Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 12:25:12
|
|
|
|
branki*
|
uh,mlada mama,shvatam te,ja sam juce za neke upute za bozu i to sa njim cekala sat i po.jbt,ova dr od 4-oro ljudi napravi guzvu!i jos ne zna sta da mi napise na uputu,da li biohemijska ili mikrobioloska,pa sam bila da proverim i naravno da je pogresila
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 12:46:46
|
|
|
|
daca77
|
D.dannn!!! Ja se upravo vratila iz KC i DZ, naravno...jos sveki sredio da mi bez uputa uzmu krv i u centralnoj za KS i rezultati super,...cak i oni zabrinjavajuci su na donjoj granici ili blago ispod. A na klinici za hematologiju, pre samo 2 dana su bili katastrofalni...videcu danas kakvi su u DZ, a prosto ne znam koji da saljem Elezovicu u Bg. Ovde, sta se desava? Vidim da nam je Serpica dobro i samo tako neka nastavi da gura... Veliki za sve.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 12:50:44
|
|
|
|
branki*
|
daco,pa posalji oba,pa nek oni vide. ja sad skuvala prvu kafu,popijem,pa jos malo moram u obdaniste. nema nam choope od jutros..
< Poruku je uredio branki RR -- 19.11.2014 12:51:18 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 13:04:36
|
|
|
|
soni
|
Izgleda da ces i treci put morati da vadis nalaze...bzv...Ja se nadam da je sve ok....Odoh i ja da vadim nalaze... ..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 13:09:11
|
|
|
|
choopa choops
|
Ehej :-) Branki ja ujutru dok se ustanem (odspavam malo duže do 9h), doručkujem, onda dođe ćera iz škole nikako da se javim :-) Sad su otišli kod babe, a ja išla da berem mandarine, jer MM ima posla, pa ne može gospon Onda sam mu namjerno rekla Idem ja, ako me nema za 5 minuta dođi da vidiš jesam li pala A ja sam skuvala kakao sa vodom i leškarim :))) Daco ponesi oba.... Čekamo utiske sa pregleda Odoh da bacim pogled jeste li postavile slike od skup s južnu prugu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 13:09:22
|
|
|
|
daca77
|
Soni, imam i trece rezultate, od pre 2 dana Choopa, poslaji nam jednu korpu mandarina
< Poruku je uredio daca77 -- 19.11.2014 13:10:37 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 13:18:57
|
|
|
|
choopa choops
|
Hoću A vi meni možete kajmak :-) Ako mene pitate nigdje se ne pravi tako dobar kajmak kao u južnoj Srbiji :-) Možda sam subjektivna, ali ovo kod nas je sve bezveze.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 13:22:52
|
|
|
|
branki*
|
choopo,nije valjda!moj tata je iz plava i samo prica kako je njihov crnogorski kajmak najbolji ja sam jela kajmak sa zlatibora i iz vrnjacke banje i odusevila se.
< Poruku je uredio branki RR -- 19.11.2014 13:23:39 >
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 13:30:18
|
|
|
|
choopa choops
|
hahahah branki kažem ja možda sam subjektivna a i to ti je ono svaki ciga svoga konja hvali A šta znam, kod nas donose te sa sjevera, i sireve i sve, ali po meni se ne mogu uporediti sa tim iz recimo kopaoničkog kraja. MMMmmm sad mi se jede baš, kud ga spomenuh
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 15:27:21
|
|
|
|
soni
|
Ja se iznervirana vratih od lekara..... Prvo nije htela da cuje bebino srce niti da mi pregleda stomak opet sa izgovorom da je jos rano i da dodjem u 24 nedelji !!!!! 24 !!! Dala sam urin na analizu, nema bakterija...Pitala sam za briseve , kaze ovde mi to ne radimo, ne mogu ni privatno...CCCCC.... Posle me poslala da uradim krvnu sliku i vidim nema podvuceno ni glukoze, niti mnogo bitnih stvari...Vratim se, opet kaze to se ovde ne vadi ako nema potrebe..Pa kako da znam jel ima ili nema potrebe kad mi niko secer nikad nije prekontrolisao....Poslala me to da odradim sutra jel ne moze sa obicnim analizama... Od sutra radim samo 50% pa cemo za dalje videti...Ugojila sam se 1 kg ... Besna sam nesto !!!!
