Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 15:42:50)
|
Cao[sm=nosecka.gif] U vezi jucerasnje polemike o porodjajima, moram da vam napisem jer ja imam 2 razlicita iskustva sa 2 porodjaja, oba bez epidurala. Prvi - otisla sam na porodjaj kao mladi majmun - nisam imala pojma sta me ceka, nisam se plasila, sve drugarice su mi rekle da to ne boli, samo bolovi kad treba da dobijes, ma nista strasno. E sad, ko zeli da veruje u ovo neka ovde prestane da cita. Mene je prvi porodjaj toliko boleo da sam mislila da cu umreti tamo na stolu. Vristala sam od bolova, porodiliste je na spratu a ambulanta na prizemlju, moj dr je dosao iz ordinacije da vidi sta mi je jer je dole cuo kako ja vristim[sm=smiley13.gif] Ja jednostavno nisam ni zamisljala takav intenzitet, toliki bol... Kontrakcije su bile duze nago pauze izmedju, jedva sam dolazila do daha, nisam znala da disem niti sam mogla, samo sam stezala zube i vristala dok sam imala kontrakcije. Jos mi babica pokazivala kako da disem, ustvari mi pokazala kako da predisem napone a ne kontrakcije. Na kraju mi se Lu rodila sa AS 7/8[sm=smiley13.gif]Sam porodjaj, ti naponi su vise neprijatni nego bolni, a usivanje horor zivi, bolelo vise nego porodjaj. Drugi-strasno sam se plasila jer sam znala sta me ceka, kad ono - kontrakcije sam predisala, napone isto, sedela sam na lopti, babica me masirala dok sam imala kontrakcije. Ovog puta me vise boleo sam porodjaj, nisu me sekli pa verovatno zato, to je nakratko bio osecaj kao da su me kidali na dva dela...ali proslo je, vec tamo na stolu sam mogla da sednem, na pola guza ali mogla sam[sm=smiley1.gif] H rodjena sa AS 10/10. zato sto sam bila pripremljena. E da, drugarice sam proklinjala i rekla sam im, trebale su lepo da mi kazu, sestro slatka- raspasces se od bolova. Kazu nisu htele da me plase[sm=zmeden.gif].E pa ja vise volim da znam sta me ceka.
|
|
|
|