Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 10:47:29
|
|
|
|
Mariya
|
Cao Virnem ponekad kod vas da vidim sta ima novo Wiv, srecan rodjendan!! Ana, meni je u obe trudnoce pritisak bio nizak 9 meseci pa se 10ak dana pred porodjaj poceo dizati. Oticanje isto, nisam oticala 9 meseci, i opet 10ak dana pred porodjaj pocela!! Drugi put, kad sam videla da mi se pritisak dize a noge i ruke oticu (a o glavi da ne pricam, faca mi je bila kao baloncina ) znala sam da je porodjaj blizu. Nekoliko sati nakon porodjaja, kad sam isla da se tusiram,gledala sam svoje noge i nisam mogla da verujem kako su tanke i male i koliko brzo je taj otok splasnuo!! inace, ja sam se sa Lu porodila sa 37+6 a sa H 38+3, znaci tu ste otprilike i ti i Wiv Ali ti za svaki slucaj vidi sa dr. za pritisak. Von, muke sa (*)(*), bas mi je zao U topoli su pedijatrijske sestre stvarno divne, ustvari skoro sve sestre i babice su dobre, ja sam se bas porodila kod one koja me je i prvi put naucila kako se doji. Posto ja hvala Bogu nisam imala problema mene je samo proverila da li beba dobro hvata bradavicu, da li guta i opipala kakve su mi grudi. Cimerki ni 4ti dan nije nadoslo mleko, beba je svaki dan gubila na tezini i verujte mi da je svaka sestra dolazila na 2-3 sata da je proveravaju i da joj pomognu, bas su bile divne. A jel te vase ped. sestre nece da pomognu ni ako ih zamolite?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 10:47:42
|
|
|
|
srculence25
|
Zdravo sad cu da iscitam sta ste pisale nije me bilo 2 dana. Stigoh od dr samo me zeza sad opet za 7 dana treba da idem po uput kao da nije mogao sad da mi da. Nego napomenula sam mu da mi se desava recimo kad kinem ili kasljem da se malo umokrim.On kaze da sam mlada da mis e to desava i da ce praiti a nije rekao zasto i sta je ishod tome
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 10:53:49
|
|
|
|
plačljiva
|
Eco,srećna godišnjica braka Wiv,tebi kao i Lepoj Breni srećan rođendan ,želim ti u ovom trenutku savršen porođaj
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 10:56:23
|
|
|
|
Mariya
|
Srculence, hoce to tako da pisnes malo kad kasljes ili se napregnes zato sto se misici dole opustaju i pripremaju za porodjaj, mislim da je to normalno. E jos da dodam, za dojenje, prvorotke, ako treba, vucite sestre za rukav da dodju, objasne, pomognu, stave bebu na sisu, ako one bas nece onda kad dodjete kuci zamolite patronaznu, ipak im je to posao, a steta bi bila ne dojiti, ja sam bas za dojenje, jes u pocetku muka ali isplati se. prvih 10ak dana recimo. Nemojte se unapred brinuti hoce li vam uspeti ili ne, a pogotovo velicina grudi nema veze sa tim, jedino bas bas velike mogu da budu problem pa beba ne moze da uhvati ... Samo pozitivno, i dojenje se uci!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 11:09:35
|
|
|
|
wivern
|
Mariya ja mogu da komentarisem samo o ovim sestrama za koje sam cula. One nece, cak i ako ih zamolis a one nisu zadovoljne nacinom na koji si ih zamolila bude ti jos gore jer te sikaniraju. Jedan od problema je sto ti u toj bolnici dovoze bebu koja je prethodno vec nahranjena i onda ih bas briga da li ce i kako uhvatiti siku. E sad sigurno je da ima i onih normalnih i da je samo kocka u koju ekipu ce neka od nas upasti. Ja sam par dana bas dosta oticala (za mene je to bilo mnogo ali su se svi ostali smejali) a juce i danas nista znacajno.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 11:23:30
|
|
|
|
Mariya
|
Wiv, to je strasno!! Pa to im je posao, zato su tamo!!! e j.. ih ja onda u njihov posao ,pa zasto su tamo ako nece da pomognu. Eto to je dobro u malom mestu, em su ljudi brizniji, em se brzo procuje ako su lose ili nesto lose urade. Hajdete vi u Topolu da se poradjate
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 11:28:39
|
|
|
|
srculence25
|
Mariya da nije rano za taj pripremni porodjaj?mislim da se telo priprema ja sam sad 21+3
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 11:29:32
|
|
|
|
lelaigor
|
Žene, ne znam gde da pitam, da li je po vama ok da ovo napišem na stranici da pripremim kupce na odsustvo? Jel' treba nešto da oduzmem ili dodam? Dragi moji kupci, želim da vas obavestim da uskoro krećem na trudničko/porodiljsko bolovanje. Porudžbine ću primati još do početka, eventualno sredine novembra i posle toga odlazim na kraću ali opravdanu pauzu, da donesem na svet još jednu malu princezu. :) Nadam se da ćete imati razumevanja za moje odsustvo i da ćemo se družiti kada se sa istog vratim. Zaista ne bih volela da izgubim tako divne kupce. Puno slatkih pozdrava vam šaljem!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 11:29:51
|
|
|
|
wivern
|
Sva sreca nije svuda tako, ovo je veliko porodiliste u manjim porodilistima je bolja situacija. Zene odoh u sud po neko resenje za roditeljski dodatak. Uzivajte u danasnjem danu.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 11:31:52