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 15:39:23
|
|
|
|
branki*
|
covece,cekaj,soni,ako dobro citam..ti jos nisi bila na ultrazvuku,niti cula bebino srce oni to ne rade pre 24.nedelje?!i ne kontrolisu glukozu?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 17:48:14
|
|
|
|
serpica
|
dobro vece,ja bila do dz po recept za utrogestan jos samo da ga nadjem uhvatila me kisa sve sam pokisla
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 18:44:07
|
|
|
|
Chipsy
|
Evo i ja da vam se javim! U ponedeljak vadila krv za torch i sve je negativno, hvala Bogu. Moja mala dusa je danas bila na skeneru, morala je u totalnu anesteziju, ubacivali su joj i neku boju da joj valjda snime sve krvne sudove. Moj borac
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 18:45:20
|
|
|
|
Chipsy
|
Serpi, jel to nema utrogestana?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 18:47:33
|
|
|
|
Chipsy
|
Soni, nemo se nerviras Planiras li u Srbiju da dolazis? Ne mogu da verujem da nema privatnih lekara tamo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 19:00:37
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Soni, stvarno su kreteni. Sigurno je to sve uredu ali bilo bi divno kada bi mogla da vidis bebicu. Chipsy, bravo za torch i za tvoju hrabru princezu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 20:43:28
|
|
|
|
choopa choops
|
Ovo očigledno nije bio dobar dan za preglede Ja nosila nalaze OGTT, sva optimistična, mislim OK su, da bi mi dr rekla da su na samoj granici za taj period trudnoće. Stroga dijeta. Onda sam joj rekla da mi je sekret malo povećan, pa me pregledala, kaže nije Candida, ali ga ima baš dosta (iako su mi brisevi bili uredu, a odnose nama tako da nisam mogla nešto da pokupim) pa mi je dala Macmiror. Zatim grlić moj svagdašnji od 1,5cm je uloživ za jagodicu prsta. A kad mi je pipnula stomak baš se začudila jer mi je mnogo tvrd, pa me pitala da li mirujem. Povećala mi dozu Utrogestana na 3x200mg i strogo ležanje. Baš sam se nešto snuždila, ali valjda kad mi prođe ovaj prvi šok bude malo lakše... soni Chipsy bravo za hrabricu
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 20:52:29
|
|
|
|
Trcosava
|
Čipsi bravo za hrabrišu Elem, donekle kapiram šta je kod Soni. Naime, ako u porodičnoj anamnezi ili kako se već kaže nema šećeraša, teško da će da joj rade. Barem je tako ovde. Srce niko ne pušta, tj neki samo kad se ode na nuhalni, u bolnici gde idem ne puštaju zvuk. Gledaju detaljno komore, ali ne puštaju zvuk. Briseve niko ne radi, daju na slepo. E sad privatnika verovtno ima kod Soni, ali verujem da su skupi.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 20:55:56
|
|
|
|
branki*
|
uh,breeee choopo,i meni ume da bude tvrd stomak,mozda se tako bas pšogodilo kad ga je pipala...sta sad utrogestan moze tu da uradi,nemam pojma.i,opet dijeta,bzv chipsy,samo da prodje sve dobro ja se malopre smorih..ladno sam propustila da izadjem na neku komisiju za bozu,tj nisam zaboravila,nego sam utripovala da je 19.u cetvrtak i ja se spremam za sutra,a onda tek u neko doba shvatim da je 19.danas.prvo sam bila besna,pa sam psovala,pa plakala.moram sutra da idem ako hoce da me primi,jer ako mi zakaze za dve nedelje,isticu mi neki drugi papiri,pa gde jos i njih opet da vadim...poludecu od papira,majke mi,ko sta radi,ja samo jurim upute i komisije.ali,boza je uvece iz cista mira krenuo da lista neke slike sa raznim pojmovima i da prica tacno sta je sta,pa sam onda opet plakala od srece na kraju uzeh da peglam.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:09:11
