Trcosava -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (20.11.2014 8:27:06)
|
IZVORNA PORUKA: choopa choops jovice pa stisne mi se toliko stomak, kako da opišem...kao da se zategne toliko da će da pukne. I to traje dugo, ne popušta. Nije mi to samo bilo prilikom pregleda, osjetim ja. Ako legnem na leđa a stomak mi je idalje tako tvrd, onda znam baš da su jake kontrakcije. Trćo u početku pa do 20 i neke nedelje, slagaću, se grlić vidi dobro i na UZV, a naročito sa vaginalnom sondom. Tad je meni i mjerila pa kad je rekla da je 4cm ja se baš začudila i ponadala da može da se produži [sm=smiley36.gif], pa mi je ona objasnila da je preko UZV i ručno drugačija mjera. Čim ne govori ništa, znači da je sve OK [sm=smiley20.gif] Nisam pohvatala, je l' ti se okrenula beba? Ti ideš na vaginalni ili na CR? Ja to stvrnjavanje nisam osetila [sm=smiley36.gif] i sad mislim da neću skontati kontrakcije [sm=jezicek.gif] mislim kad krenu one baš baš hoću, ali ja nisam sa Anom imala nikakav uvod, izazvali su ga i od start su bile na 5 min. E sad, vaginalnom je gledala samo prvi pregled, posle je sve preko stomaka (osim onaj put, ali tad bebu uopšte nije ni videla - samo grlić) Ručno me niko nije pregledao, ovde tako pregledaju kad doguraš malo pred termin valjda. A beba se nije okrenula, zato i jsam dvogrba kamila. NAjgore je kad krene i guzicom i glavom da gura - jako neprijatan osećaj. Šutiranje mi je čak i ok - ako nije dole u svetlanu [sm=jezicek.gif] A ja idem na vaginalni, mislim kao i prvi put. Sas epidural. Jutro trudnjače. Daco konačno neke lepe vesti.
|
|
|
|