RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

*boka* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 11:53:08)

Dobar dan drage zene. Ja tek sad sela da popijem prvu kafu. Kasnije sam ustala jer sam zaspala tek oko 2, pa daj dorucak, pa oprala sudove da mi ne ostaje, pa kad sam vec na nogama da usisam kucu, pa kad sam usisala da prebrisem pod i sad kad mi lepo mirise, sela da popijem kafu.
Bubi mene cudi da te doktorka nije poslala da uradis urinokulturu kad je vec videla rezultate urina, nego te je samo obavestila da je infekcija i to je to... Bas mi je zao, ti se bas namuci. Nagutala si se tableta i nista, opet te muci.
Cetvrtko javi se kad se vratis sa pregleda, ako te ne ostave u porodilistu [sm=smiley1.gif]
Sanjalice jesi ti sutra na programu za CR ili cete cekati jos koji dan? Kakva si danas sa pritiskom i otokom?
Glukice [sm=bravo.gif] i ti vec brojis sitno!
Trco i mi treba da kupimo novu garnituru i razmisljam se kakvu. Moji roditelji su pre nekolko godina kupili prelepu ugaonu, kupila bih istu takvu, ona je isto tvrda, a opet volim i one mekane kauce sa gomilom jastucica u koje mozes da se uvalis lepo i udobno i sad razmisljam sta cu... Treba nam neka koja moze da se razvlaci i da je udobna za spavanje.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 12:41:44)

Bar dan :)

ja odspavah do kasno, pa se malo mazila sa djecom, sad izdala doručak i takoC.

O vlagi u stanu mi ne pričajte. Mi smo okrečili prije mjesec dana kuhinju i kupatilo, ja sam ljetos krečila dječiju, a naša spavaća i dn. boravak su očajni.Ali nismo mogli pomjerat stvari, a to bi definitivno trebalo okrečit prije bebe [sm=zmeden.gif] Nemam pojma.

Štto se kilaže tiče, ja sa ćerkom dobila 20kg, skinula bez problema [sm=smiley1.gif] Sa sinom 10-ak, a sad sve su prilike ću najmanje da dobijem, ali to je zato što sam na dijeti. da se ja pitam jela bih sve normaln, a za kilograme bih lako [sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 12:48:25)

Boko sada mi mm kaze da sam radila i uk nego da je bilo hitno i da sam radila u dz pa su rezultati poslati njoj... ne znam, ona,ovde vazi za,izuzetnog strucnjaka, usput je drugarica tetke od mm (to smo tamo skontale) tko da mislim da je ona uradila sta je bilo potrebno u tom trenutku. a u sredu idem kod mog dr u NS pa cemo videtu dalje. a otici cu ujutro privatno pa opet uraditi uk da ponesem i njemu...
sva sreca pa sam na kraju inace bih tacno pukla. ne zato sto me boli nego sto me brine da li moze bebi da skodi...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 12:54:20)

Bubu a je l' piješ još nešto osim tih AB? nadam se da će proć...

Ja sutra radim UK, Valjda sam ih se rješila...

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:11:25)

Boko, ovu što smo mi uzeli, je očaj! Najcrnje je što smo oboje seli u salonu i isprobali i kao nije nam bila tvrda. Ni po jada što je tvrda, nego ispod sedalnog dela ima 3 ili 4 daske, a između onaj kako se već zove što ide na leđa ormana, znači em tanko, em labavo. A mm je od stene odvaljen čovek, em ne može guzica da mu stane, em puca. Tako da smo već dva puta popravljali. A uzeli smo je baš zbog toga što se razvlači, pa kad dođe zaova da ima gde da spava ili moja mama. I mere su mi odgovarale jer smo planirali da preuređujemo stan, izbijamo zidove, rotiramo sobe i sl... Sve je palo u vodu and we're stuck sa njom.

Vlaga je u celoj kući jer nema izolaciju... Ne trpim hladnoću, a pokojni otac od mm koji je živeo ovde nije podnosio toplotu i imao je stalno otvorena vrata (čak i po zimi) i naravno nije imao problema sa vlagom. Mah... Jednog lepog dana kad dobijem sedmicu na lotu ima da odem da živim u australiju [sm=jezicek.gif]

Jel ima neko konakt od Četvrtka, ako je ostave da znamo?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:34:12)

Ne znam ko ima kontakt, ali reče ona da se čeka tamo dosta na taj CTG. Javiće nam se valjda...

