guppy RR -> Testovi za utvrđivanje alergije (29.1.2009 15:56:31)
|
Kada vaš dete pokazuje znake alergije (promene na koži, proliv, ...) pedijatar obično odredi testiranje. Koliko sam do sada razumela, postoji testiranje preko krvi, znači uzme se krv i potraže se antitela na određene alergene, ili testiranje reakcije kože. To znači da se detetu nanosi alergen na kožu i malo se taj deo bocne da alergen prođe u krv i posle određenog vremena prati se reakcija. Kažu da je najbolji način taj, da neko prati, šta dete jede (ako se radi o alergiji na hranu) i dolazi sam do zaključka šta detetu prija, a šta ne. Znam još da postoji određivanje alergena nekih drugim metodama (bioresonancija) ali o tome ne znam ništa. Ne znam puno o tome, a volela bi znati, ... pa pozivam sve roditelje koje znaju više o testiranju da se jave u uvoj temi. Uz sve to.. Dete ne mogu testirati na alergije ako uzima antihistaminike (lekove protiv alergije), već treba neko vreme da bude bez dejstva hemije i na dijeti. Problem se javlja kod dece, koja non stop imaju reakcije na neki alergen, pa su stalno na lekovima ili bolesni... i čekanje na to testiranje dugo traje i para živce. Eto, toliko od mene, a sada vi....
|
|
|
|