|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42 nedelje) 10/14 [chat]
19.10.2014 19:30:28   
Maslacak15
a bas zato sto se ne zna ne vredi se sekirati i plasiti unapreduser posted image . Bice kako bude pa cemo zajedno da resavamo probleme. Daco uopste nemoj sad da lupas glavu...Zavisi toliko od bebe, a i toga kako ces se ti snaci u situaciji. Mislim problema uvek ima nekih ali mozda ce te na kraju muciti nesto sto nam ovde trenutno ne pada na pamet a bices od onih srecnica cija beba spava celu noc. Otkud znas. Jedno po jedno.
Ja sam imala grozne ragade, i mastitis par puta ali meni to nije psiholoski tesko palo. Meni je bilo bitno samo da se ja porodim user posted image .

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1326
19.10.2014 19:48:48   
Trcosava
Šerpice, to je retkost. Barem po onim iskustvima koja su dolazila do mene.

Maslačak, potpuno si u pravu. Evo ja sad mogu da kažem da je Ana po pitanju spavanja i mleka bila ZLATO. I nisam imala problema sa ragadama, mleko mi je i prestalo - ali su mi ostavili posteljicu.
Imala sam luuuudu sreću oba puta (oba puta ostala posteljica) da nisam dobila sepsu. Eto, to je jedino što sam pitala na porođaju, posle onog 'zašto ne plače' user posted image

Da se pitam ja, kao što se ne pitam, plašljivim ženama bi zabranila da kopaju po netu user posted image

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1327
19.10.2014 19:50:44   
Sanchy
Meni dojenje nije tesko palo,imala sam mleka i ako sam na carski,neko spomenu da zene teze doje nakon carskog sto je individualno..nisam imala pojma da se rucno izmuzam ali zato izmislise pumpicu tako da mi ni to nije bio problem,bebca sam odmah stavila na grudi kad su ga doneli prvi put i ako nije bilo mleka,tako svaki put i samo krene,,sta znam bilo je ragada ali ja sam koristila i silikonske tako da nije bilo strasno..u stvari sve sto je moglo da mi pomogne ja sam koristilauser posted image ,tako da mi nista nije bilo strasno..

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1328
19.10.2014 20:00:15   
Suzy Q
Cao devojke, ja sam u drugom mesecu, tj kraju drugog i polako ulazim u treci. user posted image Skoro sam saznala da sam trudna i jako sam zabrinuta od tada, ali i veooomaa srecna.. user posted image Sutra idem da pocnem da radim one analize sto se rade u prvom trimestru i nadam se najboljim rezultatima.. i mislim samo pozitivno! Osecam dosta promena, kao npr mucnine, gasoveuser posted image , probleme prilikom odlaska u wc, ali i neopisivu srecu kada god stavim ruku na stomak.. user posted image Jedva cekam da pocnem da osecam bebca kako me sutira, stuca... mmžuser posted image jedva cekam sve te slatke muke! Da li je normalno da mi se masti koza, naročito grudi? Ovo mi je prva trudnoca, pa mi je svasta nesto na neki nacin nepoznato user posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1329
19.10.2014 20:31:47   
anita
Suzy Q dobro nam dosla. user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu Suzy Q)
Direktna veza do poruke: 1330
19.10.2014 21:08:04   
Sanjalica1980
Suzi, dobro nam dosla user posted image

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 1331
19.10.2014 21:21:14   
Suzy Q
Hvalaaa user posted image user posted image

