RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:38:09)

Evo je tema i o vodenjaku [sm=smiley1.gif]
KLIK

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:41:00)

ne znam zenice stvarno .... ljudi nekada znaju da pretjeruju u onome sto pricaju a ponekad se ni ne sjecaju [sm=smiley36.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:00:36)

Mi ćemo za garnituru dobro pogledati i razmisliti her nam treba neka da nam traje duže, mada što rekoste sad svako pravi nameštaj, na oko izgleda sjajno, cena visoka pa misliš opravdava kvalitet kad ono za par godina se rasklima. Moraćemo dobro da pogledamo.
Meni je isto nakon pregleda ispao čep i kontrakcije sam dobila odmah tu noć nešto posle ponoći. Srećom bila sam u bolnici jer je za ujutru bio zakazan CR, pa su me priključili na ctg da prate i proveravali da li se otvaram. Sećam se da me nisu bolele puno, jedva da sam osecala bol kao menstrualni je bio, ali su bile dosadne jer nisam mogla da spavam i ujutru u 8 kad su me stavili na sto za CR bila sam 7 prstiju otvorena. Ali to je sve individualno. Prati svoj osećaj i znaćeš kad krene.

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:06:31)

boko,izvini,mozda si i pisala,ali se ne secam,a sto su te onda na carski,ako si vec bila otvorena i imala kontrakcije?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:30:57)

Ma to sa namještajem je čista lutrija. Mi smo našu garnituru uzeli u Dallas i odlična je, a spavaća soba, koju smo isto tamo uzeli se raspala nakon jedne godine. S tim da je garnitura proizvedena u Srb, a spavaća je poljska ili mađarska. Kuhinja po narudžbi, koštala ko svetog Petra kajgana, užasna, raspada se. [sm=smiley29.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:32:56)

Mi smo skoro kupili garnituru, zadovoljna sam, trosjed, dvosjed i fotelja, sve se rasklapa, da imam dje smjestiti rodbinu kad mi nagrne na ljetovanje [sm=hudicek1.gif]

A takodje se slažem da je za te pare sigurno mogla biti kvalitetnija.

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:35:42)

Branki ja sam morala na CR zbog visokog pritiska, preeklampsije, viška plodove vode i malih karlicnih mera (ako se dobro sećam bile su 16) a beba krupna, 4.170kg. Zato nikako nisam smela prirodno.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:48:41)

Ja ne znam kolike su moje karlične mjere, znam samo da kad sam se prvi put porađala da je ta babica zaboravila da mi izmjeri na vrijeme( i generalno je napravila dosta propusta, nego je srećom sve bilo OK na kraju) , nego tek kasnije kad je beba već bila skroz spremna da se rodi. I znam da je komentarisala, jaoooo jako si uska. A drugi put mi opet nisu mjerili. Tako da ne znam ni dan danas te mjere. Srećom bebe su bile male pa sam ih katapultirala bez problema [sm=smiley36.gif]

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:56:10)

Pa ja ne znam da li je bas 16, ali nekako mi ta cifra u glavi. Znam da su me dva puta merili, prvo doktorka (to je bilo par dana pre nedo što su dijagnostikovali preeklampsiju i zakazali CR) a posle doktor i oboje su rekli da sam preuska.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:56:57)

meni samo rekose da ce moci prirodo ali je babica napravila neku cudnu facu ...... ono kao nije sigurna ali nadam se da ce moci .... [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 15:57:06)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Ma to sa namještajem je čista lutrija. Mi smo našu garnituru uzeli u Dallas i odlična je, a spavaća soba, koju smo isto tamo uzeli se raspala nakon jedne godine. S tim da je garnitura proizvedena u Srb, a spavaća je poljska ili mađarska. Kuhinja po narudžbi, koštala ko svetog Petra kajgana, užasna, raspada se. [sm=smiley29.gif]

pa kad ste bili mnogo vredni [sm=jezicek.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:13:21)

IZVORNA PORUKA: cetvrtko

mene prepala jedna zena ....... ona tako cekala bolove kuci i otisla ujutru kada su bila na 3,4 min valjda i tamo joj rekli da mora CR jer je iscurio vodeljak skroz [sm=zmeden.gif]

Četvrtko, pisala sam na temi vodenjak. Meni je 2 dana curkao po malo, pa mi u 1h posle ponići pukao i iscurio potpuno. Bolovi su počeli tek oko 6-7h. Sasvim sam se normalno porodila, niko nije pominjao CR.

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:13:51)

Zdravo drage [sm=nosecka.gif] da vam se javim.
Nismo imali danima net a preko mob nemogu da coratam [sm=smiley36.gif]
jutros sam imala menstrualne bolove a beba hiper aktivna pa sam se zabrinula zbog tog bola.
Jesu to pripremne kontrakcije?

