RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 11:41:08)

IZVORNA PORUKA: bubulence

ne, kod nas se u Betaniji ne obavljaju pregledi osim ako te neki dr ne progura... ali ja idem u NS danas pa ako se ne javi, svraticu da vidim da li ce mi nesto reci na informacijama

Ajd, mada mi ovde na prijemu pišemo kome smeju da se daju informacije, nadam se da nije u srb tako

Odo' da operem sudove, usisam i raskitim jelku.

Lota -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 11:42:25)

Devojke, hvala vam na brizi [sm=smiley31.gif]. Ne vredi da cekam, bolje da se sve to resi sto pre. Ovulacija mi je bila istog dana kad i sa prethodnim detetom, tada je dan pre CRL bio 6mm, a sad 2.6mm, trudnoca odgovara 6+0, kasni 5 dana. U tom periodu plod jako brzo raste, tako da su ta odstupanja ogromna. Na 5+5, mesak je odgovarao trudnoci. Ostavili su mi petak, kao mozda ce srce poceti da kuca, ali videla sam da mi je doktorka to rekla pre da bi mi ublazila pocetni sok, nego sto stvarno tako treba.

Necu da mracim, ovo nije tema za to [sm=smiley1.gif], jos su trudnice posebno osetljive [sm=smiley1.gif], cekam da sve prodje, da vidim sta treba da iskontrolisem, pa u nove radne pobede.

[sm=smiley31.gif] vas sve

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 12:12:38)

Lota, samo hrabro [sm=smiley31.gif]
Vjerujem da ćeš nam se uskoro opet pridružiti!

Čupo, hvala za kafu [sm=smiley1.gif]
Popila dva nesa dok sam radila, sad mi se smučilo, bljaks, odoh sa kolegom na ručak, pa se kuckamo kasnije. [sm=smiley1.gif]

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 12:14:49)

Dobro jutro [sm=smiley1.gif] dobar dan!

Dok sam poradila neke kucne poslove, pa uz kaficu polako da vas iscitam.

Lota, ne kontam sta mislis da nije u redu?

Ovde je tmurno sumorno, i da ne moram dva puta nedeljno na neki kurs, ne bih ni izasla napolje generalno, tesko.
Da li vas u trudnoci muce glupi snovi, ili se cesto budite u toku noci? Ja sam se nocas probudila i kojekakvih misli milion, sama sebe opterecujem. A ne znam ni zasto..[sm=zmeden.gif]

Sad sam 10+3, jos malo pa zavrseno prvo tromesecje. Sledece nedelje cemo zakazati Ekspertni i double test.
A ravna ko daska! Samo grudi bujaju... [sm=jezicek.gif]

Lep dan svima!!!

lesica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 12:23:10)

Lota draga, drzi se [sm=smiley31.gif]

Ja da se javnem, mahnem vam, pa odoh da nesto sredim po kuci i ja da se sredim - danas u 18h na pregled da vidimo koliko smo porasli i kakvi smo. I idemo svi familijarno, Lenka je skontala pa se sprema da slucajno ne propusti da vidi brata.

Ljubim vas sve.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 12:37:38)

Ja bila u setnji dan je predivan,uh bas mi treba sunce.
Bubi sto se tice CR u totalnoj,budis se negde posle dva sata ono da mozes da pricas i uvek ti daju telefon na kratko da se javis,verovatno su je mnogo zvali pa je umorna,ali vec kad je prebace na odelenje moze da prica telefonom. javice se sigurno. Mi i dalje slinavimo ali cni mi se da je bolje malo. I boli me stomak jer ga nosim,znam. Sad ce da spava pa cu i ja malo.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 12:57:36)

Ja opet crko'

Prvo sam se okupala i oprala kosu, osušila i turila viklere (sad sam kao tetka, ali će spadne to vrlo brzo), oprala sudove, raskitila jelku - sve sklonila i sad uzela da usisavam ujedno i pomeram sve moguće fotelje, nameštam krevete i sl i umori' se na pola. Mnogo me nervira ona vlaga na zidu što se pojavila i jedva čekam da bude kraj snega, da mogu sve da vratim na staro, ovako nemam opet mesta u dnevnoj. Mnogo me sve nervira. Treba mi manji i funkcionalniji orman, normalna polica za TV... Snimila sam ja sve, samo još pare negde da nađem.

