Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:38:55
|
|
|
|
Chipsy
|
Pa sta se onda desava kad je obmotan pupcanik, Ipo?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:45:15
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Kaze dr sve je ok dok je vodenjak citav...kaze ima vremena, mozda se i odmota,ali mozda ce trebati i ranije porodjaj da se uradi...Nemam pojma ni ja vise.Zar se ne radi CR u tim slucajevima ili moze i prirodno? Rece i on da je beba hiperaktivna i zato s eumotala, e sad ne znam sta ce dalje biti,bas sam se smorila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:47:49
|
|
|
|
branki*
|
ipo,i ja bih se smorila...mislim da moze i prirodan porodjaj,cini mi se da je nasa von tako prosla.ja nemam pojma kakva je situacija kod mene,ovaj moj mulac od dr samo cuti iza onih naocara i mudruje
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:52:44
|
|
|
|
bubulence
|
jeste Von pricala da je i Jovana imala obmotanu vrpcu, i jos mnogo zenica. koliko znam ide prirodan porodjaj ali da mi ne pametujemo, samo ti slusaj tvog dr. ne znam zasto takve stvari govore majkama kada ne mozes apsolutno nista da promenis a brinuces mnogo. a koji magnezijum uzimate? sumeci ili neki drugi?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:57:50
|
|
|
|
jovicaa
|
ipo mislim da je jos rano za prognoze da li ce i kada dodje vreme za porodjaj vrpca biti i dalje oko vrata.. samo opusteno..
< Poruku je uredio jovicaa -- 19.11.2014 21:58:05 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:57:59
|
|
|
|
Ipokrisia
|
ja onaj natura wealth magnezijum
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:00:41
|
|
|
|
anita
|
Branki za Bozu. Chipsy i za tvoju hrabru curicu. I mene interesuje koji mg pijete? Serpi utrogestan od 200mg imas u privatnoj apoteci koja se nalazi pored zeleznicke ambulante,ja sam juce uzela tamo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:02:52
|
|
|
|
serpica
|
Anita dansa vise nema ,trazicu jos....
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:03:51
|
|
|
|
branki*
|
je l vi sve pijete magnezijum?ja ne..mozda bi trebalo anita,sanjalice
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:04:28
|
|
|
|
soni
|
Ipokalipsa valjda ce se srediti to...Sad ces da se brnes uzas, i ja bih...Jel su ti zakazali cesce kontrole??? Sto se sistema u Norveskoj tice oni su skroz opusteni, nikad ne vidis rezultate od analiza da se ne bi opterecivao..Ako je nesto alarmantno jave ..Svi ovi ginekolozi rade i privatno, ali svi rade vise manje isto.Uglamom imaju sam 2D UZ..reagense za triple i double test nemaju i ne rade ih...Jedino salju u Oslo valjda ako je trudnica starija.....Ja sam isla privatno pa posle i jednom drzavno zbog krvarenja i cula sam srce i videla bebu, ali zato sto imas samo 1 UZ u toku trudnoce svake 3 nedelje bi trebalo da se ide kod lekara OP koji, ponaljam, ovde vodi trudnocu da bi se culi otkucaj, jel kako drugacije da znas da je sve ok...E kao i tu uvek ima baksuza sa sopstvenom teorijom...Zakazala mi sledeci pregled tek za januar..Hvala bogu da se dobro osecam....Utrogestan je ovde strogo zabranjen, nema ga u prodaji uopste
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:07:49
|
|
|
|
branki*
|
soni,ipokrisia,ne apokalipsa nasmeja me malo stvarno su opusteni prilicno...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:10:15
|
|
|
|
serpica
|
Soni dobro ti izdrazavas,pa ja bih poludela da je tako kod nas,cudo ti nije rekla da dodjes kad porodjaj krene,mislim,stvarno imas 1 uz za celu trudnocu? ili kako? I kako ne rade dabl i tril?? Jel mozes da odes u drugu bolnicu,ne znam..januar je daleko....uhhh
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:10:29
|
|
|
|
jovicaa
|
ja pijem magnachat prepisala mi doktorica zbog grceva u ledjima i stomaku.. a pila sam i sumece tablete magnezijuma u prethodnim trudnocama samoinicijativno zbog kontrakcija. tj zatezanja stomaka.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:12:41
|
|
|
|
branki*
|
ne moze da steti,mogu ,onda i ja da popijem poneki,ionako po ceo dan zujim negde,mozda ce manje da me zateze stomak..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:12:50
|
|
|
|
Trcosava
|
Čupo ne znam šta da ti kažem za grlić, ja sam se jednom požalila dr za bolove u stomaku nisko - odmah ej uradila pregled sondom i rekla daje grlić ok. Tako da sam tu slaba, nemam pojma koliki treba da bude i koliki je moj. Za šećer isto, mislim radila sam ga. Prvi, nulti mi je bio ispod 5 i to je dali zeleno svetlo za dalje. Rezultate ovde, kao ni kod Soni ne daju ako je sve ok. Samo ako nisu ok, onda te kontaktiraju. A ja sad nisam najbolje razumela tebe Soni, kako 1 UZ u toku trudnoće? Inače rekla sam već ovde se ne radi ni dabl ni tripl. Prošli put kad je bio nuhalni katastrofa, ja sam pitala za test iz krvi (drugi deo dabla u Srb) kaže to se ovde ne radi - dikret na horio ili amnio. Nego, Soni nemoguće da ne rade ni nuhalni? Jesi bila na tom makar? Branki bravo za Božu A Von čini mi se rkla da je pupčana bila 3x obmotana. E da, ja mg ne pijem - pijem donat ali to zbog kakenja i poeči listovi da mi se koće kad se protežem ujutru pa samo zato. Nikakve vitamine druge ne konzumiram