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:21:20)

Evo i mene. Ja se danas sredjivala. Oprala sam kosu,obrijala se dole,torba spremna,dokumentacija isto. Ostalo mi je samo da sredim noge ali cu to kasnije.
Srculence i ja danas imam povremeno menstrualne bolove. Ne znam sta znace[sm=zmeden.gif]

srculence25 -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:34:51)

Anita kod tebe je usitnilo [sm=bravo.gif] sad sam nesto citala na netu izgleda da su ti menstrualni bolovi kao pripremne kontrakcije.
Da nije meni jos rano za pripremu kontrakcija samo da udjem u 9-ti pa da odahnem.

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:36:25)

sto se tice garniture, mi smo posle svadbe dali bogatstvo za trosed i dvosed, posle 3-4 meseca trosed skroz promenio oblik! sada su u stanu gde je podstanar, u icajnom stanju, mislm da izgleda ok a kada sednes upadnes do zemlje. sada joj je 4 god ali takva je bila i pre 3...

cetvrtko znala sam za tetovazu [sm=smiley36.gif].
meni je sluzni cep ispao 22h pre porodjaja, ali ako se dobro secam jabudici 10ak dana ranije... za vodenjak su nam govorili da nema veze kada punke, cekamo bolove na 5 min. jedino ako se posle nekoliko sati bolovi ne jave onda ipak otici na pregled.
srculence menstrualni bolovi jesu normalni ako se ne javljaju na istom vremenskom razmaku... znaci ono prvo na svakih 12 min , pa na 10 min nekoliko puta itd...
anita jel koristis net preko tel? ko ce nas obavestavati?

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:47:28)

anita,je l tebe sutra ostavljaju u bolnici da te prate ili krece carski sutra?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:54:36)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR
pa kad ste bili mnogo vredni [sm=jezicek.gif]

[sm=smiley36.gif]

srculence, ja nisam dobar primjer jer su meni i porođajne kontrakcije bile totalis neredovne [sm=smiley36.gif] (7-2-13-5-18 min i tako dalje, sve nešto s brda s dola), ali obično bude ovako kao što bubu kaže.

anita bravo! Kad to to kažeš djeluje tako lagano, a meni treba dva sata da samo noge obrijem. Još ti imaš tri bebe! [sm=bravo.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:54:40)

IZVORNA PORUKA: srculence25

Zdravo drage [sm=nosecka.gif] da vam se javim.
Nismo imali danima net a preko mob nemogu da coratam [sm=smiley36.gif]
jutros sam imala menstrualne bolove a beba hiper aktivna pa sam se zabrinula zbog tog bola.
Jesu to pripremne kontrakcije?

srculence, i ja svaki dan imam nekad te menstr. bolove...valjda nije nista urgentno, rece mi drugarica sto se skoro porodila da je i ona imala tako od pocetka 8. i da to znaci da beba polako namesta glavicu u polozaj dole,ali ona se u terminu porodila,mozda cak i presla malo preko,pa se tesim da nije znak jos uvek [sm=smiley1.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 16:56:43)

Branki dr mi je rekao da ostajem na posmatranju. Ali videcu sutra,valjda ce pregled i uz da mi rade.
Bubi preko telefona koristim net. Ovih dana cu se ja javljati a za kasnije cu poslati nekom moj broj. Ima ga Mod ali poslacu i nekoj od vas.

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 17:02:10)

Evo i mene bila danas na rr kafici pa me zato nije bilo..Anita cekam tvoj broj pa cu da izvestavam devojke o stanju ako ne budes mogla ti [sm=smiley1.gif] a Mod bude zauzeta.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 17:18:01)

Moze Serpi sada cu ti poslati broj na fb.
Bas mi je krivo sto nisam danas bila sa vama. Ali bice prilike

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 18:10:40)

E zenske evo i mene. Danas sam radno zapocela dan. Sta kazete kad mi se u podne pere treca masina vesa ....
Inace imam dobar savet za vlagu u kuci ako to vec niste probali. Nadjite negde grumen zivog kreca samo ga zastitite da deca ne mogu da diraju i stavite u ugao sobe gde imate najvise vlage. Moji roditelji su to uradili u vikendici u banji Vrujci (kod valjeva). Nama je u toj sobi sve budjalo a vikendica je bas u sumi uz potok. I nakon toga krec je upio skroz vlagu. Mislim da su to ponavljali svake druge godine i do sad je funkcionisalo sad ne znam da li jos tata to radi.

Cetvrtko ja sam imala kontrakcije u prvoj trudnoci i prepoznala sam ih. Do tad uopste nisam obracala paznju na ona blaga stezanja stomaka. Ali kad su krenule mene su i ledja i stomak boleli a o pritisku dole da i ne govorim. Vodenjak su mi probusili na stolu a cep mi je ispao mozda dan ili dan i po ranije. Ja mislim da ne treba cekati da kontrakcije budu redovne ali osetite da je sve drugacije nego do trenutka kad zaista krenu.

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 18:13:31)

Joj anita pa ti ces uskoro da se grlis sa tri princezice. Navijamo da sve bude ok i da izdrzite jos koji dan zajedno.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 18:15:24)

hvala bokac ,nadam se da ih necu promasiti [sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>