|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 03/15 [chat]
19.3.2015 13:26:31   
Modessty
srculence mani se merenja količine mleka koju izmuzeš. Ne treba ti to, samo će te bezrazložno opteretiti. Kako ga dojiš? U kom položaju. Moji recimo nikad nisu umeli ni hteli da sisaju tako da ja sedim i držim ih u naručju. Ležali smo sve vreme. Moraš biti opuštena. Ako se ti nerviraš beba to oseti i onda nema ništa od dojenja. Smao polako. Bez žurbe. Nije strašno ako beba plače. Pa to joj je i posao! user posted image Pusti neku laganu muziku, namesti se na krevetu sa njim, onako ležeći i probaj da ga prvo malo umiriš ljuljuškanjem i pevušenjem. jao da sam ti blizu da trknem da ti pokažem! Jel možeš da pozoveš patronažnu sestru da dođe da ti pokaže?

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 801
19.3.2015 15:39:13   
emicaa
Mi malo šetale,spavala je više od dva sata pa sam i sredila kuhnju i gotov poslić za danas.
Gdje li su nam Ljiša i Queen?

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 802
19.3.2015 16:25:27   
Kata90
i mi smo danas bili malo napolju lepo je suncano,ali duva zato vetar.....ubrzo je i zaspo u kolicima dotle sam i ja sredila kucu nabrzinu.....
nadas smo napunili 3 mesecauser posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 803
19.3.2015 17:26:19   
srculence25

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

srculence mani se merenja količine mleka koju izmuzeš. Ne treba ti to, samo će te bezrazložno opteretiti. Kako ga dojiš? U kom položaju. Moji recimo nikad nisu umeli ni hteli da sisaju tako da ja sedim i držim ih u naručju. Ležali smo sve vreme. Moraš biti opuštena. Ako se ti nerviraš beba to oseti i onda nema ništa od dojenja. Smao polako. Bez žurbe. Nije strašno ako beba plače. Pa to joj je i posao! user posted image Pusti neku laganu muziku, namesti se na krevetu sa njim, onako ležeći i probaj da ga prvo malo umiriš ljuljuškanjem i pevušenjem. jao da sam ti blizu da trknem da ti pokažem! Jel možeš da pozoveš patronažnu sestru da dođe da ti pokaže?

Mod draga pokazala mi je patronazna lezeci samo sto je lenj da vuce mada i ja kao stimulisem pa stiskam.
To ume da potraje da bi se lepo nasisao ili ubrzo zadrema.Sad dojim sedeci mada budu borbe da uhvati nekako je ispljune kao da se gadi user posted image
Primetila sam kad napravim prvo dohranu90 pa da siki posle nece a ovako prvo ponudim da siki pa napravim meru i uglavnom dohrane nepopije ostane 20-30 viska

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 804
19.3.2015 17:29:24   
branki*
srculence,pa najede se dohrane,zato posle nece da sisa...onda,bolje prvo sisu,pa dohranu,ali ga kontrolisi ssad sto se tice kilaze da ne dodje,ne dao bog,opet do neceg.bice dobro to sveuser posted image
nema ljise,nema queen,ona je bila bolesna nesto...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu srculence25)
Direktna veza do poruke: 805
19.3.2015 17:37:23   
srculence25
pa da sad prvo ponudim da siki pa dohrana.Branki jel Boza imao grceve?
inace zenice u bolnici je dobio jaci ojed guze a ispod kesice skoro rane.Mazem sa sudomil i perem sa hipermanganom moram to izleciti
do 30 marta kad idemo na bocu.
Ko zna sa cim su ga tamo tretirali kad sam videla zaprepastila sam se kako gadno izgleda sigurno ga i pece.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 806
19.3.2015 17:40:27   
eca89
Cao mamike, evo i mene, moja cura danas super spava li, spava. Nocu me je pocela zezati, kad odspava prvi san i probudi se oko 2,3h jede i onda vise nece da zaspi, naspava se, pa se smije, tako se igramo nekih sat, pa opet zaspi i onda odspava do ujutro.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 807
19.3.2015 17:56:13   
branki*
jeste,imao je,srculence,preko dana slabije,uvece je imao uglavnom i pred zoru negde..ne secam se koliko su trajali..

branki

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 808
19.3.2015 18:24:06   
srculence25
jao svisnucu od brige.vec druga zelena stolica.jel to znaci glad/

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 809
19.3.2015 18:35:00   
New Mom
Srculence, vi ste na AD, a ono u sebi ima gvozdje zbog kog je stolica zelena.