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1332
19.10.2014 21:21:24   
vonavoj
wiv,jos malko!user posted image user posted image
ma i kod nas su pedijatrijske grozne! taj dan kad sam se porodila,bila su 4 hitna cr,samo ja prirodno..i sve doje..dobiju bebu posle 24h.
Sve je individualno,meni pumpica ne moze da pomogne prvih 10 dana..jer su kanali zapuseni,nego mora rucno..sad tek krecu mlazevi,a nekim devojkama vec posle drugog dana..user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1333
20.10.2014 7:25:49   
serpica
Dobro jutro...ja sam upravo povracala user posted image
Von user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1334
20.10.2014 8:05:28   
eca89
Dobro jutro curice, kako ste, jeste li se naspavale? Dan je divan, lijepo sam se naspavala, danas nam je godisnjica brakauser posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 1335
20.10.2014 9:18:08   
lelaigor
Dobro jutro i od mene.
Glukice, čestitam!
Maki, dobro došla i srećno, baš divno!user posted image
I ja sam zaboravila kako je to kad možeš da odspavaš koliko hoćeš. Ne volim kasno da ustajem, ali ne violi ni D pa onda ni nemam neku opciju. Nekad bih baš možda leškarila, ali džaba, kad ona želi da ustane. Kako će biti kad se beba rodi, jaoj, ne znam. Biću zombi.
Ana, što se tiče odeće ja sam baš neki dan pitala u temi za odeću za izlazak, da li će ono što nameravam da kupim biti dovoljno. user posted image Brinemo se bezveze, i tako ćemo ih ušuškati u ćebence i nosiljku. Mada, ni ideju nemam kakvo će vreme biti pred NG.user posted image
Von, nedostaješ. user posted image
Ja sam imala sreće sa Dariom, porođaj je bio grozan, spavala je celu noć, lepo sisala, nije imala grčeve. Ali zato smo saznali za tu anomaliju i naše drugačije noćne more su krenule kad je napunila 2 meseca. Do tada je sve bilo kao u bajci.
Kod nas u Betaniji, sestre uopšte nisu bile voljne da pokažu ili pomognu oko dojenja. Znam samo da su mi tutnuli flašicu za urin u ruke i rekli da se izmuzem ručno. D nije ni sisala dok nismo otišle kući i onda je moja sestra namestila na sisu (izvinjavam se na izrazu user posted image ) i kad je krenula da vuče nije prestajala do 7. meseca. Ne bi ni tad možda da nismo obe bile pod stresom, zbog bolnica i pregleda, pa je meni stalo mleko, a ona bila nekako istraumirana i grizla. user posted image
Suzy Q, dobro došla! user posted image
Mene opet hvata frka, kako još brdo stvari treba da uradimo u stanu i izludeću, ne znam odakle da krenem. Brdo stvari ne mogu sama a mm non-stop radi. Kad mi se svekijevci vrate sa puta, zovem sveki da mi pomaže, pa makar nas dve montirale ormane. user posted image
Serpi, dobar ti je taj smešak pored izjave user posted image
Eco, srećna godišnjica!

< Poruku je uredio lelaigor -- 20.10.2014 9:22:54 >

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 1336
20.10.2014 9:29:10   
Sanjalica1980
Dobro jutro drage user posted image

Ja sam ustala i uskoro ce dorucak. Sva sam komirana po obicaju.user posted image
Jutros sam bas otecena u licu. Kapci kao kod boksera kada dobije batina. Ruke i noge mi isto otekle.

Inace se super osecam ali cu sutra otici da proverim KKS i urin.

Von user posted image

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1337
20.10.2014 9:35:33   
bubulence
dobro jutro devojke!
eca srecna godisnjica draga user posted image .
wiv tebi srecan divan danuser posted image , bilo bi lepo da ne spavas vise i da nas pocastis nekim kolacicima user posted image .
mene je jutros uspela da rasplace muva i taaakooo...

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 1338
20.10.2014 9:44:48   
Ana13
obro jutro,zencici
Eco,cestitam na godisnjici user posted image
Sto se tice dojenja,odavno sam cula da od sestara u bolnici nema pomoci pa sam citala sve sto sam nasla po netu o toj temi.Nadam se da cu se setiti necega ako krenu problemi. Ako je ovaj moj mozak ista zapamtio user posted image
Ah,kad bi se ovo suncano vreme nastavilo do mog porodjaja.A mene ce izgleda kisa da doceka ispred bolnice user posted image
Prethodna dva dana me je bolela glava i merila sam cesce pritisak.Konstantno mi je setao
132/90 puls 94
143/89 puls 89
136/85 puls 95
128/87 puls 80
i jutros 125/82 puls 80
i pocela sam da oticem pre 4-5 dana
inace imam nizi pritisak od 90/60 do 110/70 pa sam sad sva suntava
sutra imam pregled,pa cu da vidim sa dr.
Jel ima neka od vas problem sa visokim pritiskom? Znam da donji ne treba da prelazi 90

