RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 7:56:09)

anita idi vidi u temi Porodila se Sanjalica. Tu su slike.[sm=smiley1.gif] Bravo za dobar CTG [sm=bravo.gif]

Ma Trco što je najgore, moja kuća je ljeti vruća, prevruća, a zimi hladna. [sm=smiley29.gif] Nema ništa oko nas i na uzvisini smo i vjetrometini, tako da je zimi hladno, a ljeti sunčano non stop. Užas!

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 8:12:05)

Anita, vidim da si našla Sanjalicu. Šta reče, kad tebe porađaju? Iduće nedelje?

Čupo sve je u tome kliko traje zima, koliko leto. Džaba meni što mi leti nije vruće kad leto ovde traje 2 meseca [sm=jezicek.gif] A sunca u kući ne vidim...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 8:20:00)

A kad se sjetim onog pakla ljeti. Ne može čovjek da spava od vrućine. A sad ujutru kad se probudim, nos mi bude kao da je stajao u frižideru [sm=smiley36.gif] Pokrivam se sa ćebetom i dva jorgana, plus upaljen radijator. Jedno vrijeme sam se vodila mišlju i sa kapom da spavam kao Garfild [sm=smiley36.gif] Ali dobro, ja sam ekstremno zimomorrna, cirkulacija-nula!

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 8:25:57)

Dobro jutro drugarke[sm=nosecka.gif]. Vidim Trca je jos tu, nece žena da se poradja, pa nece, eto[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]!

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 8:30:49)

Jutro stomacici[sm=smiley1.gif] ko je sad na redu?

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 8:37:03)

Dobro jutro drugarice [sm=kava.gif]

buba_jedna_mala -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 8:51:11)

Dobro jutro trudnice [sm=kava.gif]
sad sam videla slike sanjalicinih bliznakinja, nadam se da ce i moje curice biti ovako medene.
Kako vam zavidim sto birate posteljine,jastucice,ogradice...mi smo jos u fazi adaptacije stana, tako da sam ja u farbama,
plocicama,ruckama itd...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 9:02:54)

Ja samo da se javnem iz laboratorije radim ogtt,skupih hrabrosti[sm=smiley36.gif] ukus mi je ok bio posto volim slatko pa sam bila u fazonu njam njam ali mi velika kolicina, no izborih se nekako i sad cekanje tri sata uraaa [sm=hudicek1.gif] dosao mm i poneli smo stvari ko za izlet pa ce proci vreme valjda brzo[sm=smiley1.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 9:06:01)

Ipo, ja kad sam radila oggt test nisam morala da budem 3h u laboratoriji. Negomi izvadili rano krv, pa posle nekog vremena popila glukozu, pa onda opet kssnije krv. ALi sam izmedju tih bockanja i pijuckanja mogla da prošetam, samo se vratim u dogovoreno vrijeme.

Mene je sinoć tako boljelo srce, gušilo me, jedva sam disala. Tek me pred zoru pustilo. Ali to je sigurno od nervoze, jer kad sam ustala i vidjela ova dva panja (svekra i svekrvu) jedno na dvosjedu, jedno na trosjedu, kao rogovi u vreći, opet me zagušilo. [sm=zmeden.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 9:17:47)

Ne savetuju setkanje da se ne bi smanjila glukoza u krvi

superm -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 9:29:33)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Ipo, ja kad sam radila oggt test nisam morala da budem 3h u laboratoriji. Negomi izvadili rano krv, pa posle nekog vremena popila glukozu, pa onda opet kssnije krv. ALi sam izmedju tih bockanja i pijuckanja mogla da prošetam, samo se vratim u dogovoreno vrijeme.

Mene je sinoć tako boljelo srce, gušilo me, jedva sam disala. Tek me pred zoru pustilo. Ali to je sigurno od nervoze, jer kad sam ustala i vidjela ova dva panja (svekra i svekrvu) jedno na dvosjedu, jedno na trosjedu, kao rogovi u vreći, opet me zagušilo. [sm=zmeden.gif]

