QueenJ -> RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje (5.3.2014 14:54:04)
|
Poštovanje! Izložiću Vam svoju situaciju i pitanje. Ovo mi je prvo radno mesto i trudnoća, pa nemam ama uopšte iskustva. Od oktobra radim kod svog poslodavca, u novembru sam potpisala ugovor na određeno, pa mi je sada u februaru ponovo produžen do avgusta. Tada sam im saopštila da sam u drugom stanju, sada već 19. nedelja. Radila sam u butiku kao šef maloprodaje. U gradu postoje dve maloprodaje firme u kojoj sam zaposlena. Koleginica je otpuštena iz drugog butika, pa sam poslata da "zakrpim" dok se taj butik ne zatvori u narednih par dana. Nova koleginica ostala je u "mom" butiku pošto ima manje iskustva, a ovde je papirologija bila strašna. Ona je, inače, radila dvokrako, u oba butika, tako da smo sve tri imale puno radno vreme (40 sati nedeljno). Sada se jedan butik zatvara i ostajemo nas dve na jedan butik. Plašim se da mi ne smanje radno vreme na pola radnog vremena, tj. 4 sata, kao trudnici. To su onda primanja od 10-ak hiljada, što nam nikako ne odgovara. Dobila sam savet od iskusnije radnice da "pobegnem" na trudničko dok još imam puno radno vreme, pošto je firma poznata po pronalaženju rupa u zakonu i prevari radnika. Ja nisam planirala da idem na trudničko još koji mesec. Želela sam da radim. Šta sada da radim? [sm=smiley13.gif] Imam još samo par dana da se smislim. Molim pomoć! Srdačan pozdrav i hvala!
|
|
|
|