Anoniman
|
uh, jedva sam procitala sve. ovako, ja mislim da je mamica mara malo zbunjena i da se uplela u nesto, a sad ne zna sta ce dalje . ovi postovi mi sve lice kao da se i sama preispituje i sumnja da je mozda ipak preterala. cak sam u jednom trenutku pomislila da se pokajala sto se posvadjala, kad joj je bilo krivo sto sveki ne pita i za nju. misli da donosi prave odluke, ali ipak trazi savet od nas. cim jos toliko unose nemir, ne mogu biti ispravne. imam utisak da je ovo samo kulminacija necega sto se dugo gomilalo. al ne znam sta ce postici time ako se sa svima njima posvadja, svima kaze sta misli u lice i uvredi ih. ako se pokaje jednog dana treba posle jos i svima njima da se izvinjava sto je bila neuracunljiva. ono sto meni bode oci to je zlopamcenje, necega sto je davno bilo, ona to ne moze da zaboravi. i to sto i posle svega sto je rekla i dalje hoce da kaze i ono sto je ostalo. mislim, moze da tako uradi, ali sta dobije. samo prezir od njih, jer oni ce svog sina i dalje da vole, a nju ce da omrznu za svagda. sto se dece tice, mene su isto nervirale te neke babe, tetke, strine kao pocnu da premestaju bebu iz ruke u ruku. to sa ksenijom kada je bilo. uh, ludela sam od njih, mislim da svaka mlada majka ludi. posle sam M samo gledala kome da uvalim. sta znam, treba biti velikodusan, ali nekada nam se nesto otkaci u glavi. imam utisak kao da je mamica mara malo paranoicna, kao da hoce da sacuva po svaku cenu decu od nekoga ili necega. kao da neko hoce da joj zauvek uzme decu. sta ce kome tvoja deca? ne brini, brzo bi se predomislili, i vratili ih. malo bi se poigrali i gotovo. sta znam, ja ne bih dala dete nekim problematicnim rodjacima, a ako su normalni onda ok. nego, za resavanje porodicnih problema cita se akatist Sv. Kseniji Petrogradskoj. sto se tice molitvi dalje, sanjica ce to verovatno bolje znati da objasni.. ali koliko ja znam postoje molitve koje se citaju posle porodjaja i tu se u jednoj pominje da sacuva Bog dete i majku od urokljivih ociju.. znaci, ok je malu bebu novorodjence i porodilju cuvati, jer verovali ili ne, postoje zlobni ljudi koji detetu mogu naskoditi. evo bas starac pajsije svetogorac (ovih dana kanonizovan ), pise u knjizi sa bolom i ljubavlju savremenom coveku nesto ovako, ne mogu da trazim sada da kucam pa cu po secanju: ako neka zena pogleda sa zeljom u neko detence i pomisli sto ovo dete nije moje nego tudje, dete moze od toga da umre. znaci, stvarno su moguce takve stavri, to je nevidljivi svet, nama nepoznat. ali eto desava se svasta.. ali ja mislim da to nije slucaj sa tom tetkom koju pominje. sta znam, ako se ona plasi sto je ta zena isla kod vracara.. pa sad misli da moze da uradi nesto njenoj deci. jesam li dobro razumela? jos nesto, postoji i ikona Ostrobramskaja Presvjataja Bogorodica, za zastitu od zlih ljudi i nezvanih u dok gostiju, pa eto moze i to da pogleda. ali moj savet je da se okrene sebi, svom muzu, decicu, kuci. i da se mi Bogu da prestane mrznja u njenom srcu prema svima i da oprosti svima i da svi koje je uvredila nadju snage da oproste njoj. sto rece starac tadej: kakve su ti misli takav ti je zivot.
|