Drugo, zelena stolica kod beba koje iskljucivo doje NIJE STOLICA GLADI. Stolica gladi je stolica gde nema sadrzaja, samo zelenkasta smrdljiva pena duz ivice pelene, kao zabokrecina. Stolica moze da bude zelena ako mama pije Fe, mama jela spanac, beba kakila a niste primetili na vreme pa oksidisala, zadrzala se duze u crevima pa oksidisala, curi nosic pa zbog progutanog sekreta, beba ima grceve itd., itd., itd.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

Direktna veza do poruke: 810
19.3.2015 18:37:20   
New Mom
Siku pljuje kao da se gadi jer je navikao na cuclu.

Ja sam ti vec rekla - prvo sisanje (jedna dojka, pa druga dojka) pa formula (pola uobicajene doze) pa opet sika.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 811
19.3.2015 18:42:50   
srculence25
NM hvala prihvatila sam savet da znas
malo pre pelenica je licila na zabokrecinu

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 812
19.3.2015 21:52:22   
Misha i Ljisha
Dobro vece mame. D spava jos od skoro pola 8 a evo i mm sam strpala u krevet. sta se brinete gde samuser posted image pa tu sam gde bih bila samo nisam stigla da vam se javim.

Oprskali tata i ja vocnjak juce, bas sam ga isforsirala ehhehe...Vidim ja nama treba za jedan red 14 min idi begaj izracunam ja da cemo zavrsiti oko 15h a D mi u vrticu. Ubacim u drugu i dodam gas (bez da je tata skapiraouser posted image ) i poćeram ga i onda smo bili u proseku izmedju 8 i 10 min po redu. vidim da je lipsao i mase mi da stanem da se malo odmori, i onda mu kazem da sam mu malko pojacala tempouser posted image . Hteo da me zadavi. Bilo kako bilo mi zavrsili u 14 i 10 hehehe... A meni se prispavalo u traktoru najstrasnije nemam pojma kako nisam pola vocki pregazila jer sam bas dremala za volanom ahahah...Kriticna sam. I tako juce sa Ducom pa rodje pa tamo vamo. Jutros frka da je odvedem u vrtic i da pricuvam bratance na sat dva dok mama ne obavi nesto u banci. Ja otisla kod njih vec u pola 8 oni spavali do skoro 9 i sve super kad stize moja mama tek u podne. E kad nisam poludela. Bas sam se isplakala danas. Ja svima mogu da pomognem, da uskocim ma sve sve a meni niko. Ispade da sam danas Ducu dala u vrtic da bih cuvala tudju decu. Volim ja njih ali sam je poslala u vrtic jer imam posla kuci, basta pikiranje kukuruza, trebala sam do poljoapoteke do ciklonizacije da uzmem sredstvo za prskanje krpelja i td i td. NISTA aman NIsta nisam obavila, ma ni skuvala rucak. Odlepila sam. Dosla sam iskreno kuci tek oko 16h. Dunja inace danas nije htela da ide kuci i z vrticauser posted image , cekala sam je na vratima pa jedno dobrih 20 min, sita se ispricala sa vaspitacicama. Brzo mi je dan prosao. sutra je nisam najavila u vrticu, opet cuvam decu, ali ovaj put cu i svoje dete lepo da cuvam. A pre nego sto odemo D i ja da cuvamo bratance icicu u poljoapoteku i sve da obavim rano ujutru. I tako svasta nesto.

Srculence ako tebi bebac popije samo 20 do 30ml dohrane nakon sisanja dohrana mu ni ne treba. Kazu ako beba popije 60ml nakon sikanja onda je beba gladna. Znas ono u stomacic uvek moze jos malo da se gurne bar dezertuser posted image . Tako da sam ja na tvom mestu ja bih skroz dohranu izbacila. Mozda ce skratiti vreme izmedju sikanja malo ali mislim da nece biti neke drasticne razlike. Drzi se kad doguras do 4tog meseca sikanja onda mozes dogurati i do 3god ehehhe.. Sve ce to doci na svoje.

