RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

Kata90 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 15:16:06)

i mene isto,vec kad sretnem neke ljude zam sta ce me pitati prvo[sm=smiley36.gif]

soni -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 15:19:54)

heheh...Ja se uopste ne osecam trudnom....Zaboravljam na to i nisam pazljiva...Sa prvom bebom sam bila sva ukocena uzas ...

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 15:28:01)

soni,isto.sa bozom sam sve kontrolisala,analizirala,lezala,cim me nesto zigne,ja odmah legnem i ne ustajem...sad,kao da nisam trudnase maltene ponasam,jedino sto ne teglim kese kao sto znam,a imam i mnogo vise obaveza sad,nego kad sam prvi put bila trudna...

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 15:32:22)

Drage moje [sm=nosecka.gif] evo da se i ja javim. Jucer sam bila kod mame i tate pa se nisam javljala.

Bubi draga, samo smanji so i bice super. Ja jedva izdrzavam ali sta cu. najgore mi je sto sam povecala unos slatkog od kada ne mogu slano tj. za dorucak pojedem hleba i domaceg dzema ili meda. Jaja jedem svaki dan. Vise ne znam sta da jedem kada sve ima soli.
Secer mi je dobar i onaj oggt je bio dobar pa valjda je to ok.
Meni su otoci splasnuli. Samo sam malo u licu otecena ali to je vec trudnicki.

Sto se tice pritiska sve sto je preko 25 od tvog normalnog nije dobro i treba da se prati. To mi je rekla internista u Betaniji.
Meni je inace 90/60 a u bolnicu su me primili sa 140/80. Narednih dana nija padao ispod 130/80 a sestrice posle merenja kaze : divno,super vam je pritisak [sm=smiley36.gif]
Bila sam kao papagaj,samo sam vikala da je visok i da se ne osecam dobro [sm=smiley36.gif]

Njica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 17:00:53)

Gde ste trudnice,kako ste, ja sam bila u panici ceo dan jer mi doktorka nije bila tu, trebalo je da pricamo o rezultatima secera, o streptokoki, o utrogestanu (mislim, pije li ga jos neko u ovoj nedeljii), o porodjaju i epiduralu i ona - nije tu. Tek sledeceg ponedeljka ce biti kad budem vec 39.nedelja. Ne znam kako cu izdrzati, valjda ce brzo proci.

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 17:45:43)

Njica bice sve ok.A jel moses da je pozives? Nedelju dana brzo prodje.
Ja danas bila do doktorke. Ostavila sam rezultate da pregleda a uz mi zakazali za 02.12. Vreme je danas bas bilo grozno. U jakni mi je bilo pretoplo a bez jakne hladno..

milicicak -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:01:02)

IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980

Bubi draga, samo smanji so i bice super. Ja jedva izdrzavam ali sta cu. najgore mi je sto sam povecala unos slatkog od kada ne mogu slano tj. za dorucak pojedem hleba i domaceg dzema ili meda. Jaja jedem svaki dan. Vise ne znam sta da jedem kada sve ima soli

Sanjalice, ovsena kasa je odlican dorucak, zdrava je i jako se brzo pravi a mozes je jesti sa suvim vocem ili jogurtom. Pravi se tako sto 1 solju mleka zagrejes i u nju dodas 5-6 kasika ovsenih pahuljica i na tihoj vatri kuvas dok se ne zgusne. Dodas u mleko malo vanile i meda ili domaceg dzema i ili neko suvo voce i svaki dan imas utisak da jedes drugaciji dorucak :) ne znam koliko imas vremena za kuvanje ali su i domace pastete sa pavlakom prilicno zahvalna stvar: skuvas belo meso sa sargarepom i celerom, dodas 1 kiseli krastavcic i malo pavlake, zacinis onim zacinima koje volis i izmiksas i malte ne se ne primeti da je neslano :) pite sa pavlakom i povrcem takodje mogu da budu super... Nezgodno je dok se ne naviknes, ali ti posle kad se vratis na normalnu ishranu bude cudno :) ja sad jedem neslanije nego pre trudnoce, bas sam se bila navikla na neslano :)

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:17:02)

Ja baš volim ovsene pahuljice, neko ih ne voli, a meni se dopadaju. Samo što ih j pijem jedino sa mlijekom, tako mi se sviđaju...

