dunja RR
|
Mili, ja sam postala zabrinuta kada je on imao godinu i 4 meseca (do tada sam mislila da je sve super), od tada krećem da sumnjam da je možda autizam ili disfazija, ali nisam bila sigurna, ipak nisam stručnjak, a ni stručnjaci ne znaju uvek. Stalno sam ga posmatrala, upoređivala. I vodila na 1.000 mesta u narednih 7-8 meseci. Niko od tih defektologa, somatopeda, fizijatara, pshijatara, logopeda, nije dao neku dijagnozu, niti je baš baio siguran da li je prosto lenj, ili je disfazija. Na kraju se ispostavilo da nema problem nikakav, ja sam več sa njegove 2 godine oset__ila i spoznala (iako on ni tada nije pričao nešto posebno), da ne trebam više da ga vodim nigde i da treba da ga pustim da sam dalje usvaja (iako je logoped rekao da nastavimo tretman, ja ga nisam više vodila). Mene nije brinulo toliko to što on ne priča, već što ne komunicira na bilo koji drugi način. Meni je on u tom periodu oko godine i po, jednostavno bio odsutan. Sada je jedan zdrav dečak, u mnogim intelektualnim stvarima je puno ispred vršnjaka (pisala ti već, naučio sam da čita sa 4, ili recimo, igra šah sa starijima i pobeđuje, igra i online sa Amerima npr pobedi uglavnom), mada recimo ja mislim da bi mogao biti malo motorički snalažljiviji, ali me i tu često on ubedi da grešim, evo sada smo bili 7 dana na odmoru, i sam je naučio da pliva. Doduše i prošle godine smo bili na odmoru, i svaki dan bili na bazenu, i poslednji dan se zamalo pustio, mi oduševljeni, ali ja se zeznula, mislila sam da ostajemo još jedan dan (a ujutru smo morali da zađemo iz sobe, naknadno saznah, neko je napravio grešku, a sve krcato u Banji), i tako da je ostao taj posao nedovršen, posle par dana u Bosni kod babe i dede dobismo koronu i vratismo se tek krajem septrembra u Bg tako da nije bilo plivanja više, i do pre neki dan nije imao prilike da pliva. Ali eto, mozak pamti i odmah je proplivao. Da mi je neko rekao tada, sa njegovih 1,5 godinu, da će on biti ovakav sa 4,5,6,7, ja ne bih verovala. Ali ima bubica, jako je tvrdoglav i neposlušan, kada je sa nama roditeljima, a u vrtiću, ili kada je sa društvom je drugačiji. Baš mi kida živce sa svojim ponašanjem, nadam se da će se malo ušemiti kada krene u školu, ili ću ja doživljavati nervne slomove na dnevom nivou :( IZVORNA PORUKA: Milli07 Ja sam toliko sludjena i opterecena sa njim. Daj, donesi to nista nece. Al kad mu kazem dodji da pijes vodu ili da dodji da jedes u sekundi se okrene ka meni i dodje. Dunja kad je tvoj mali to krenuo? Kad je krenuo da izvrsava naloge? Koliko vam je trebalo da krene sa pokaznim gestom?
< Poruku je uredio dunja RR -- 6.7.2021 13:24:40 >