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1339
20.10.2014 9:47:19   
vonavoj
Ana,samo ti prati pritisak,ne sme da ide preko 140 sa 90..kod tebe je na granici..izbaci slano,gazirano..mada verujem da to ne konzumiras.
Normalno je pred kraj,mada meni je ovog puta bio ok,a na dan porodjaja 120 sa 60..sto nikad nijeuser posted image

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1340
20.10.2014 9:48:03   
lelaigor
Ana, pitaj sutra dr obavezno, mada mislim da ovo nije jako strašno. I ja imam niži pritisak, sad mi gornji ne pređe 125 a donji 80 i nešto. U prvoj trudnoći sam imala "napade" visokog pritiska, preko 130, pa je obično hitna dolazila i davala mi bensedin i sl. Ali, nismo ustanovili da je neki problem ili taj visoki pritisak u trudnoći. Sve ostaloje bilo ok. ALi ti svakako kaži dr.

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1341
20.10.2014 9:48:11   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: bubulence
mene je jutros uspela da rasplace muva i taaakooo...

user posted image user posted image

Jutro stomačići!!!

Eco srećna godišnjica!

Šerpice - hvala na informaciji, molim bez daljih detalja user posted image

Kod nas za sad sunčano, trebalo bi ceo dan da bude tako, od srede kiša. Mene hvata panika od zime i temperatura. Upoređujem oktobar sa oktobrom pre 6 godina (kada sam prvi put kročila ovde) i bio je prelep. Ali zato ljudi moj, januar i februar - temperatude oko -16 i nisu se dizale uopšte. Snega je tad bilo na izvoz. Nikad neću zaboraviti kako smo na dan svadbe tri puta (znači pre podne) čistili po pola metra snega!!!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1342
20.10.2014 9:49:23   
lelaigor
Auuu trco, svaka ti čast, ja bih tamo umrla od tuge. user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1343
20.10.2014 10:01:45   
Trcosava
Ma tad bi beše i lepo user posted image jaoo vidi sneeeg! Znaš kako je kad pada sneg u Bg-u? user posted image Sad, kad ga vidim na razlgednic mi pozli

Nego, zaboravih da poželim dobrodošlicu Suzikju!

Anči, ne znam šta da ti kažem za pritisak. Moj je konstantan uvek. Šta da vam kažem, kad mi je pritisak pred reviziju i kiretažu bio 100/67!! user posted image Gleda me sestra, pa veli jel vam dobro. KAžem jeste, samo kafu nisam popila
Primetila sam da zadnjih dana solim nenormalno sve, a inače skoro sve mogu bez soli da jedem. Meri još danas, prati i naravno kaži lekaru. Možda se i manje krećeš nego do sada. Gledam po mami, koja inače ima visok pritisak, ovde joj je bio oko 100!!! 120 znam da nije prešao osim 2x. Možda je i do spoljašnjeg pritiska, ma sve se skupi sad pred kraj.