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Srculence ja se umokrim a da ni ne kinem Prvo sam se bojala da nije plodova voda ali nije. Kupila sam onaj ulozak i proverila. Ja mislim da se telo priprema od pocetka. Meksaju ti ligamenti kako bi materica mogla rasti pa se i to dole omeksava. Meni je dr rekla da je to normalno. Tek cemo piskati posle porodjaja
< Poruku je uredio Sanjalica1980 -- 20.10.2014 11:35:06 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 12:16:39
|
|
|
|
srculence25
|
Hvala draga Sanjalice Eco srecna godisnjica
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 15:25:14
|
|
|
|
anita
|
Zdravo devojke Vise mi je muka od doktora, ambulanta i zakazivanja. Izmrcvarena sam danas samo tako.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 15:49:37
|
|
|
|
serpica
|
Anita sta ces,tako mora ali seti se zbog cega je tako i odmah ce ti biti lakse ja sam spavala dva sata zajedno sa bebcem i bas sam se odmorila. Cekam ga da se probudi pa da idemo u setnju.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 16:53:03
|
|
|
|
daca77
|
Anita, mogle smo se videti, danas u KC.I ja sam blejala ispred GAK-a, tacnije hematoloske ambulante i evo uskoro ponovo krecem, jer ova dr radi popodne. Trombociti i dalje padaju, pa cu videti nakon obracuna s dr sta ce mi reci. Zasto li je poslusah i uzeh vecu dozu Fraxija u septembru, stvarno ne znam?! Ana, prati TA i obavezno pitaj dr.
< Poruku je uredio daca77 -- 20.10.2014 17:00:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 18:08:20
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje ja se upravo vratih iz bolnice. Zvala me dr zbog onog oticanja i rekla da odmah dodjem. Primila albumine, izvadili mi krv za gomilu analiza i sada cekam rezultate. Lezala u bolnici 4 sata i sada sam kuci. Devojcice su u bolnici bile bas aktivne
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 18:17:59
|
|
|
|
wivern
|
Eco srecna godisnjica Meni su oci htele da iskoce od pregleda danas, grlic mekan a zatvoren. U petak opet ctg Sanjalice javi odmah kad stignu rezultati, verujem da je sve ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 18:20:19
|
|
|
|
lelaigor
|
Sanjalice, javi jel' sve ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 18:24:37
|
|
|
|
bubulence
|
Sanjalice a kada stizu rezultati?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 18:57:17
|
|
|
|
anita
|
Sanjalice javi kad budu rezultati. Saljem za tebe i devojcice.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 20:15:20
|
|
|
|
Njica
|
Ooo,wiv, srecan rodjendan, jel sve dobro proslo danas? Srecna godisnjica braka, Eco! Koja ispala u Frontu danas, bas sam se pripremila sa muzem za kontrolu, da mi procita Otpusnu listu iz Dnevne bolnice, da pregleda rezultate ultrazvuka od pre dve nedelje i zakaze novi kao i CTG, da pricamo o porodjaju i epiduralu bar na kratko tj. u kratkim crtama, da je pitam kad da gledam tacno taj termin kad ga ispomerashe toliko, svasta onako sam htela da je pitam a ona u Americi, radi sledeci ponedeljak. Malo mi je neka frka, bicu 35-ta nedelja, valjda je to okej tj. valjda necu kasniti za preglede,testove. Ili me samo hvata prpa.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 20:48:58
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Stigli su rezultati. Svi proteini,albumini i jos nesto mi je jako nisko pa moram sutra rano ujutro u bolnicu na infuziju i uvecer. Tako par dana i bice valjda ok. Jos sam i malopre povracala nakon cega mi je buknulo lice i zatvorilo se desno oko. Polako dolazim ka sebi. Ljubim vas sve
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 21:32:17
|
|
|
|
lelaigor
|
Joj, Sanjalice, drži se. Dobro je da je sve na vreme odrađeno. Biće to ok.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 21:46:54
|
|
|
|
bubulence
|
Sanjalice draga a od cega to sada???
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 21:58:07
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ja mislim da sam povracala zbog gluposti. Dosla kuci i ruckala pa popila feroglobin. Odmah posle sam povratila. Inace svaki dan tako pijem lek i nije mi bilo nista. Mozda mi je danas zasmetalo. Proteini su bili nizi pre dve nedelje a sada su jos naglo palo. Verovatno kako bebe rastu. Znacu detaljnije sutra kada popricam sa dr. Da mi samo vidite lice Bubi,Lelo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat] 20.10.2014 21:59:00
|
|
|
|
serpica
|
Sanjalice drzi se,bices pod nadzorom a to je najbitnije bubi kako si ti? Wiv? Jel se javljala Branki? Ja ne stizem nista poslednje vreme,samo cas bacim pogled i ne stignem da vas sve iscitam... u cetvrtak popodne idem u dz da otvorim karton i uzmem upute za kks i urin a mozda iskamcim jos jedan uz cisto da budem mirna do 1.novembra.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Sve što niste znali o spinalnoj anestezijiBolovi tokom porođaja mogu biti delotvorno ublaženi ili potpuno uklonjeni pomoću regionalne anestezije, a da pritom ipak...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?