Ovaj mali me danas ubi od rastezanja i okretanja, jutros mu glava bila na levoj strani, sad je na desnoj, mislim da se sad opet okreće osećam pritisak dole. Ne mogu uopšte da sedim.

Frcoklo, ovde bre ni oblačka[sm=zmeden.gif] Sunce od jutros piči i prelepo je vreme!

I taaako, pišem zbrda zdola

Lesi, ljubi mi Lenku

Šerpi uozbilji se ženo i manje nosaj, a više odmaraj!!!

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 13:17:02)

Loto, ne znam...DDrži se pa kakav god da je ishod [sm=smiley31.gif]

Frcokla o da, ja stalno imam neke snove. Imaš i temu o snovima u trudnoći.

šerpice iskoristi priliku da odmoriš svaki put kad i on spava.

Trco kad nađeš negdje pare, ja vi i meni da dođem i ja po nešto sitno [sm=smiley36.gif]

Frcokla -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 13:51:19)

Jao Trco, nista mi ne pricaj, i ja sam sad odradila jedan od "omiljenih" kucnih poslova, a to je pranje tus kabine. [sm=zz_banghead.gif]
Jelka je jos uvek okicena...Nek stoji do kraja januara! Meni ne smeta.
A sto se tice stana mi cemo u narednim mesecima morati da potrazimo veci. Iskreno jako se radujem, mada znam da ima tu mnogo posla oko selidbe itd.

A kad muz dodje s posla idemo u nabavku. Svasta mi je ponestalo.
Tako da cu danas ipak malo izaci napolje.. [sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 14:06:52)

Uh ne volim tuš kabinu nikako!!! A imam je i ja [sm=jezicek.gif] Kad je detaljno ribam skidam i vrata i sama šrafim posle. Počela sam da sanjam o kadi, a mm je mrzi

S druge strane, ok mi je ona built in tuš kabina, koja je 'ozidana' i ima samo staklena vrata JEDNA! Ove gotove tuš kabine su zlo za ribanje. Još kad ti je kupatilo prcvoljak ko moje, da se ubiješ jer ne možeš lepo da priđeš! Kad jednog lepog dana budemo sređivali kuću - to ću i uraditi, ozidati i jedna vrata i ćao!

Čupo, moram ozbiljno da počnem da igram ili loto ili eurojack pot - nema mi druge! Mada, ako to dobijem kupujem stan/kuću negde na moru odmah!!! I bežim iz ovi 'ladni delovi. Na Bledu kupim stan, čisto da imamo gde da odemo hahahahahahaha

Smem da maštam jel da? [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 14:12:27)

Maštanje nije zabranjeno [sm=jezicek.gif] MM kad god odemo u HR govori kako će da kupi evropski loto. Kockar! [sm=smiley36.gif]

Moja je ozidana, ali nemamo vrata. Stavili smo samo zavjesu i kao danas - sutra ćemo da naručimo vrata i evo prođe 8 godina [sm=smiley36.gif] Inače, tjerala sam MMa da je oriba pred Božić. Ja naprskala, a njemu rekla četkom kako da riba. Dobro je fuge očistio, ali pločice sve ostale bijele, nije skinuo kamenac da sijaju [sm=jezicek.gif] Ali dobro, bitno da je čisto, sad ću ja još malo da prođe, pa da se bacim u čišćenje tih ćoškova i svega što on preskače u stilu "to se ne vidi" :-)))))

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 14:48:43)

ja bila na ctg-u,sve je ok,pitla jednu dr oko prehlade,kaze da sutra odradim neki pregled usiju jer ce to anestezija da trazi da vide da li smem,pa da me ne setkaju pred operaciju..sutra cu ici kod usnog onda.nadam se da ce biti bolje sa ovom prehladom,nervira me,treba da dodje beba,a ja sa zapusenim nosem i slinama,uzas!kud sad...videcu kako ce biti sutra,ako bude bzv,mozda se dogovorimsa ovim mojim dr da odlozimo za ponedeljak.sad cu da drmnem opet jedan med sa cimetom[sm=smiley36.gif]
bubi,verovatno joj je tesko posle carskog,taj prvi dan je stvarno grozan,mada je danas vec drugi dan[sm=zmeden.gif]samo se nadam da je sve u redu sa njom i bebicama...javi cim pusti sms.
trebalo bi malo da cistim,mozda mi bude bolje...

eca89 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 14:52:44)

Super Branki, da je sve ok. Ma, bice i kod usnog vidjeces, joj poslije tebe i Trce sam ja na redu[sm=smiley36.gif]!

