Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:03:35
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops Da dopunimo listu... IZVORNA PORUKA: choopa choops hahaha idemo kladionica otvorena: Chipsy 14.02. Trcosava 16.02. Tanjica 18.02. serpica 20.02. jabudic nepristrasno 21.02. boka 1.03. 22.2.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:25:58
|
|
|
|
jabudic
|
Jutro žene, vidim da se ovdje razvio unosan biznis propustih detalj šta je nagrada i ko je plaća ja jutros nisam otišla na posao, nešto sam sinoć bila baš kilava i umorna, i malo prehladjena. Evo sam se naspavala i sad radim od kuće. Ugrijalo sunce, sad ću momke da izbacim u dvorište, jer ovako ne čujem sopstvene misli. E Čupo, kako te sanjah noćas. Kao ja došla u bolnicu, porodila se sad u ovoj nedelji u kojoj sam. Ali beba 3500g, hoda, priča, ima plavu kosu, sav kao maslačak i zove se Jovan. I smjestiše me kod Čupe u sobu. A ona zlo jedno. Po čitav dan sa flašom asepsola po sobi i trlja, trlja, trlja. Došao mm i uzeo da nam očisti pod, jer mi kao ne možemo, a ona svašta na njega čime čisti. Baš me je umorila noćas Onda posle sanjam da sam otvorenja 4 prsta i da treba da počne poridjaj. I jutros mi mm priča kako nije mogao da me probudi, čitavu noć me je "čačkao", pa pretpostavljam da mi je on uzeo mjeru ovo 4 prsta
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:48:19
|
|
|
|
*boka*
|
Jutro mamasite! Ja nocas nista nisam spavala, Eli mi imala opet visoku T, trazila da legne kod mene, buncala nesto celu noc i lepila se uz mene. Uspela sam lako da spustim brufenom, ali sam se plasila da ne skoci kad zaspim jer je tako buncala, pa sam tek oko 7 jutros zaspala dok mm nije krenuo na posao. Zato sad treba da me vidite na sta licim Danas popodne nam radi Dr, moram je ipak odvesti. Ja sve gledam da pustim par dana da se organizam izbori sam, osim naravno ako nema nekog sumnjivog kaslja ili ako se ne oseca bas lose, ali ovo traje vec cetvrti dan i ne vredi vise, moram je povesti. Serpi hvala za kaficu, bas prija! Chopsi i tebe steze prehlada? A sto vam je tako hladno tamo, na sta se grejete? Valerie hvala puno! U Zemunu smo uzeli lokal, jer tu zivim, a vazno mi je da mi bude blizu, kad dodje beba da mogu da cirkulisem da ne putujem. I stari mi je u Zemunu i taj lokal je nas, ali je jako mali 20kv, pa nije mogao solarijum da stane, a imam ga i stoji bezveze u garazi, pa smo nasli ovaj 15kv veci, a cena smesna i sto je najvaznije, na 700-800 metara je od starog. Choopsi opklada sve vise i sve razlicite, Sad me bas kopka koja ce da dobije.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:51:41
|
|
|
|
*boka*
|
Jaoooo jabude Zamisljam vas dve u sobi u toj sceni i tm kako kleci i riba pod i umirem! Vidis mozda je dobro sto si sanjala da si decaka rodila, bice suprotno ;)
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:57:12
|
|
|
|
jabudic
|
Boko ne pitaj, čitavu noć ova zloća ribala sobu. tO JE SVE ZBOG ONE PRIČE O kINESKINJI Odoh u temu da vidim taj recept za kosu, moja je užasno suva.