Joj, znam da nije lako, ali čuvaj bebu. Ja sam u drugoj trudnoći imala jak stres zbog nekih nesuglasica i posle toga patila od strasnih migrena. A sve zbog stresa. Pusti te 'panjeve', nek se nose u ...[sm=smiley35.gif]

jovicaa -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 9:36:00)

dobro jutro..
mi se preselili konacno[sm=bravo.gif], bas je bilo ludo. i nadam se da nisam nista akcijom zeznula... ali ne znam kako uopste da mirujem pored selidbe, a i ovako pored dvoje dece.
sad uzivancija dok se sveki ne preseli[sm=smiley36.gif], posto ce ona biti u drugoj kuci u dvoristu, bicemo skroz odvojeni, ali delicemo dvoriste. milinica[sm=jezicek.gif]
idem sad klincima da pravim palacinke.
nadam se da ste sve dobro, ne stizem da citam[sm=smiley31.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 9:45:56)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Ali to je sigurno od nervoze, jer kad sam ustala i vidjela ova dva panja (svekra i svekrvu) jedno na dvosjedu, jedno na trosjedu, kao rogovi u vreći, opet me zagušilo.

Jao jabudic znam da ti je teško, ali [sm=jezicek.gif] Ima li ikakvih naznaka da će oni skoro otić? Ništa, vi se fino pokupite, pa u njihovu kuću :-))))

Ipo, najgore je prošlo, a nadam se da će i rezultat bit dobar! [sm=bravo.gif] I kod nas nema šetanja dok je OGTT. Samo sjediš tamo kao ćuk dok te bockaju. Doduše traje 2 sata.

Jovice bravo za preseljenje [sm=bravo.gif] Izdržala si, sigurna sam da je sve OK :-))))

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 10:10:41)

Ipo, ja nisam šetala, bila kod drugarice koja živi pored DZ.

Čupo, evo mm je obećao da će danas da razgovara sa njima, jer svekar sjutra ide, pa dok su još oboje tu da riješimo situaciju. Moraće da se odluče ko će gdje, pošto neće zajedno, a bogme neće gospodja ni kod mene, iako je čini mi se planirala. Imaju jednu kuću na selu, drugu u gradu, s tim što u tu u gradu treba da se uloži, jer su godinama živjeli na selu. Nije problem, uložićemo mi, samo da mi se ne šetaju više i ne gostuju po 3 mjeseca.
Evo čekam ga da otpočne govor. Ne izgleda mi da će skoro... [sm=zmeden.gif][sm=hudicek1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 10:11:10)

ooo masala, iz 30. puta mi je otvorio ovde da kuckam.
Trco tako sam mnogo nade polagala u tebe, bila sam sigurna da cemo ti cestitati danas. ajde onda sacekaj sutrasnji dan, mnogo mi je lep datum.
jovice neka ste se konacno preselili, sada malo odmaraj.
i sada nemam pojma sta sam citala , sve zaboravim posle 100x stiskanja ‘odgovori‘...
daj da popijem ovu serpicinu kafu pa da zivnem i odem da kupim PESKIR (velikim slovima da ove zloce odmah to procitaju)

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 10:13:02)

Ahahahahahahahaha Čupo koja si ti lujka hahahahah slatko se ismejah za spavanje

Elem, zavrsih ctg i pregled - iiiiiiii naravno ništa! Doduše bio opet onaj dr koji kad pregleda čini mi se ruku gurne do grla gore, sve zvezde sam videla. U ponedeljak opet na pregled. Sad sam kao 3cm otvorena, ali to nategnuto. Grlic čvrst.

E da, glava je i dalje dole [sm=bravo.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 10:18:11)

IZVORNA PORUKA: bubulence

ooo masala, iz 30. puta mi je otvorio ovde da kuckam.
Trco tako sam mnogo nade polagala u tebe, bila sam sigurna da cemo ti cestitati danas. ajde onda sacekaj sutrasnji dan, mnogo mi je lep datum.
jovice neka ste se konacno preselili, sada malo odmaraj.
i sada nemam pojma sta sam citala , sve zaboravim posle 100_x_ stiskanja ‘odgovori‘...
daj da popijem ovu serpicinu kafu pa da zivnem i odem da kupim PESKIR (velikim slovima da ove zloce odmah to procitaju)

[sm=smiley36.gif] ja idem do akse ni dinar ne umem da sacuvam kad su deca u pitanju
Trco [sm=bravo.gif] za glavicu,vidis da jee ipak ok

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 10:22:23)

meni je juce stigao paket iz akse, leeleeeeee, sva sreca sto mi muz nije bio kod kuce...
pored tih bebecih stvari uzela sam Emi nekih glulosti, case na princeze , neke sarene tanjire i jos sto gluposti koje su joj bile zanimljive prvih 15 min...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 10:22:26)

Jabudic,evo i ja se snasla, muz me strpao u kola pa u lift i evo me kuci leskarim...[sm=bravo.gif]tako da cu prekratiti vreme malo...imala sam malopre malu krizu glado ali proslo je...ma samo kad nisam povracala[sm=bravo.gif]ali nisam ni bila blizu, nije mi bo nista cudno u stomaku...