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:34:30)

trcka,ni meni se ne dopada preterano nasa ugaona.mislim,svidja mi se vizelno i estetski,ali mi se cini da kvalitet uopste nije i nece opravdati cenu.a,rekli nam jos da nakon 10 godine mogu da nam promene kozu i sve unutra za pola cene i nama to bilo super.mislim se,nece ovo izdrzati ni 5,kakvi crnih 10 godina.svako danas pravi namestaj,udari reklamu,nabije cenu i ti mislis to je sad neunistivo...ma[sm=hudicek1.gif]
ja mislila ono da idem do bankomata i radnje i do mojih,ali naravno nista od toga.moj gospodin muz kad izadje iz stana zaboravi i kad je posao i gde je posao i boli ga d..jos ga nema.mogla sam lepo i sa bozom da odem,nego on kao ce da ga vodi kod njegove mame kad dodje.a,najvise mrzim kad nekog moram da cekam i zavisim kad ce taj neko da dodje.i sad,em nema ja da odem da pozavrsavam syta sam htela,em garant nece ni da ga vodi kod svekrve[sm=hudicek1.gif]
briga me,ja ima da se izvalim ceo dan u lezeci polozaj i da se prenemazem .

Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:40:21)

Branki, ja bi ga povela sa sobom, pa kad zatekne prazan stan nek se misli.

Ma ova ugaona je bila jeftina, mislim jeftina... ne trpim ja nikakvu imitaciju kože niti pravu kožu... Ovako je lepa na oko, ma lepo i legne u prostor, ali kad je tvrda [sm=smiley36.gif] i sad opet gledam ugaone.... A sve su velike i teško da će se koja uklopiti u ono što ja planiram kad izbijem zid.

Joj sad još kad bi se setila čiji je tata radio u IKL-u odavde sa foruma... ili nije uopšte sa foruma [sm=jezicek.gif] joj sve sam pobrkala

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:51:54)

meni se pa cini da je bolje da je tvrda,ne znam,kao da ce duze da traje,ali vidis ti kazes da ne trpi ni preteranu tezinu.
dosao je i sad kaze-pa,idi,sto ne ides.reko,sta sad da idem kad mi brat u 2 i 15 ide na bus za bgd,sta ima da budem,5 minuta.i uvek ista prica....u radnju cu sutra,valjda se necu veceras poradjati...
ne razumem tako neuvidjavne ljude.i jos on uopste nije ni svestan da je neuvidjavan,ne kapira sto se ja ljutim.

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:54:36)

oooo zene sto ste se raspisaleee [sm=jezicek.gif] xaxaxa

ja dodjoh kuci . CTG dobar ,nema nista ali otvorena sam jedan prst [sm=bravo.gif] ako je poktorovim prstima ona su to dva moja xaxaxa ..... nisam dugo cekala za CTG, nikoga nije bilo ali sam na pregledu bila doosta dugo . prvo me doktor izpregledao za medelju i taman sto sam mu rekla da je bas njezan ( ironicno naravno [sm=jezicek.gif] ) dovede on nekakvu babicu a onaaa koliko je sitna toliko je jaka . ubila me zena posteno . popipavala onu kost ,brijeg ili kako se vec to zove ( vise je lezala na nju no sto je opipavala ) . kazu ok je ali se doktoru ne svidja nikako sto sam tako malo otvorena i sto je beba dosta visoko . dogovorili se da cekamo sto duze mozemo da krene samo jer bi ja izbjegla CR u sirokom luku ako ikako moze i da mu se javim u srijedu ako ne dobijem bolove do tada .

kad smo se fino sve izdogovarali ja sam posla doma . i odem ja WC i ispade mi onaj sluzni cep (valjda je to ) . tako da sam sad odmah oprala torbu i stavila je na radiator da se susi jer je bas vlaga napolju .

vidim neko pomenu plakare . mi smo bas prije jedno mjesec dana nabavili dva nova za spavacu [sm=smiley1.gif] odlicno su nam dosla mogu da vam kazem . jos su bili na snizenju za novu godinu xaxaxa .

sto se vlage tice .. tu vec muku mucimo godinama jer nemamo krov nego je gola ploca a zivimo u bas vlaznom mjestu .... srecom stavili neku zastitu pa nam se budj po plafonu dosta smanjila .

sto se tetovaze tice bubi ,branka je pogodina u srce moje ideje [sm=jezicek.gif] xaxaxa

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 13:59:47)

u,bre,cetvrtko,pa tebi i sluzni cep ispao,pa spremaj ti stvari,da budu spremne.
kad ispadne sluzni cep ili pukne vodenjak,kad se mora javiti u bolnicu,koliko moze da se ceka?
sinoc sam bas o tome razmisljala...kao ako pukne vodenjak ili taj cep,da li odmah da krecem kod dr ili mogu npr da se istusiram,obrijem dole....

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:02:07)

meni rekli ako mu pukne vodenjak prije bolova da lednem jedno pola sata pa da se tusnem i zovem doktora tek onda ........ neke zene obicno cekaju kontrakcije na 5min ali iskreno ja nemam pojma kako one izgledaju ..... svi mi samo kazu ZNACES ...... a ja pojma nemam [sm=jezicek.gif] a ako je voda zelena ,da odmah zovem ....

bilo bi najljepse i najbolje da neka iskusnija podjeli svoje misljenje sa nama ??? [sm=smiley14.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:04:19)

aha..
a,ti ces da cekas sredu,neces pre?jesi im rekla za taj cep da ti je ispao?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:08:44)

Cetvrtko nadam se da će beba da se spusti...

branki kad ode sluzni čep može da prođee i do nekoliko dana do porođaja. Meni je sa L ispao koliko se sjećam 5-6 dana prije. I to nakon pregleda isto ovako kao kod četvrtko.