I bre Njico što je to zeznuto...A je l' imaš još nekog ginekologa kod koga bi mogla do odeš da se posavjetuješ?

Ja sada da večeram i nema mi ništa do ujutru...A dok završi test biće i 9-10h [sm=smiley13.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:27:14)

auh sad kad citam da je sanjalica bila u bolnici sa 140/80 a ja imala 145/95 plus puls 115, mozda sam i ja trebala do bolnice da proverim sta se desava? nego u tom momentu bila sveki kod nas koja je inace doktor,doduse pedijatar i pulmolog, ali nista ona nije pridavala znacaja, smao mi vikala da je to sto su me stegle helanke i da treba da nosim farmerke sa tregerima [sm=zz_banghead.gif] posle joj pricam kako mi luduju hormoni, imam strasne promene raspolozenja, ona mene ubedjuje da to nije od hormona vec jer je saturn usao u pluton [sm=smiley22.gif]zeeemljo otvori seeeeee!
kad je proslo 2 sata ritisak se vratio na 122 ali bas jedva... Danas je vidim tu oko 117-124 ok je sve za sad.Krv i urin su dobri.U svakom slucaju idem kod ginekologa u sredu pa cu pitati da li treba neke dodatne pretrage ili terapija...Samo se nadam da to juce nije naskodilo bebici nesto [sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:32:34)

ipo pa onda je pritisak zbog svekrve [sm=smiley36.gif]. samo ti to kontrolisi...
sanjalice [sm=smiley27.gif].
da ovsene kase, musli, cornflakes itd je ok za dorucak... ali ja nista od toga ne mogu sa mlekom a od jogurta me muci gorusica toliko da mislim da cu umreti

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:35:36)

Bubi, ma da, ona mi je dosla kao slag na tortu, jer pritisak j ekrenuo pre nego sto je dosla a onda je ona ucinila da se jos pogorsa [sm=jezicek.gif]

ma juce sam ujutru popila neki instant kapucino koji mi je izazivao visok pritisak i pre trudnoce,pa moguce da je od njega, ne znam koji mi djavo bi da ga popijem

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:48:48)

jao,ipo,podseti me sad na te cuvene pantalone sa tregerima[sm=smiley36.gif],ja imam jedne bez,majko mila,kao mecka sam u njima,kao lopta,kotrljam se!
i ja nosim helanke...a,sta,ne bi trebalo[sm=zmeden.gif]
nama majstor konacno zavrsio i one rupe u parketu od polplave..nije on kriv,jeste bio pipav posao,ali mi se smucilo vise stvarno.sad jos veceras da se osusi lak i gotovo.silne pare vise dadosmo za parkete..
moji odose napolje malo,ja tu po stanu,sutra bi trebalo da odem opet u dz po neke upute za bozu,mislim da ce ovoj dr da se smrkne kad me vidi,ali sta da joj radim,kad sama moram sve da cackam,ako cekam na nju,nikad necu nista odraditi...

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:49:54)

IZVORNA PORUKA: Ipokrisia

ona mene ubedjuje da to nije od hormona vec jer je saturn usao u pluton [sm=smiley22.gif]zeeemljo otvori seeeeee!

ipo izvini što se smijem, ali jooooooooooj [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Obavzno pomeni to za pritisak kad budeš išla na kontrolu. Nije strašno sad kad se spustio, ali kontroliši ga s vremena na vrijeme.

bubu ni ja ne mogu jogurt, baš mi smeta. Pa sa čime jedeš pahuljice sad?

choopa choops -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:52:34)

branki baš te briga za dr, nek joj se smrkne, ti znaš za šta se boriš [sm=smiley31.gif]

Ja nosim i helanke i pantalone, a imam jedne pamučne sive tregerače iz prve trudnoće, i nisu loše uopšte. Mogla bih da ih potražim sada baš [sm=smiley1.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:56:04)

Opet mi se pojavio braon iscedak ali bas sluzav,svetlo braon cak i ne lici na krv,ali ga je bilo na ulosku i kad sam se obrisala [sm=smiley13.gif] taman se malo opustim kad ono opet stres,ko da doceka sledeci ponedeljak.[sm=smiley13.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:56:34)

ma lupa zena kad moram tako da kazem...to su helanke kojima onaj lastis tanani nije jak uopste jos ja to nosim nisko,nema gde da pritiska...od viskoze helanke...I imam farmerke trudnicke sa onim dodatkom za stomak i to je ishisterisala da me je steglo...aj to jos nekako ,mozda i jeste,ali helanke nisu sigurno! uostalom posle sma lezala u gacama pa opet pritisak nije prestajao,tako da naravno da nema veze sa tim...

