jance
|
dobar dan. citao i meni mm preksinoc te bisere iz hitne pomoci, slozili smo se da moramo da kupimo tu knjigu obavezno a sad me malo pardonirajte, pricacu malo sama sa sobom, al moram ovo daizbacim iz glave (ko u Hary Poteru, ono sito za misli, dobro bi mi sad doslo) mm mi jutros, onako odma posle zvona saopstio da je polomio displej na mobilnom sinoc (seo je na telefon) tako da cu danas morati to da sredim nekako ja, a da se ne cujem sa njim. to mi je nocna mora, posto on UVEK ima neku zamerku na sta god ja uradim, pa sam vremenom naucila da mu iznesem plan, saslusam, gundjanje pa nastavim, cisto da bude obavesten. sad, to uglavnom znaci da cu ja da izigravam sekretaricu. odmah ujutru mi se prvo ucinilo da je Kika malko toplija i nervoznija nego obicno, ali nisam uspela da joj cestito izmerim temp pa sam odustala, kontam, da ima bilo kako povisenu temp, pokazao bi toplomer bilo sta. ovako je bilo 34.7 . rekla sam ovima u vrticu, i pravo da vam kazem ocekivala sam poziv, ali hvala Bogu nista. onda sam pokusala da inhaliram Ogija da se ne probudi, ali dzabe. nocu, dok je mrak, mi to i uspeva, ujutru izgleda ne. po naredjenju sam se onda dogovarala sa deverom da dodje da pomogne mm da odnesu neki krevet danas ( da kazem da je bilo bas mucno, mm nemoze sam, a svima vec muka da mu pomazu), dogovorila sam se okvirno, treba da ga nazove mm kad dodje. onda sam zvala prijatelja koji radi sa telefonima da vidim u koji servis da nosim i koliko ce nas to zadovoljstvo kostati. no, bice oko 60ojra, i prvo je bila frka sto nisu mogli naci deo, pa su onda nasli, ali ja vise nisam isla u grad, pa cu verovatno tek uvece odneti. onda je na red dosla ves masina. crknuta je vec mesec dana, pokusavali smo da nadjemo deo bezuspesno. zadnje se mm dogovorio da ce uzeti deo od onog coveka od kog smo kupili masinu (polovna masina marke koja u Srbiji nema svoje zastupnistvo), da bi ja nazvala juce, na taj broj koji nam je covek ostavio se javila neka bakica, koja blagoreceno pojma nema o cemu ja sad pricam. jedva sam joj objasnila o cemu se radi pa mi je rekla da nazovem danas. da samo kazem da je taj covek rekao da ima taj deo i da kosta 25ojra, samo da se javimo da se dogovorimo oko preuzimanja. nazovem ja danas, ponovo ona bakica, opet sve moram iz pocetka da objasnjavam, da bi mi na kraju rekla da tog dela nema, njeni su svi "preko" (verovatno u nemackoj) i nece ga biti jedno vreme, ona nezna kad ni koliko . i tako sam odustala od pokusavanja. nazovem jos jednog coveka, kod kog smo bili culi da mozda ima deo, on kaze da ima tu masinu, ali mora da uporedi taj deo, i da donesem. ja skontam da je taj deo vec mesec dana kod majstora koji je razmontirao masinu, da ga nije vratio! zovem tog majstora ceo dan, nedostpan je naravno. a pored svega toga inhaliram Ogija na 6 sati, posto ga je preksinoc gusilo, stalno ga slusam kako dise, gledam u grudni kos, kaslje opet, iskasljava slajm, pojma nemam dali je to dobro, znam da mora da izbaci slajm, ali nije dobro ni kad puno kaslje..... i sad cekam mm da se javi da odem po njega kolima, kako ce se javiti pojma nemam....