka ti cast. Zovi nekog da te malo odmeni zeno tim tempom ces se razboleti . joj samo da decu sve to prodje
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 03/15 [chat] 20.3.2015 12:38:45
|
|
|
|
srculence25
|
NM branki svaka vam cast.ja sa jednom bebom pa emogu da naviknem tj nista nestizem.evo lepo neznam sta cu. pre pola sata je jeo i sad place kad ga stavim u krevetac.nema grceve nece caj.uzmem ga u ruke cuti. do kraja rasirim pelenu dve trcim unutra da mu dam dudu i opet siri ves u etapama
|
|
|
Anketa
Koje je lepse?dana8Koje je lepse? Jako se dvoumim pa trazim pomoc :)Vuk (
41%)
Damjan (
25%)
Luka (
34%)
Ukupan broj glasova: 131Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!