(odgovor članu lelaigor)
Direktna veza do poruke: 1344
20.10.2014 10:14:46   
Ana13
Ja ne solim mnogo,ali znam da je hleb pun soli,pa pojedem nesto od peciva,pa poneki rucak posalju sveki i majka...Sakupi se izgleda vise soli nego sto treba. A noge su mi otekle dovoljno da mogu da obujem samo jedne patike koje su mi bile za broj vece kad sam ih kupila.I sake su se nadule.Nista drasticno,ali se primecuje.Celo leto nisam oticala,a sad me stiglo. Procitala sam da zbog visokog pritiska beba ne dobija dovoljno hrane i kiseonika,a moja je juce toliko bila nemirna da sam se uplasila da se ne bori za kiseonik.A to mi je verovatno jos dodatno diglo pritisak user posted image Zato bih sto pre da se porodim.Celu trudnocu sam bila 'ladovina,a zadnjih par dana mi se neke crne misli provlace kroz glavu. A imam i neku slavu u sledeci ponedeljak na koju mi se ne ide,pa bi bilo zgodno da se do tad porodim user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1345
20.10.2014 10:21:34   
wivern
Bubi nisam spavala pekla sam kolace celu noc user posted image

user posted image

Izvoliteeeeeee...
Trco meni sestra sinoc poslala fotku, kod njih sneg vec lepo napadao user posted image , fuj.
Anci ti i ja se gadjamo za par dana, tako sam i ja pocela da oticem i mislim da ima dosta i do vremena + sto smo mi u finisu. Mada ja ne oticem toliko, jos uvek mogu sve da obujem ako je to ikakav parametar.
Bubi hormoni te drmajuuuuuuuuu..
Suzi q dobro nam dosla..
Ja danas popodne na pregled, da vidimo koliko nisam otvorena user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu Ana13)
Direktna veza do poruke: 1346
20.10.2014 10:24:23   
Trcosava
Aj što si mesila, nego vidi i kako si ih ukrasila user posted image

Ana, srećna si što je tek sad. Ja sam početkom devetog poskidala prstenje.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1347
20.10.2014 10:34:10   
Ana13
Wiv,ja bih ovaj beli...ma daj od svakog po neki da vidimo kakva si domacica user posted image
Ja bih bas volela da nam napada sneg do nove godine.Nije mi lep docek bez snega.A po ovoj prognozi sto sam gledala,snega ce biti bas malo i to od Bozica pa jos neki dan.Mozda do Srpske n.g.
Juce sam videla macku na ulici i 3 maceta,tek prohodala trckaraju za njom.Ne mogu da je stignu.I onda sam na sred ulice briznula u plac.A oko mene gomila ljudi,centar grada. Ali zbog muve jos nisam plakala user posted image
E,sad skontah da mene za celu trudnocu niko vaginalno nije pregledao. Muza ne racunam,nema odgovarajucu diplomu user posted image Mozda se i otvaram,a ne znam user posted image

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1348
20.10.2014 10:36:32   
*Maki*

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR
To nešto produžili ležanje za neplaćenu kaznu za pogrešno parkiranje? user posted image
Bila si na dablu?

Šta ću Trco kad ne umem da parkiram, baš sam ga nadrljala heheh Nisam zlato, i razmisljam sve više u pravcu i da ne idem. Pricala sam sa 2 doktora o tome, kazu imam zdravu decu, nemam u porodici takvih slucajeva, opet se ograde kazu-kako hocu, a meni se uopste vise nigde ne ide, muka mi je od svega-posle svega. I taj double nece nista da promeni, beba je tu, biće sve ok. Ako mi se ukaže zgodna prilika otići ću u ove dve nedelje na ekspertski uz, ali moram u dr. gradu jer ovde kod nas nema više privatne ordinacije, zatvorili je.

Bubulence, Dunjice, Sanjalice 1980, Njica, Eca, Wivern, Plačljiva, Daco, Anita,lelaigor, hvala vam drage moje <3

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 1349
20.10.2014 10:42:38   
anita
Dobar dan i od mene.
Ja prvo bila da platim neke racune pa onda do bolnice. Na kraju sam morala licno da odem da vidim za pregled jer su me cele nedelje set_ali od jednog telefona do drugog. Napokon su mi zakazali za 28.10. u 12h ne moze ranije.
Dosla sam kuci skuvala kaficu i sad cooliram. Oko 12h da idem da zakazem i u ambulanti isto za sledecu nedelju.

Eco srecna godisnjica user posted image .

< Poruku je uredio anita -- 20.10.2014 10:45:03 >

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here