Zemunka85
|
OK. Moje dete definitivno nesto muci. Prvo sto se SVA osula po licu, ali S V A! Po licu su joj crvene sitne bubuljice sa punim vrhom ima ih bilion, a po delu gde je kosica, samo kao plikcici. Nisu crveni, samo puni. Stolica joj je vec duze vreme tecnija i sluzava. U vecini zuta, ali bude i zelenkasta. I ono sto me naaajvise frustrira i cini tuznom je to stenjanje i napinjanje. Bukvalno je vise ne spustam horizontalno. Dok je drzim OK je, kako je spustim to je uvijanje, bolne face, stenjanje, napinjanje, ridanje... Sve pocinje pred kraj podoja, kada krene da se uvija i steze jos dok je drzim. Onda podrigivanje - reeeeetko kad uspe. Onda haos .. Dole nemam srca da je spustim, nosanje, nosanje, nosanje .. Ima problem i da se iskaki i ispusti gasove sve dok joj ne skinem pelenu, pa je i to muci. A primetim kako je muci i dok ne bljucne. Citala sam i o refluksu, pojma nemam sta je .. Ne bljucka nista karakteristicno mnogo. Nekada se prejede, pa OK. Ali cesto mulja nesto po ustima, na usnama su joj baloncici cesto. Nekada se sadrzaj vrati pa ode i u nos, onda lose i dise, krci .. ma uzas. Meni su ti zvuci stenjenja, vristanja i bolne face najgori. Bukvalno se bojim da ostanem sa njom sama. Isina je da je PRE PRE PREVISE alava da grabi za zivot dok sisa i cesto se zakasnje i ostane bez daha. Kapiram da je i taj vazduh muci. Grceve ne umem da prepoznam. Retko kada place. Ali cini mi se da joj moje mleko smeta (samo dojim). Da li je moguce? Posle sisanja se nekako muci .. nocu je karakteristicno. Pitam vas - odakle da krenem u borbu. Sama, jer pedijatar za osip vise - "Cisti se koza", za stolicu da je to normalno, a za stenjanje i napinjanje da je Pera zdrera, puna vazduhga i da ce proci. Ona je generalno vesela. Ima i ona zute minute, ali nista simptomaticno. Lepo (dovoljno) piski/kaki, kada je ne uhvati ta manija stenjanj i napinjanja - lepo slusamo pesmice, "pricamo", mase rucicama, nozicama .. spava i po 5h nekada, nekada je ne mogu uspavati .. sve u svemu, osim pobrojanog, nisam primetila druge smetnje. Lepo i napreduje. Za 22 dana dobila je 1kg. Citala sam o refluksu. Evo sada malo i o alergijama i intoleranciji. Sta god da je, a nesto jeste, ne znam odakle da krenem ...
< Poruku je uredio Zemunka85 -- 27.9.2012 9:39:04 >
|