RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 15:58:49)

Cupo kuckam sa tel, skoro uvek. jednom mesecno sednem za komp. a sa tel sve nesto nece

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:03:33)

Jabudicu, ma užas! [sm=smiley36.gif] A ovo za pranje mi poznato skroz. Kupim ja njima sve novu robu, išla za Dbk, ma svašta nešto lijepo, kao računam kreće u školu i on uvali nekakv narandžasti peškir za plažu što je on kupio i sve se oboji. Kad nisam tad nervni slom dobila neću nikad. A da ne pričam što pored tri nove jakne, on njima redovno obuče one za po kući! Ja kažem pa nije mi jasno kako sebe znaš da obučeš, a njih ne. Sirotići mali moji ne daj Bože da se meni nešto desi [sm=jezicek.gif]

Ipo pa rekoh ja atamo na temi da bi ti moja dr sigurno uvela dijetu, a meni je endokrinolog rekla da je sve OK, pa sam opet na dijeti. Svi različito....Ali eto ja se držim te dijete, zato jer ležim pa je kod mene teži slučaj, tj. to je jedan od razloga što insulin ne radi dobro...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:05:41)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Cupo kuckam sa tel, skoro uvek. jednom mesecno sednem za komp. a sa tel sve nesto nece

Ma šalim se bre. Ja nekad tako sve ispišem, i onda kasnije kad čitam postove vidim nema brojeva uopšte. Slučajno siključim NumPad, a tipkam misleći da je uključen. Pa onda budu postovi tipa: Ja imam još dana do termina, Meni je ispao čep dana prije termina, Za dana idem na kontrolu i td. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:09:03)

ja sa tel ne mogu da kucam,mnogo mi nezgodno i nepregledno i nervira me.
a,sto se tice muzeva,zene sve unapred,mene je moj za svaku glupost zvao.vrhunac je bio kad nakon 5 dana lezanja posle carskog on zove i pita -evo idem na pijacu,sta treba da kupim.pa,mislim se sad si nasao,kao da sam ja tu pa zna sta ima ,sta nema.pogubio se skroz,sve nesto ide i trci i juri,a pola pozaboravlja
..
jeste,choopo,ba r taj pupak gotov,nisam smela ni da je kupam,mama mi je kupala,pitanje i sad kako cu,ali opet kad ne mislim na pupak,lakse je malo.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:18:33)

Ja kad bi kucala sa telefona, vi bi mislili da sam iz Finske [sm=jezicek.gif] I ovako imam grešaka milion, ali sa telefonom...

Branki ma sad će ti biti lakše puno i onaće biti sve veća i lakša za "baratanje"[sm=smiley36.gif] Ja sam totalno zaboravila kako je držati malu bebu.

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:26:27)

isto,kao da nikad bebu nisam imala,mada podseti se covek brzo[sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:32:01)

Bili smo na kontrolu,Toma je ok za 10 dana da primi poslednju dozu pentaxima,ali mu se ljusti kozica na prstima i na rukama i na nogama pa smo dobili hipermagan i daktanol krem,a starija se zali na opasne glavobolje [sm=smiley13.gif] idemo sutra na ocno i da radimo kks i urin..
odoh sad na kafu sa Hankom odavno je nisam videla pisem vam posle [sm=smiley31.gif]

ishler -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 16:57:56)

Ipokrisia to je verovatno sluzni cep,sa prvim detetom ispadao dve nedelje kao sukrvicast,sa drugim mesec dana u komadima bele boje.A kontrakcije koje otavaraju su bolovi u ledjima moze i nemora sa menst. Bolovima,oba puta je bilo tako,a inace obicna stvrdnjavanja stomaka cak i bolna me nisu otvorila u prvoj celu trudnocu provela na tokoliticima,u drugoj povremeno.Kada osetis te bolove u ladjima krece

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:14:06)

Sad sam se ubedačila... dvoumila sam se danas da li da odem na pregled, rekoh neću dok ne pokupim nalaze, onda bih morala da jurim doktorku, pa ću sutra. I pošaljem MMa sad po nalaze i on kaže da su mu rekli da dr ne radi sutra ni u DZ, ni u bolnici. Ima slobodn dan. A baš sam sva nešto [sm=smiley29.gif] jer se beba sporije mrda i ne mogu dočekat pregled. [sm=zmeden.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:20:14)

Chupa ne brini sigurno je sve ok,ja popila kafu na brzinu sa Hankom i evo sad me boli glava,izgleda sam se nasekirala zabog cere pa je zbog toga...sutra imam dve priredbe i kod mladje i kod starije,a ujutru da je vodim na te kontrole da vidimo sta joj je. Posle 13h moji rezultati antitela,samo da i tu bude sve ok[sm=smiley13.gif]

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:23:24)

Cupo, nemoj se sekirati, pa svi kazu da se u kasnoj trudnoci manje i mradaju zbog mesta, Ako bas ne mozes dan da sacekas, odi negde privatno ili u DZ kod drugog dr

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:36:31)

serpice nadam se da će sve biti OK. Nema mi gore stvari nego kad se žale da ih boli glava [sm=smiley13.gif] Tj. ona mi se jedno vrijeme tako često žalila, malo, malo pa počne da plače. Ja se istripovala bila najstrašnije. Mogu imat i kašalj i temperaturu i lomove ne znam kakve ja sam cool, ali kad mi kaže da je boli glava, ja živa pretrnem.... Biće sve dobro [sm=smiley31.gif]