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 14:53:24)

branki bravo za CTG [sm=bravo.gif]

Nadam se daa će ti malo stat ta prehlada[sm=pikapoka2.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 14:55:17)

i ja se nadam,dosadna je vise...
nego,sta je sa cetvrtkom,ona bese danas u bolnici?
eco,da,ti si sledeca,ako te neko ne preduhitri,ovde se uzurbalo[sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 15:07:41)

Biće dobro kad se na kraju sve porodite istog dana [sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 15:42:50)

Cao[sm=nosecka.gif]
U vezi jucerasnje polemike o porodjajima, moram da vam napisem jer ja imam 2 razlicita iskustva sa 2 porodjaja, oba bez epidurala.
Prvi - otisla sam na porodjaj kao mladi majmun - nisam imala pojma sta me ceka, nisam se plasila, sve drugarice su mi rekle da to ne boli, samo bolovi kad treba da dobijes, ma nista strasno. E sad, ko zeli da veruje u ovo neka ovde prestane da cita. Mene je prvi porodjaj toliko boleo da sam mislila da cu umreti tamo na stolu. Vristala sam od bolova, porodiliste je na spratu a ambulanta na prizemlju, moj dr je dosao iz ordinacije da vidi sta mi je jer je dole cuo kako ja vristim[sm=smiley13.gif] Ja jednostavno nisam ni zamisljala takav intenzitet, toliki bol... Kontrakcije su bile duze nago pauze izmedju, jedva sam dolazila do daha, nisam znala da disem niti sam mogla, samo sam stezala zube i vristala dok sam imala kontrakcije. Jos mi babica pokazivala kako da disem, ustvari mi pokazala kako da predisem napone a ne kontrakcije. Na kraju mi se Lu rodila sa AS 7/8[sm=smiley13.gif]Sam porodjaj, ti naponi su vise neprijatni nego bolni, a usivanje horor zivi, bolelo vise nego porodjaj.
Drugi-strasno sam se plasila jer sam znala sta me ceka, kad ono - kontrakcije sam predisala, napone isto, sedela sam na lopti, babica me masirala dok sam imala kontrakcije. Ovog puta me vise boleo sam porodjaj, nisu me sekli pa verovatno zato, to je nakratko bio osecaj kao da su me kidali na dva dela...ali proslo je, vec tamo na stolu sam mogla da sednem, na pola guza ali mogla sam[sm=smiley1.gif] H rodjena sa AS 10/10. zato sto sam bila pripremljena.
E da, drugarice sam proklinjala i rekla sam im, trebale su lepo da mi kazu, sestro slatka- raspasces se od bolova. Kazu nisu htele da me plase[sm=zmeden.gif].E pa ja vise volim da znam sta me ceka.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 15:57:27)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Biće dobro kad se na kraju sve porodite istog dana [sm=smiley36.gif]

Znaš kako Čupo, prošli put kad sam išla na pregled i porođaj - tad je bilo stani pani za Sanji, ona isto primljena bila u bolnicu, čak smo imale i zajedničku temu. No ja se na kraju iopak taj dan porodih, a nju su sa devojčicama ipak ostavili još 2 nedelje. Ne bi me čudilo da opet ovaj put bude dupla tema.

