Srecko47E -> RE: Testovi za utvrđivanje alergije (1.11.2023 14:58:49)
|
IZVORNA PORUKA: Peace* A u krvnoj slici, kakve su vrednosti eozonofila? Neobično visok broj eozinofila u našoj krvi (jednak ili viši od 500 eozinofila po mikrolitru), predstavlja indikaciju za dijagnostikovanje eozinofilije. Eozinofili su deo leukocitarne formule i predstavljaju segment odbrambenog (imunskog) sistema tela od patogena. U njih spadaju različiti alergeni, ali i gljivice i paraziti. IZVOR Kod mog klinca je bilo zbog alergije, ali znam da je dr rekla da ako alergo testovi budu negativni - da se nosi stolica na analizu zbog gljivica i parazita. Nevezano za to, vidim da si na onoj drugoj temi pisala da mu smeta mleko... mleko hoće da pravi show kod kandide (znam zbog starijeg detata). Ne želim da se pravim pametna, verujem da vas je gastro slao na svašta nešto - samo bacam ideje, u nadi da će ti nešto pomoći. Možda nije alergija. Ako ti kazem da nas je gastro slao na test genetike cisticne fibroze,da li bi mi verovala? Ja sam pakao prosla sa detetom od njegovog sestom meseca,kako sta cujem,radim. Sto se stolice tice,radjen je samo kalprotektin,ta analiza mi je totalno nepoznata! Inace mu je leukocitarna formula problem u smislu,niske vredsnoti. Hematolog kaze da je ok,imunolog rece isto neki dan. Kandida mi je kao dobar dan-starije dete i muka sa njim,godinu dana. Elem,kod mladjeg je krenulo od uvodjenja ovasa. Pakao sa grcevima i stolicama. Hvala ti za ovu analizu,provericu na svoju ruku. Ja vise ne cekam,radim sve sto cujem. Ocajna postajem vec.
|
|
|
|