Četvrtko oni to namjerno tako zadnje preglede "džaraju" da ti oči ispadnu [sm=smiley36.gif] Šetaj što više, valjda se spusti bebica...

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:09:37)

nisam nista ..... to mi se desilo pre 5min mozda [sm=jezicek.gif] ja cu da poslusam doktora i da cekam da mi krenu bolovi . nije mi nista drugo pomenuo .... [sm=zmeden.gif]

cupo bas su me fino procackali (oprostite na izrazu ) [sm=jezicek.gif] . ja samo neznam odakle ovoj babici toliko snage [sm=jezicek.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:11:45)

A za vodenjak vam ne znam, jer su ga meni oba puta probušili na stolu. Ali znam da je moja drugarica, nakon što joj je pukao vodenjak ležala preko 24h u bolnici (baš u Ko [sm=smiley1.gif] ), a beba se nije spuštala, pa su je na kraju na CR. Znači nije ni tada frka...

17 joka -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:14:08)

samo da vas jako jako[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:15:51)

onda je to tako,taj cep onda nije tako hitan kao vodenjak kad pukneeto sta kaze i choopa.ja kao da se poradjala nisam nikad,nit znam kako taj cep izgleda,nit vodenjak kad pukne,nit sta su kontrakcije...jos boza prvih mesec dana uopste nije ni bio sa mnom,necu umeti ni bebicu da drzim,ima da me gledaju tamo sestre kao budalu neku...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:17:00)

IZVORNA PORUKA: choopa choops

branki kad ode sluzni čep može da prođee i do nekoliko dana do porođaja. Meni je sa L ispao koliko se sjećam 5-6 dana prije. I to nakon pregleda isto ovako kao kod četvrtko.

E pa ne sjećam se dobro [sm=smiley36.gif] Evo ovdje sam pisala, prvo sam mislila 4, a zapravo je 7 dana prije porođaja ispao.
KLIK

cetvrtko -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:17:47)

mene prepala jedna zena ....... ona tako cekala bolove kuci i otisla ujutru kada su bila na 3,4 min valjda i tamo joj rekli da mora CR jer je iscurio vodeljak skroz [sm=zmeden.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:19:45)

IZVORNA PORUKA: branki RR

onda je to tako,taj cep onda nije tako hitan kao vodenjak kad pukneeto sta kaze i choopa.ja kao da se poradjala nisam nikad,nit znam kako taj cep izgleda,nit vodenjak kad pukne,nit sta su kontrakcije...jos boza prvih mesec dana uopste nije ni bio sa mnom,necu umeti ni bebicu da drzim,ima da me gledaju tamo sestre kao budalu neku...

[sm=smiley36.gif]

Pa normalno kad se nisi ni porađala vaginalnim putem. To kao kad bih ja pričala o CR, njezi rane i tako dalje [sm=smiley36.gif]

A za bebicu ćeš se snać, ne sumnjam nimalo [sm=smiley31.gif]

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:24:09)

Pa ako ti pukne vodenjak ideš u porodilište. Ali ne moraš ono iste sekunde, istuširaš se i kreneš, nećeš čekat kući dva dana. A ta kako nije osjetila da joj curi??? Kažem meni su ga probušili na stolu, čuo se PLJUS [sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:24:17)

joko,grlimo i mi tebe[sm=smiley31.gif]nema te nigde,sta se desava,je l sve ok?
choopo,ova rr dodje kao dnevnik,sve je dokumentovano.
ne znam,cetvrtko...
ja isto kapiram da je to puno vode,ali sam citala da nekom moze i danima da curi vodenjak pomalo,ne znam da li je tacno.
choopo,uhodacemo se zenskara i ja [sm=smiley27.gif]

17 joka -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:30:41)

Mnogo se toga izdesavalo,ali eto jos nije vreme za nasu srecu mozda nije godina neznam...

kako je sudjeno bice, za mesec dana idem u Nemacku malo da radim ,da napunim baterije

mnogo mi nedostajete svi i RR

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (11.1.2015 14:35:50)

Joko, tek je početak godine, biće bolje [sm=smiley1.gif]

branki, istina. Ja mnoge stvari kojih ne mogu da se sjetim nađem na RR. Jedino mi je krivo što kad sam bila trudna sa ćerkom nisam bila ovdje aktivna, ali jesam na jednom drugom forumu, pa onda tamo potražim šta sam pisala za nju [sm=smiley36.gif] Jednog dana ako me ne bude mrzilo, ima sve bitno da povadim na papir, da imam za uspomenu [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>