Ja sam danas sebi bila mnogo čudna, ali evo od kako je ovaj mali izludovao sad se sve smirilo, a i ja peške išla po malu (nazad naravno busom). Razmišljam sad kako da vam dam link do videa da vidite kako on skače po stomaku [sm=jezicek.gif]

Četvrtko danas ima pregled, ko beše ima njen kontakt - brate sestro ala sam pogubljena sa kontaktima. Valjda bi javila da je nešto krenulo?[sm=zmeden.gif]

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 17:10:12)

Zdravo zenske. Moje bebice bas lupkaju danas [sm=smiley1.gif]

Ja ne mogu da ne prokomentarisem: Mariya jeste tacno da porodjaj boli ali niko ne moze da te spremi na bol koji ce licno tebi biti.
Ja sam inace "manijak" za trpljenje bola i moj prvi porodjaj sam htela bez epija. Eee... Kad se bebac spustio skroz a ja nikako da se otvorim...
E to su bili bolovi i nisam pustila ni jaoj ali sam na kraju zavrsila sa epijem. Imam drugarice koje su imale bezbolne kontrakcije totalno samo su ih terale na povracanje a ima i onih koje su vristale. Sve je stvar kako i koliko bola licno mozemo da podnesemo.
Ja, poucena prvim porodjajem, sam se salila sa drugim cu jos od portira da trazim epi i naravno da je bio carski nakon kog sam svega dva sata setala po sobi i nosala bebe. Da a sto se tice sedenja ja sam nakon prvog porodjaja(prirodnog) sedela normalno bez ikakvih problema. Jos jedan dokaz da je sve individualno i zavisi od osobe do osobe.

A ja sam se zatrpala sa domacim imam rok sutra uvece da procitam poglavlje iz psihologije i da uradim kviz a i makroekonomija me ceka sa poglavljem i kvizom za prekosutra. Tako da cu verovatno da vas pratim i da citam vesti i novim bebicama ali za javljanje nisam sigurna da cu imati vremena osim ako me bas ne podstaknete sa temom [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 18:29:24)

Ja uviijek savjetujem da se doooooobro nauči disanje. Znači i vaše teoretsko znanje i praksa iz školice i još ako vam je babica OK, onda ne može da zakaže. Vrištanje otežava porođaj, a pravilnim disanjem se beba spušta brže nego da dišete normalno, stenjet, zadržavate dah ili najgore vrištite. I normalno da boli, ne znam nikoga da se porodio prirodno a da nije osjetio bol [sm=smiley36.gif] Taj koji tako kaže laže. Ali isto tako mislimda nije ni toliko strašno [sm=smiley1.gif]

Mene prije opet bolio stomak, jedva do WCa pođoh. Nakon nužde sam legla prvo da odmaram, a onda sa tražila po netu i naručih mužu da mi uzme lanene sjemenke, valjda mi pomognu...Ubi me ovo štrecanje, u momentu ne znam je l' kreće porođaj ili je konstipacija [sm=smiley29.gif]

Inače dobih nalaz UK, tamo sam pisala u temi i nemam pojma šta znači...

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 19:46:34)

Ja sam nocas dobila aritmiju od nervoze. Stigao mi i svekar, pa te fine energije, milina. A mm otisao na proslavu, kolega mu dobio sina, a ja se krckam ovdje sa njima, oni ne progovaraju.

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 19:50:32)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Ja sam nocas dobila aritmiju od nervoze. Stigao mi i svekar, pa te fine energije, milina. A mm otisao na proslavu, kolega mu dobio sina, a ja se krckam ovdje sa njima, oni ne progovaraju.

Joj crna ti.... Reče ja onomad, ne bila ti u koži.

Moje dete, osim ispada danas oko 2 popodne se poprilično umirilo (sad čekam da krene da me lupa za sve pare)[sm=jezicek.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 21:25:54)

Khm ja sam sebi čudna danas ceo dan. Sad počinje da me steže stomak na nekih 10 min, ali nisu neki bolovi. U mđuvremenu se ovaj mali mrda. Pa brate da li je moguće da ću da budem toliki baksuz[sm=zmeden.gif]

Ovo pitnanje neću postaviti mm [sm=jezicek.gif]

Jbg valjda su iste kontrakcije, mislim bol kao i kad je normalno okrenuta beba[sm=zmeden.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 21:34:04)

[sm=smiley4.gif]

Šta reći? Koju posluku porati? [sm=smiley36.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (14.1.2015 21:39:49)

IZVORNA PORUKA: jabudic

Jabudicu trebala si i ti da odeš sa TM i ostaviš ih same! Postoje razni načini da se dvoje pomire, ako me razumete :-))))))))))))))

Šalim se [sm=smiley1.gif] Kakvo je stanje sad?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>