< Poruku je uredio Trcosava RR -- 19.11.2014 22:14:11 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:14:24
|
|
|
|
srculence25
|
Zdravo lepe drage moje nisam imala neta tj zaboravila da platim pa iskljucili. Mislim bas sam zaboravna Bas ste se raspisale sad cu da se vratim unazad da vidim jesam nesto propustila. Inace moja beba danas bas slabo aktivna.Jutros sam je samo osetila
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:14:35
|
|
|
|
lesica
|
Ja da vam u preletu poželim dobro veče i odmah i laku noć... red bi bio da jednom legnem pre 1-2, taman da ugrabim dok me ne uhvati gorušica. I daaa, opustite se, ne nervirajte se, lagano i polako, i mališani će stići.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:16:30
|
|
|
|
serpica
|
Znaci,ja da zivim van Srbije verovatno bi me proterali ili zabranili trudnocu,pa ja idem na 2 nedelje na uz,KKS radim jednom mesecno a inicijator sam da odradim sve moguce analize samo da budem sigurna da je sve ok..svaka vam cast zene kako mozete,ili je zdravstveno osiguranje tamo kod vas mnogo skupo pa se sve svodi na minimum,ne znam
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:16:45
|
|
|
|
choopa choops
|
Jao branki bravo za Božu Divno baš, mogu da zamislim kako je dobar osjećaj. A ovo za papire...pokušaj da se ne sekiraš, šta je tu je, idemo dalje... Sanjalice pa da i ja sam mislila, baš sam bila srećna kad sam dobila rezultate, pisala sam tamo u temi...Ali ona kaže da su za mene to granične vrijednosti jer sam i ranije imala GD. Nije frka kaže, ali moram da pazim da mi se ne bi iskomplikovalo... serpi, ma osjećam ja te kontrakcije danima već, ali sam se nadala da umišljam. Mada juče sam sjedala tamo na tvrdoj stolici 2 sata, a popodne sam išla na roditeljski pa i tu...Ne znam. Možda je imalo uticaja. Ipo kažem ja da ovo nije baš bio dobar dan za preglede...sigurno ti je neki kapilarić pukao, to se dešava jer je dolje sve prokrvljeno. A za pup.vrpcu rekoh već da su je moji imali obmotanu oboje, rodila sam prirodno. Bitno je da je dovoljno duga, a oni će praatit pred kraj češće na CTG-u sigurno ;-) bubu ja sam uzimala od Natural Weaktha isto, pa sam prestala, ali sada ću opet da počnem. Na svoju ruku. soni baš vam je zdravstvo smor Za sve drugo i da razumijem, ali za trudnoće...pa bar jednom u dva mjeseca da vidiš i čuješ bebu, kao da je to ne znam kakav trošak...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:17:52
|
|
|
|
branki*
|
les,spavkaj ti samo redno je da odmoris malo. a,je li von znala da je obmotana vrpca bebi oko vrata ili su joj to rekli na porodjaju,nesto se ne secam... mi, trudnice smo najaktivnije,i od mama i od crtica i od ovih u sabirnom centru
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:18:31
|
|
|
|
Chipsy
|
Devojke, ja u sredu idem na drugi uz, tada cu biti 10+6. Jel to rano za nuhalni? A pijete li one vitamine, kao npr. elevit, ja to pijem?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:20:47
|
|
|
|
Chipsy
|
A inace, nikad ne mozes biti siguran da je sve ok...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:21:18
|
|
|
|
Trcosava
|
Šerpi ovde imamo 2 osiguranja - osnovno i dodatno i opet plaćaš nešto. Ja sam ultra opuštena po pitanju sopstvenog zdravlja, mislim zadnji put sam bila kod lekara prošlu trudnoću zobg T. Pre toga paaaa... nemam pojma. Uopšte ne mislim da treba da se bodemo svaki mesec. Mislim ovaj sistem mi odgovara kod moje dr. Do sad su pregledi bili na 6 nedelja, sad kad sam pri kraju je na 4 nedelje. Urin svaki put na kontrolu, KS na 3 meseca čini mi se. UZ uvek odradi, dok prethodna koja je bila koncesionar (privatnik koji ima ugovor sa državom pa radi i 'državno) nije htela da radi svaki put, naplaćivala slike sa UZ-a, nije htela jedno vreme da mi kaže pol i sl. Za 9 meseci mi ni jednom KS nije odradila, nije radila test opterećenja šećerom (mama, babašećeraši)...Ispadoše bolji državni od privatnih Lesi darling
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:22:04
|
|
|
|
choopa choops
|
IZVORNA PORUKA: serpica Znaci,ja da zivim van Srbije verovatno bi me proterali ili zabranili trudnocu,pa ja idem na 2 nedelje na uz,KKS radim jednom mesecno a inicijator sam da odradim sve moguce analize samo da budem sigurna da je sve ok..svaka vam cast zene kako mozete,ili je zdravstveno osiguranje tamo kod vas mnogo skupo pa se sve svodi na minimum,ne znam I ja idem kod dr često Ne baš tako, ali opet odem ako ništa da se porazgovaramo U prošlim trudnoćama sam pred kraj išla na svakih 15 dana, a za sada idem na mjesec dana, mada kažem ova dr je malo opuštena što se tiče pregleda, da ja nisam rekla danas šta me muči, tek bih za 20 dana imala pregled.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 22:22:55
|
|
|
|
branki*
|
chipsy,mislim da nije rano,nego taman,ja sam dabl radila u 12.nedelji,cini mi se.pitaj dr.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?