Choopa, ma sta se izvinjavas i ja sam se smejala od muke. sad je ta kao neka planeta usla u moj znak i zato sam neraspolozena...stvarno da se roknem momentalno [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 18:56:51)

Milicicak hvala ti na savetima. Bas cu danas da ih kupim i ubacim u dorucak.

Ipo zna svekrva da digne pritisak [sm=smiley36.gif] samo ga ti proveravaj.

Ja sam otisla u bolnicu zbog strasnih edema a pritisak je bio pride [sm=smiley36.gif]

Inace moja sveki me danas probudi nakon 12 sati spavanja i kaze ona meni : jao sada si tek ustala. Pa nije ti to dobro. Nemoj toliko da spavas,bebe su gladne [sm=smiley36.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:00:21)

Serpi draga, to je sve ok. Braon je stara krv. Mozda je pukao neki kapilar pa je ostalo unutra. Ja sam dosta krvarila pa znam kako ti je.

Grlim te i ljubim

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:00:43)

srecom ne zivi u BG, ali s obzirom na to d aje pedijatar, vec vidite muke moje oko nege bebe [sm=duda.gif][sm=jezicek.gif]

Sanjalice,i tvoja sveki je jos vec hit od moje [sm=smiley36.gif]

Serpi,moze to da bude i od polipcica onog sto nastaje u trudnoci,ja ga imam pa mi rekose da moze on nekad i da prokrvari...

branki* -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:02:41)

haha,bebe su gladne[sm=smiley36.gif]e,ove svekrve,bas[sm=jezicek.gif]
choopo,pa jeste,sta da radim,ja moram sve da proverim u vezi sa njim..niko se nece boriti za tebe,ako se ne boris sam ti.
serpi,breeee[sm=smiley13.gif]otkud sad opet to,dokle vise..uhhh.je l mozes malo da lezis i ne radis nista?

vonavoj -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:21:15)

Ipo,ne brini,ne valja da je konstantno visok pritisak,onda beba ne dobija dovoljno kiseonika,hrane..
Serpi,to je stara krv,kapilar,ne bi trebalo da je strasno!
sanjalice,pa stvaaaaaaaaaaaaarnooooo..bebe su gladne![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

serpica -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:40:42)

Ne znam sta je popila sam utrogestan i sad cu malo da legnem,ako ne stane za par sati idem na gak za svaki slucaj,ne boli me nista hvala bogu samo sam se uplasila jer do sad nikad nije bio ovako puno [sm=smiley13.gif] bas se brinem...

Sanjalica1980 -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:45:10)

Von [sm=smiley31.gif]

Serpi, samo odmaraj. [sm=smiley31.gif]

hanka -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 19:49:19)

Serpi znas da se meni to javljalo ponekad uz sluz ponekad ne, i sve je za sada ok.Bitno da nije bas ona jarko crvena.
Odmaraj ako ikako mozes i ne naprezi se [sm=smiley31.gif]
Mene jako svrbe ubodi od fraxiparina i stvaraju mi se kvrzice i boli me leva prepona s vremena na vreme i vec mi je tesko da se saginjem.Sta li ce biti za neki mesec kad sam vec sad ovako kilava [sm=zmeden.gif]

anita -> RE: Trudnice (1-42) nedelje 11/14 [chat] (17.11.2014 20:07:35)

Serpi saljem [sm=smiley31.gif] nadam se da ce sve biti ok. Ja sam u 8 nedelji imala tako braon i trajalo je par dana. Mozda si se nesto opteretila.
Von saljem poljupce tebi i tvojim devojcicama.
Ja upravo jedem supu sa knedlama a [sm=duda.gif] luduju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>