< Poruku je uredio jabudic -- 12.2.2015 11:00:46 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:57:44
|
|
|
|
soni
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops hahaha idemo kladionica otvorena: Chipsy 14.02. Tanjica 18.02. serpica 20.02. soni 22.2
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 10:58:57
|
|
|
|
soni
|
dobar dan zenske...nadam se da ste dobro??? mene upla sinusa ne popusta....rekli mi samo paracetamol i kapi za nos
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:05:18
|
|
|
|
tatjan@
|
Dobro jutro.. ili dan vec kako kome :) Ja ne mogu da dodjem sebi eto sedim na poslu ko prebijeni pas.. juce sam citala do pola dva knjigu i jos mi muz napravio sacekusu u krevetu, e onesvesticu se Kako ste vi trudnice? Boko svaka cast na entuzijazmu, ja samo gledam gde bi prilegla Izgleda da cu od ponedeljka na bolovanje, pa do 13 nedelje, posto radim u poliklinici gde se uglavnom rade rentgeni i skener.. dr mi kaze da se sklonim odavde bar dok traje organogeneza.. Bar cu se naspavati, mada se ne radujem suvise.. brzo se smorim kad ne idem na posao, ne volim da budem domacica, nisam taj tip
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:11:23
|
|
|
|
branki*
|
soni,meni su rekli da kapi za nos ne smeju u trudnoci,samo fizioloski rastvor ja sam dobila neke pred kraj trudnoce,ali ih nisam koristila.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:23:10
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: soni dobar dan zenske...nadam se da ste dobro??? mene upla sinusa ne popusta....rekli mi samo paracetamol i kapi za nos smes operil p,tj,kapi za decu!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:27:48
|
|
|
|
soni
|
ovde mi rekli mogu koje hocu... samo da uskoro prodje oduzilo se... kako ste vi zene?? sta rade velike i male bebe?? jel ste umorne??
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:36:15
|
|
|
|
makic90
|
Dobar dan drage trudnice! Usla sam skoro u peti mesec, aktivno osecam bebu vec 15-ak dana, a juce smo saznali da je devojcica Mada bilo nam je u sustini svejedno, s obzirom na to da ja imam 25, muz 30 godina i da nam je prvo dete Nego, imam jedno pitanje, juce na kontroli mi je doktorica rekla da mi je posteljica na prednjem zidu i da ako se ne povuce cu morati na carski da se poradjam... Pa me zanima da li neka od vas ima iskustva sa ovim i kad je normalno da se posteljica povuce na zadnji zid??? Hvala vam puno unapred i puno srece u ostatku trudnoce!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:40:51
|
|
|
|
Frcokla
|
Dobro jutro / dobar dan zenske Evo i ja prijavljujem prehladu! Koristim fizioloski rastvor za nos, pastile za grlo... A rekli su mi da mogu i Doleron ako je kriticno? Interesuje me da li je neka od vas to pila? I da, naravno litre limunade i caj s medom... Sutra imamo UZ, a ne znam ni sama kako cu otici kad mi suze oci cim izadjem napolje. Pozdrav svima, i nadam se da ste dobro.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:42:03
|
|
|
|
Frcokla
|
Ispravka, Daleron...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 11:45:20
|
|
|
|
bubulence
|
juuhuu samo da vam mahnem! Cupka, ja prognoziram 22.02. a znas da moja kugla uvek omasi za samo jedan dan ... ljubim vas
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 12:01:35
|
|
|
|
jabudic
|
Bubi, ti si još uveliko trudna po tikeru
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 12:09:21
|
|
|
|
jess021
|
Dobar dan, danas sam rano ustala, ali ne stizem da se javim posto su me navatali s posla da nesto uradim. Sto uopste nije lose jer manje razmisljam o uz koji je danas. Choopo, ja bi da bude 23.02. na moj rodjus, da bude riba u horoskopu, mi smo ribe bas fine
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 12:09:44
|
|
|
|
soni
|
bubi masemo i mi tebi .... pstale prehladjene zenske samo vitamini i cajevi...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 12:13:28
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops hahaha idemo kladionica otvorena: Chipsy 14.02. Trcosava 16.02. Velerie 17.02. Tanjica 18.02. serpica 20.02. jabudic nepristrasno 21.02. vonavoj,soni,bubulence 22.02. jess021 23.02. boka 1.03. Boka vrlo optimistično
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 12:16:54