Wiv sita sam se ismejala kako se tm uprpao. e svaka ti cast zenouser posted image

Eco moja cura nikad nije htela da spava na stomaku, a secam se jednom se sama okrenula na stomak negde sa tri meseca ja mislim da tu noc oka sklopila nisam.user posted image . Retko spava na stomaku i sad jedino kad je boli tiba tako da sad znam ako je spava na stomaku muci je nesto.

Idem da vidim sta ste jos piskarale.

Sanjice ja verujem da je neko vec prijavljivao majku i da su odustali pa verovatno uciteljica nece ni da pokusava.

Direktna veza do poruke: 813
19.3.2015 22:06:32   
Sanjica26 RR
Jao ljudi moji bili su nam gosti, pa smo pravili troduplu meru za palacinke. Sad sam opet gladna. user posted image
Deca spavaju. Uzela sam da citam knjigu, pa kad sam videla da Ljisa pise batalila sam.user posted image
Nadam se Ljiso da znaju da majka tuce dete. Nervira me sto se svi prave da su slepi. U nasoj zemlji je tako.
Srculence slazem se sa Ljisom. Ne bih davala uopste dohranu. Mislim da sve to priroda obavi. Prosto ili imas mleka ili nemas. Ti imas, pa se bojis da to nije dovoljno. Razumem te jer sam i ja tako sa prvim detetom.

Ljiso sto se tice cuvanja tudje dece nemoj da te grize savest sto Dunja nije bila sa vama. Vidis da je njoj lepo u vrticu. Nemoj to da joj uskracujes.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 19.3.2015 22:08:39 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 814
19.3.2015 22:16:40   
Misha i Ljisha
Sanjice user posted image ti si moj nuber one fan ehehehhe

Ma znam ja da je njoj super u vrticu cak je mm danas izjavio kad sam mu rekla da treba da ih cuvam sutra da je mozda bolje da D ide i sutra u vrtic. ali necu tako pa ja ne radim sta cu raditi ako necu svoje dete cuvati???user posted image Mislim nisam je poslala u vrtic da ispijam kafe i da se provodim vec nesto konkretno da uradim pa me vise pekla savest sto nista nisam uradila i sto cu morati opet nju jadnu svuda sa sobom da teglim i sve sa njom da radim a sve to onda i traje duze. al sto kaze moja komsinica da je "nasoj seoskoj deci" super sa nama dok mi radimo napolju i da im je zanimljivo. Jeste sigurno ona meni dodje pre neki dan i kaze "mama ja kopa"user posted image pa mi sve zatrpavala luk al nema veze ja sve to racunam u pomoc. samo eto htedoh i sebi i njoj da olaksam da dok ja radim po dvoristu ona bude u vrticu sa drugom decom.

kaze mi vaspitacica da je super da sve hoce sve zna ali kaze da jako malo prica. Skoro uopste i da ne prica, kaze onako malko sa drugom decom i to je to. Plus mi zao u vrticu nista ne jede, bas nista. A kuci kako tako uspem bar malko na prevaru nesto da joj dam da rucka. Kaze mi vaspitacica da pije puno vode (i kuci se naliva sa tecnosti) ali da nista ne jede danas ni bananu u vrticu nije pojela. I onda me dusa boli tako eto valjda sam i ja malo blesava.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 815
19.3.2015 23:27:10   
wivern
Evo napokon i mene.
Ljiso ja mislim da je za njih jako vazno i da imaju svoje drugare i dozivlaje u vrticu. Ja nisam isla u vrtic, imala sam gomilu drugara ispred zgrade ali su oni svi isli pre podne. Ja sam jako patila kad oni krenu da prepricavaju svoje dogodovstine. A za mm, pa kad postavlja glup pitanje "gde si". A gde sam mogla otici a da se ne javim. A ono ko zna, koji sam namcor i ludaca ko zna kakve filmove je vec napravio u svojoj glavi.
Nama se juce poluraspao krevet, spavala sam nagnuta na jednu stranu i konstantno u grcu da cu spasti sa kreveta.
Danas smo resili da ga popravimo tj ja sam resila mm je vikao da mora da pozove caleta da mu pomogne-on ne zna kako. I tu ja demonstriram svoje znanje iz oblasti "sam svoj majstor", sva sreca pa sam bila sin u mojoj porodici i cale me je driblao za sve.
Ja dala instrukcije, on zasukao rukave i voila. Uspesmo. No krevet je i dalje s**nje, cim dobijem neke pare odoh da kupim nesto normalno.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 816
20.3.2015 6:39:05   
branki*
evo i mene...boka spava,stavila kupus da se kuva,pa jos malo pa da spremam bozu za logopeda i vrtic...
grlo me boli i onako sam poluprehladjena..
srculence,kako je,kakva je situacija?