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 11:01:24)

Jao, Trco ti ces i mene da prešišaš[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sa rokom [sm=jezicek.gif]! Evo ja pospremam stan, stavila sam pasulj da se kuha polako, vrijeme neko oblacno, bezveze!

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 11:26:59)

Jos uvek nista ne znam za porodjaj. Mislim da nece jos uvek,cekace jos malo. Ali opet nisam sigurna. U ponedeljak dolazi moj dr pa cu videti sta on kaze.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 11:43:29)

Bubo mala - polako, iskreno ja više volim da biram pločice nego stvari [sm=jezicek.gif]

Bubu - da nam daš sliku PEŠKIRA!!!! [sm=jezicek.gif]

Anita, ja sam skontala da se čeka tvoj dr za porođaj. No dobro, svaki dan u trbi je blago za bebice. Jedino što ćeš da se smoriš

Jao žene moje, pa ja pola sata posle onog pregleda kao da sam ceo ragbi tim jahala - sećam se i sa Anom me je jednom ovaj dr pregledao, sve mi se vratilo hahahahaha QQ migoljila sam se po onom stolu kao glista, on gore ruku, ja bežim gore po stolu. Moja dr je zlato [sm=smiley36.gif]

Jabude, poče li pregovaranje?

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 12:09:31)

Trco cula sam da su ti bimanuelni pregledi bas neprijatni i bolni narocito kad dr nije bas nezan [sm=smiley1.gif] kontam da je tako i na porodjaj kad dodjes, nema ko ti ne uvali ruku[sm=smiley36.gif] ja zavrsih svoj ogtt konacno, toliko sam kukala na njega,tako da sad ko da mi spao kamen sa kicme, rekose mi da ce rezultati u ponedeljak,mozda eventualno neki od prvih vadjenja krvi bude danas...sad klopam sendvice [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 12:33:01)

E i mene žene naplašiše tim OGTT na kraju mi bilo ok. Jedino smor što ne smem ni vodu da pijem

A ovaj dr je inače super stručnjak, bio je načelnik do skoro. Samo nije baš nežan [sm=jezicek.gif]

A da vam kažem što baka mm već danima mi zvoca kako beba čeka mlad mesec da se rodi... a on je 20.01...... Ne mogu baš da šprođem bez i jedne bapske priče [sm=jezicek.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (17.1.2015 12:35:51)

IZVORNA PORUKA: bubulence

didy cujemo se!
Cupo pa i ti imas dusu... ne kazem da je dibro sto si jeka ali sta sada da radis...
Ipo, prakticna je posteljina sa ogradicom. vec sa dva-tri meseca pocinju da se prevrcu, udaraju gavicu o drvenu ogradu i dobro je da je zasticena. da ne pricamo kada krenu da se dizu u kreveticu... a meni deluje i da im je toplije. ali dobro, uradis onako kako mislis da je najbolje za tvoje detence...

Mi uzeli bas neki lep topao zimski dzakcic i imam jos jedan pamucni prekrivacic za zamenu kad je ovo na pranju.Dzakcic je dugacak 90cm pa ce posluziti nadam se i za sledecu zimu. Jastuk nam pedijatri rekose ne koriste bebe valjda do godinu dana posto im se razvija to nesto na vraticu pa je potrebno skroz ravno da bude ,ali i zbog alergijica i grinjica jer kao ipak u prvom periodu sigurnije bez jastuka. A za ogradicu, ja nesto vise volim strujanje vazduha, da nije ko u kutiji,da dopire svetlost...A i nama je u kuci iz nepoznatog razloga preeetoplo...Imamo centralno grejanje koje sami podesavamo ,medjutim mi to uopste ne ukljucujemo evo cela zima prodje, stavise prozori su nam na luft uvek i nemam pojma kako[sm=zmeden.gif] ja spavam u bretelama...i mislim da cak necemo morati nista da dogrevamo za bebu.E sad za lupkanje u drvenu ogradicu, ne znam,verovatno se lupnu pri okretanju,ali ja isto odrasla u tom drvenom krevecu i ne secam se da je mama bilo sta stavljala niti da mi je pricala da to treba ili da sam se lupkala.Tako da videcemo tad,otom potom...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sledeća stranica >   >>