dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: mamica.mara Npr. kada sma bila trudna svekar pomagao muzu da krece nas stan, a zaova dosla, oprala mi sve prozore i zavese popeglala i okacila. Za slavu mi uvek dodje da pomaze oko spremanja dan pre. Uvek nas finansijski pomognu tako sto deci za rodjendan daju pare, a ne kupuju poklone. Svekrva nam spremila ajvar, nista nismo dali za materijal samo malo pomogli oko spremanja. Iz sela nam daju nesto malo koliko ima, podelimo, jer i ne sade puno. Za stari auto nam kupili akumulator, plus svekar pomagao muzu da poprave nesto sitno da ne placamo majstora. Kada mi se mama operisala, pa kasnije i tata dolazili su kod mojih da ih obidju. Uvek pitaju za moje kako su sa zdravljem i za babu. Ima jos puno toga.. Ali onda se set_im i svega onoga sto me ljuti kod njih, pa mi padne mrak na oci. Pogotovo te tamo tetke i baba-tetke koje nemaju dete i unuce, pa zajedljivih komentara od matore babe od 95 god i tako dalje.. pa mi dodje da ih vise nikad ne vidim. Tesko mi je, jako mi je tesko, mozete vi da verujete, a ne morate. :((((((((((( Kod mene je recimo potpuno druga situacija. Pomoći nemam. U trudnoći renovirali stan 2 meseca, sa stomakom do zuba sam sve sama izribala, trebalo mi je mesec dana da sve uradim, jer smo lupali zidove zbog struje u celom stanu. Niko mi od rodbine nije prozor oprao niti se ponudio bilo šta da pomogne Dva dana bila neka žena (prvi dan nisam primetila da je išta uradila), oribala grubo kupatilo posle majstora, usput je više pušila nego radila i to je bilo to. Uzela 5000. Da sam je plaćala svaki dan dala bih para i para pa sam odustala od te vrste pomoći. Ajvar svekrva ne pravi, a ni moja majka. Ni ostale đakonije. Prošle godine mi je napravila ajvar Lesica, i to je bio najbolji ajvar koji sam jela. Kada sam se porodila (CR) niko nije došao niti se ponudio niti sam to tražila (ovo mislim na rodbinu, Lesica mi je došla i okupala Savu kada sam izašla iz bolnice). Dete mi za 7 meseci niko nije pričuvao ni 5 minuta (inače se budi noću na sat vremena, dojim i dalje). Niti skuvao nešto ili na bilo koji drugi način pomogao. A sa obe strane je S prvi i jedini unuk. Sa druge strane, zbog toga što sam potpuno samostalna u svakom pogledu, nema ni zajedljivih komentara, bar onih koje ja mogu čuti, ostalo me ne zanima. A i da čujem ne bi me zanimalo Tako da, svi imamo svoj krst, nekada mi bude teško, kao evo sada npr. Od teške iscrpljenosti sam dobila herpes zoster po nogama i zadnjici, boli užasno (pogotovu kada sedim ), i sada čekam da vidim da li sam sopstveno dete zarazila ovčijim boginjama (odbila sam antibiotike zbog dojenja), Ali ako biram između ovog herpesa i svakojakih komentara baba, tetki, zaova, jetrva, neka hvala, izdržaću ovaj svrabež i bol, neće trajati do veka, ebš ga Ali, ali, ipak mislim da sam dobila ovu vrstu pomoći koju ti i tm imate, mislim da bi jako cenila to, bar iz moje sadašnje perspektive (opisah situaciju).
< Poruku je uredio dunja RR -- 24.1.2015 23:22:17 >