branki

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 817
20.3.2015 6:42:15   
mali_mis
Jutro mame user posted image
Nemam pojma kad smo zaspali, znam da sam se opet ukomirala od spavanja, i da je A. drzao noge meni na glavi dok sam spavala, srecom oduvek stavim jednu ruku preko glave pa se zastitim user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 818
20.3.2015 6:56:24   
srculence25
Ljiso posiki 20-30 mog mleka a ostalo napravim dohranu.Rucno izmlazavam i cni mi se kao da mi ide sve bolje user posted image
IZVORNA PORUKA: Modessty RR

eco iskreno ja nikad nisam stavljala decu da spavaju na stomaku. tek kad su krenuli da se sami okreću spavali su na stomaku. Stavljala sam ih ovako kad su budni da malo budu u tom položaju

kod nas u porodilistu su govorili ako beba ne podrigne da stavimo bebu na stomak samo ja se nisam usudila da ga tako ostavim i da spavam.
sad preko dana pustim ga malo kad sam i ja budna.Moze sam glavicu da okrene i onako gore kad drzim da podrigne sam se izdigne user posted image
nocas mi je bilo veselo deran se naspavao u 3h.Mazili se do 5 i u 6 ruckao i sad je kao polu budan.

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 819
20.3.2015 7:00:53   
Trcosava
Srculence, ja nisam imala problema sa podrigivnanjem. Mm da, ali ja kako ga dignem tako podrigne. Sa već ni ne dižem da podrigne, pogovoto noću.

Inače dete me časti drugu noć za redom spavnjem. Sinoć je zaspao negde oko pola 22, pa sam mu jedva uvalila sisu u deset i strpala da spava. Do 5 je spavao bez buđenja.
Pridružujem se savetima da ne meriš izmlazavanje.

Eno ga javlja se iz kreveta, da ga presvučem , poojim pa posle polako idemo na kontrolu user posted image

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 820
20.3.2015 7:08:50   
srculence25
Neznam jel ima potrebe da ga budim nocu na 3h?definitivno je M na tatu moze da jede a i nemora user posted image
Proslu noc sam ga budila i sikio je a inace bi ladno prespavao obrok.
Nocas se sam probudio onako naspavan.
Zenice ja se vama divim kako sve postizete sa sve ne spavanjem.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 821
20.3.2015 7:28:24   
Trcosava
Srculence NM će ti reći, kao što je i meni rekla da treba da se budi i noću. Patronažna je dolazila i merile smo ga, pošto je lepo napredovao nisam ga budila. A i kad jesam, tj pokušavala da ga probudim mi nije išlo i nije nikako hteo da uhvati sisu. I ja sam lepo odustala od buđenja.

I flunked anger management! }:->

Direktna veza do poruke: 822
20.3.2015 7:33:45   
branki*
ja bih mu ponudila i nocu da jede,posto ste bili u bolnici zbog nenapredovanja.ako na sledecoj kontroli bude ok kilaza,onda ga pusti da spava ako hoce.
trco,zavidim tiuser posted image

branki

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 823
20.3.2015 7:40:10   
vonavoj
jutro!
srculence,beba do 6 nedelja treba dav se budi zbog stvaranja mleka u grudima,super sto je spavallica!
trco,ubola si ipak premiju ovog puta,u odnosu na A i njeno nespavanje! Moja je od 22-4,ali je kasljala u ponoc i 3,pa sam skakala!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 824
20.3.2015 7:42:39   
daca77
Jutrooo user posted image
Evo ja konacno uspavah bebu, posto je budna od 5h i videcemo koliko ce to potrajati...
Srculence, sledi savete NM i bice sve ok...ja svoju bebu nisam budila, samo je uzem iz kreveca i stavim da siki i ona disciplinovana samo vuce...znam da su me zbog toga grdile i sveki i zaova i patronazna sestra, ali ja sam fino izregulisala tako ponudu-potraznju mleka i kasnije nije bilo problema...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.

Anketa

Imena
Barbarica

Koje vam se ime najvise svijda?

Vuk (21%)

Lazar (19%)

Filip (25%)

Petar (14%)

Pavle (21%)

Ukupan broj glasova: 111

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here