|
|
|
|
bubulence
|
branki, prvo za Bozu! vidis da napredujete, sve ostalo je manje bitno i sredice se. choopa bas bzvz . chipsy, soni, Trco . gde nam je srculence? ja sam htela sutra da idem malo da sopingujem ali mislim da cu ipak jos malo da odmorim. i danas me je dosta zezao stomak a i pritisak mi je los, mozda me zato tako boli glava i osecam malaksalost -85/48 je bio veceras... bilo bi drugacije da mm moze da me ceka da obavim kupovinu ali on mora odmah nazad jer ide da radi a E i ja smo mislile da ostanemo u NS do uvece... ali kada pomislim da se ovakva cimam vozom, pa jos i ako neato kupim.... sacekacu vikend pa da idemo zajedno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:21:24
|
|
|
|
Chipsy
|
Branki, bravo za Bozu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:29:21
|
|
|
|
branki*
|
chipsy,bubi ma,topim se dok ga slusam kako prica da docekam dan da mi odgovori na pitanje,pa cu opet da se rodim! ja treba da perem kosu...a,sto se tice kupovine,morala bih uskoro da obnovim neseser,maskara mi ,cini mi se,pri kraju,a i puder je tu negde...da li ce da uplate ovo bolovanje uskoro,stvarno kretenizam.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:29:51
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Branki bravo za Bozu Divno Choops bas sam ponovo gledala rezultate pa mi nije jasno. Nadjoh neki strucni rad za GD pa ti ga kopiram ovde. Izvinjavam se ako opet masim temu Dijagnostikovanje: Svaka glikemija našte >7 mmol/L, i glikemija u bilo kom dobu dana >11,1 mmol/L. Potrebno je uraditi OGTT. Po Sullivan-ovim kriteriumima (preporuka ADA) najčešće se radi OGTT sa 100 grama glukoze u toku 3 h. Vrednosti glikemije na početku testa >5.33 ; posle 60 minuta >10.0; posle 120minuta >8.6; i posle 180minuta >7.8 mmol/L ukazuju na šećernu bolest (pojava barem dve od četiri izmerenih vrednosti). Po Carpenter i Coustan metodi OGTT se izvodi sa 75 g glukoze čije se koncentracije mere u toku naredna 2 sata. Vrednosti glikemije na početku testa >5.33 ; posle 60 minuta >10.0 i posle 120minuta >8.6 mmol/L ukazuju na šećernu bolest.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:33:30
|
|
|
|
serpica
|
Chipsy nema nigde utrogestana,kazu u deficitu su,bice ga valjda uskoro...i veliki za hrabricu Chopa mozda si se samo opteretila,odmaraj sto vise Branki Boza je super momak tek ces da vidis napredak,veruj mi... ja sam mnogo umorna,spava mi se bas... i da ne zaboravim velikiiiii za Veliku Sestru
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] 19.11.2014 21:36:58
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Ja dosla upravo sa pregleda, sve je super oko bepca jedino sto mu obmotan vec sad pupcanik dva puta...isti slucaj ko i kod placljive, smorih se nevidjeno... Dobih i neko neznatno kontaktno krvarenje od pregleda, jer imam polipcic,valjda ce mi prestati,sad videh kad sam dosla kuci. Inace grlic je zatvoren dug, za kontrakcije mi dao magnezijum 2 puta po 250mg kao sto sam i sama krenula da uzimam i to je to otprilike....
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?