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: jabudic E Čupo, kako te sanjah noćas. Kao ja došla u bolnicu, porodila se sad u ovoj nedelji u kojoj sam. Ali beba 3500g, hoda, priča, ima plavu kosu, sav kao maslačak i zove se Jovan. I smjestiše me kod Čupe u sobu. A ona zlo jedno. Po čitav dan sa flašom asepsola po sobi i trlja, trlja, trlja. Došao mm i uzeo da nam očisti pod, jer mi kao ne možemo, a ona svašta na njega čime čisti. Baš me je umorila noćas Onda posle sanjam da sam otvorenja 4 prsta i da treba da počne poridjaj. I jutros mi mm priča kako nije mogao da me probudi, čitavu noć me je "čačkao", pa pretpostavljam da mi je on uzeo mjeru ovo 4 prsta hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaahaaahahahah Dobro se nije i Kineskinja pojavila u cijeloj priči Zove me juče drugarica što smo prvi put rodile zajedno, a neki dan joj bio rođendan druge ćerke i ja nisam mogla ići, kako me je sanjala da me je vidjela na TVu kako igram Rollan Garos, a on komentariše mami: Vidi je igra Rolan Garos, a nije mogla doć na rođendan!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 12:25:40
|
|
|
|
choopa choops
|
boko javi kako je malena. Nadam se da će bit sve OK. Ma generalno nije zima, griju radijatorima preko dana, ima i klima u sobi ali nemam daljinski pa je palim jer bude zagušljivo a nemam je psolije s čime isključit kad odnesu daljinski. Mada danas sam je uključila... tatjana pa nemoj da se zezaš da radiš, kad si već na takvom radnom mjestu. Uživaj i ne misli na posao, nađi neku drugu zabavu. maki čestitam Ne vjerujem da je CR zbog posteljice na prednjem zidu?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 13:13:37
|
|
|
|
makic90
|
choopa choops, hvala pa ne znam, pise mi i da je posteljica nize usadjena, a doktorica mi je rekla da mi skroz prikriva otvor, pa da ako tako ostane do kraja, beba nece moci da izadje tu i morace carski... inace sam u 21-oj nedelji i beba mi se podigla gore... a mojoj sestri koja je isto trudna, je u toj nedeji posteljica vec bila na zadnjem zidu.... a procitala sam po internetu da ako se do sedmog meseca ne pomeri, da se definitivno postavlja dijagnoza placenta previa (posteljica na prednjem zidu)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 13:18:03
|
|
|
|
serpica
|
Gde ste drrugarice,ja upravo stigla bila sam svuda i bas sam se umorila srecom lep dan napolju pa se sve lakse podnosi. jabudic me bas nasmeja sa snom Chupa vidim dobro si hvala Bogu,neka tako ostane jos 8 dana Makic to gde je posteljica nema veze sa CR,jedino ako je placenta previa onda se radi CR ali se sve to promeni do porodjaja ne brini. Branki,Bubi,lepe mamice evo za vas ja sad pijem kafu pa cu valjda da legnem... makic da dodam meni je prva tri puta posteljica bila na prednjem zidu i nije bila placenta previa,sad je na zadnjem zidu,ne brini unapred,a i CR nije toliko strasan mada sam ja protiv njegaali evo ceka me 4.na redu
< Poruku je uredio serpica -- 12.2.2015 13:19:46 >
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 13:33:21
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: makic90 pa ne znam, pise mi i da je posteljica nize usadjena, a doktorica mi je rekla da mi skroz prikriva otvor, pa da ako tako ostane do kraja, beba nece moci da izadje tu i morace carski... inace sam u 21-oj nedelji i beba mi se podigla gore... a mojoj sestri koja je isto trudna, je u toj nedeji posteljica vec bila na zadnjem zidu.... a procitala sam po internetu da ako se do sedmog meseca ne pomeri, da se definitivno postavlja dijagnoza placenta previa (posteljica na prednjem zidu) makic nije problem na prednjem zidu, nego što je nisko postavljena, odnosno ovo što ti je dr rekla da prekriva otvor. Posteljica može biti i naprijed i pozadi, samo je bitno da nije preko grlića. Mada koliko se meni čini može još da se podigne, a ako se to i ne desi, nema veze, bitno je samo da beba stiže Mislim da ne bi smjela da radiš neke teške poslove, podizanje i tako to? šerpice hahahhaha trpim, trpim, ne dam joj da izađe
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelja 02/15 [chat] 12.2.2015 13:37:46
|
|
|
|
*boka*
|
Makic cestitam To sto je posteljica na prednjem zidu nema nikakve veze, problem je sto rece Serpica ako je nisko usadjena, to se onda zove placenta previa. Moze delimicno ili sasvim da prekriva grlic. Ali kako trudnoca raste posteljica se podize, tako da ne mora znaciti da ce ostati nisko. Mojoj snaji je skoro do kraja bila dijagnoza placenta previa, pa se pred kraj trudnoce podigla i porodila se normalno, prirodno. Ne brini. Jos je rano, ima vremena da se pomeri Choopsi ostace jabudicu jos dugo u mislima slika tebe sa asepsolom u ruci Jess mislimo na tebe, javi se odmah posle UZ.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?