Chipsy ma mogu ja kod drugog dr na UZ, nego bih ja na CTG. Iako znam da se u zadnjem mjescu beba sporije mrda, jednostavno jače je od mene. Naročito zbog ovog glupog šečera, bojim se jer nisam mjesec dana bila, ne znam ni u kakvom je stanju pl. voda. A strpiću se taj jedan dan, ali baš me nervira zaboravaila sam da sam i sa njih dvoje prolazila kroz iste ove faze [sm=zmeden2.gif]

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:37:37)

Sto se tice straha od porodjaja, ja sam imala nenormalan strah, mislim da sam od pocetka pricala kako ja to ne mogu izdrzati, ali kad se sve iskomplikovalo, bilo mi je vise i svejedno. Ja sam se poradjala u bg-u, dosta zena, sve ko na traci, jednoj nesto pisu, drugu briju, trecoj stavljaju klizmu i tako vise ne znas ni sta ti se desava ... Uglavnom, kad ja izdrzah, svi ce [sm=smiley1.gif]

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:37:53)

Cupo, ne brini, sigurno je sve ok.

Ja i mm se malo mirili, jer smo se bili posvadjali oko ormara. Mislim da smo pretjerali, sve me boli [sm=smiley9.gif]

Chipsy -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:39:47)

Samo da vam kazem da nas je juce neka zena na semaforu tresnula otpozadi, samo sto se upalilo zeleno i da krenemo i tras... Precrkla sam. Ceo dan sam osluskivala bebu, al javljala se[sm=smiley1.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:47:07)

Chipsy nadam se da vas nije jako udarila.
jabude neka ste se izmirili [sm=jezicek.gif].
serpi bice sve ok... jel voli cera da,cita? ili mozda mnogo vremena provodi za kompom? mozda previse napreze oci...
cupo jel izbrojis 10 pokreta bebe? nema veze koliko su jaki...

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:51:26)

jeste sluzni cep poceo polako, cula sam se sa docom ali nije nista urgentno,moze da potraje i do termina...nemam nikakve bolove za sad tako da idemo dalje [sm=smiley2.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 18:51:42)

Bubi ne cita mnogo a i ne dajem joj za kompom mnogo,cak uopste i mob.korristi samo u kranjoj nuzdi. Mozda je dioptrija,videcu sutra.
Chipsy bitno da ste dobro..jabudic i tebi zavidim,od mog "mirenja" nema nista

ishler -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:03:49)

Ipokrisia,izvini na konfuznom postu,sada vidim sta sam pisala,ali shvatila si sta sam napisala.Kucam sa telefona i borim se sa decom

jabudic -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:04:02)

Serpi, mozda je samo neka prehlada, pa sinusi?
Ja mucim muku sa sinusima, glavobolja mi je drugo ime. Bice dobro. Mada sto kaze Cupa i ja kad ih boli glava odmah ih sa mnom u krevet.

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:10:56)

Chipsy dobro je kad ste pregurale. Užasno, mogu da zamislim tek u trudnoći kako je...

Bubu ma nisam brojala, moraću noćas i ujutru.

Ipo [sm=bravo.gif] Ajde pa da se radujemo skoro!

jabude, ako si se ti s mužem pomirila, tako i treba [sm=zz_skip.gif]

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:28:10)

Zdravo zenice ja sam ovih dana u guzvi sa gostima evo citavih nedelju dana.
Zato me nema ovde. Treba kuvati servirati jos dva deteta okolo i svasta nesto. A samo da vam kazem da sam dupla trudnica jos samo nekoliko dana.
Joj sto mi je tesko cak i da pisem. Pre par minuta sam pricala sa geneticarima i dobili su rezultate iz Sinsinatija. Seka beba nema ni jedan od rizicnih gena ali bata je dobio oba. I sada dok vam pisem doktorka zove bolnicu da zakaze selektivni abortus. Joj bre sta smo vise skrivili bogu, pa ni iz drugog puta ne mozemo da ih imamo oboje. Izvinjavam se na raspolozenju ali bas sam tuzna. [sm=smiley19.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:33:18)

Jaooo Bokac [sm=smiley13.gif] mnogo mi je zao..jel to sigurno? Mislim sigurni su rezultati? kako ces selektivni ab.u odmakloj trudnoci? kakav je rizik po devojcicu?[sm=smiley19.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:36:28)

Bokac draga jako mi je zao [sm=smiley13.gif]. ali neka bas seka bude ziva i zdrava... ne znam sta bih ti rekla....
Serpi i ja sam htela da ti kazem sto i jabudic, ja sam u osnovnoj skoli, nizim razredima bas imala problema sa sinusima i glavoboljama... posebno u zimskim mesecima...
sada sam pekla jaja, praziluk i sunku, ne da smo se najeli nego jedva disemo... a popila sam i pola l jogurta...

Bokac -> RE: Trudnice (1-42) nedelja 01/15 [chat] (26.1.2015 19:40:06)

Serpi ovde rade bilo koje oblike abortusa do 20-te nedelje i to im je ograniceno zakonom. U nekim drugim americkim drzavama rade i kasnije. A za devojcicu je rizik oko 15%. Mada kaze dr da je u ovoj bolnici za citav svoj radni vek(20ak godina) imala samo jednom slucaj da su izgubili i drugu bebu.
Ja se sad tesim da sto se toga tice bar sam u dobrim rukama. Nadam se da ce bar sto se toga tice proci ok a o samom procesu kako to rade ne zelim niti smem da mislim a jos manje da guglam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  100 101 [102] 103 104   Sledeća stranica >   >>