Ivanama -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (26.3.2014 15:06:03)
|
Damice i trudnice, evo i ja da vam se pridruzim na forumu. Ovo mi je druga trudnoca, ali prvi put se srecem sa bolovanjima. Na trudnickom sam od decembra i problem je u tome sto moja firma kasni sa platama 2 meseca, tako da sam ja u stvari primila pocetkom marta zadnji deo decembra,i sada treba da krene RZZO da mi isplacuje. Firma je jako neodgovorna, i mala, u racunovodstvu rade dve devojcice od 24 godine za koje sumnjam da su kurs zavrsile,a ne neke skole. Setkaju me od jedne do druge vec danima, ne mogu ni osnovno da saznam da li su uopste poslale papire za januar,koje sam redovno donosila poslodavcu. Ako mozete da me uputite u sablon, bila bih vam jako zahvalna....osecam se totalno bespomocno. Jos uvek mi nisu ni trazili fotokopiju racuna. Vidim da vi na forumu uglavnom imate redovna primanja,i najveca kocnica vam je drzava, a sta se desava u mom slucaju kad su neredovna primanja. 1. Da li drzava, svim trudnicama isplacuje na prim bolovanje za 01.01 u martu ili februaru, ili kako koja firma dostavi papire? 2. Da li mogu da proverim da li je ista uplaceno mom poslodavcu? 3. Ukoliko nije platio doprinose za januar drugim radnicima, da li ce moje doznake proci u socijalnom. Da li to znaci da ni knjizicu nece moci da mi overi,ista mi vazi sada do 31.03 Unapred hvala do neba
|
|
|
|