dunja RR -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (6.10.2014 18:17:08)
|
IZVORNA PORUKA: QueenJ Imam pitanje. Poslodavac je tek predao papire za trudničko, a na bolovanju sam od kraja aprila. Uglavnom je isplatio taj deo. Međutim, na porodiljskom sam od jula i od tada nisam ništa primila. Nisam sigurna ni kako da proverim svoj status, u rfzo-u u Va mi kažu da to treba da vidim u opštini i obrnuto. [sm=zmeden.gif] Šta uopšte treba da dostavim poslodavcu? Nije mi tražio ništa osim doznaka. [sm=zz_banghead.gif] Sve ovo nema smisla... Porodiljsko kreće da se isplaćuje firmi nakon što tebi stigne rešenje do države da da ti se priznaje pravo na porodlljsko, ili malko ranije. Meni je recimo tek danas stiglo rešenje, a uplata (firmi) za prva dva meseca (jun i juli) je legla pre neke 2 nedelje. Koliko se sećam nisam ništa potpisivala, jedino što ti dostavljaš poslodavcu su doznake, i to samo jednu (za ceo period porodiljskog). Poslodavac je u obavezi da tebi isplaćuje porodiljsko svakog meseca, kada i plate ostalim zaposlenima. Jedino što ne znam je da li je i on u obavezi da sačeka to rešenje. Moja firma nije čekala, pa zato nisam sigurna. Ali eto, iz mog iskustva, država kasni neka 3 meseca sa isplatom (ka firmi). To sam 100% sigurna jer sve papire sama nosim za firmu, i uvek sve na vreme, prvog dana u mesecu.
|
|
|
|