|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čekamo dve crtice 10/14 [chat]
13.10.2014 8:15:32   
serpica
Lukrecija da li si radila betu iz krvi? ne test na urin. I jos uvek je malo da bi se videlo bila sta na uz,ali endometrijum od 7mm je mali za eventualnu trudnocu.user posted image i zasto si isla u hitnu,imas li svog dr ginekologa? idi u prvatnu laboratoriju i uradi beta hcg iz krvi rezultati ce biti za dva sata i onda si 100% sigurna da li je trudnoca. ajde drzim fige.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Lukrecija)
Direktna veza do poruke: 326
13.10.2014 8:20:39   
majared
Ja sutra idem na UZ. Vec kada imam zakazano da se prekontrolisem, pa od sledeceg meseca u akciju

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 327
13.10.2014 8:22:57   
Lukrecija
Rekla je da je to jos skroz malo , isla sam na hitnu zbog grceva , ne iz krvi iz urina i pozitivna je beta idem danas kod mog ginekologa , sta malo 7 mm? Sta to sad znaci da se dobro ne razvija?

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 328
13.10.2014 8:26:44   
serpica
Beta hcg se najpre pokaze u krvi i to ti je najpouzdaniji znak trudnoce. A kad se desi trudnoca endometrijum treba da je deblji da bi se oplodjena jajna celija usadila u zid materice ( ako sam pogresila neka me neko ispravi ) Moj ti je savet da pre nego odes kod svog dr uradis betu iz krvi i sa tim nalazom odes kod njega. user posted image
javi nam kako je bilo,i ne rece mi koliko ti kasni?

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

Direktna veza do poruke: 329
13.10.2014 8:28:33   
Lukrecija
Ne kuzim sad sta pozitivan test nije znak trudnoce?

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 330
13.10.2014 8:34:17   
serpica

IZVORNA PORUKA: Lukrecija

Ne kuzim sad sta pozitivan test nije znak trudnoce?

jeste narvno znak,ali koliko mi se cini ti si radila vec par testova jel da? U krvi je veca koncetracija beta hcg i zato se pouzdano smatra pozitivnim rezultatom. Jesu li ti u hitnij pokazali taj test koji si radila? Nemoj pre vremena da brines,javi kako je proslo kod dr.

Direktna veza do poruke: 331
13.10.2014 8:35:55   
Lukrecija
Da pokazali su mi ga bio je pozitivan al blago nije bila jaka crta bi sad mozda bila trudna 14 dana tako nesto

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 332
13.10.2014 8:40:25   
serpica
Trudnoca se racuna od prvog dana poslednje menstruacije,iako je do oplodnje doslo tek dve nedelje kasnije.Znaci ako ti kasni par dana ti si trudna 4 nedelje i neki dan. Zato je najbolje da uradis test iz krvi i videces kolika je beta u ml/mol po tome ce ti dr reci sve. A za uz je jos rano.... ne znam da li bi se i mesak video sada,ali ne znaci da nije ok,pravac lab.i javi kolika je beta. user posted image

Direktna veza do poruke: 333
13.10.2014 8:45:55   
Lukrecija
Rekli su mi da nije potrebno radit betu ona je prisutna nego ponoviz uzv za tjedN dana

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 334
13.10.2014 9:06:48   
serpica
ok,ako su ti tako rekli,odmaraj sad i javi sta je rekao dr user posted image

Direktna veza do poruke: 335
13.10.2014 10:24:11   
Lukrecija
Zabrinuta sam za taj promjer sad ima li sanse da se to poveca?neke tablete

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 336
13.10.2014 10:48:35   
tatjan@
Cestitam Lukrecija! user posted image

Ja da sam no tvom mestu ipak bih uradila betu iz krvi u nekoj privatnoj laboratoriji, pa jos jednom za dva dana. Da vidis lepo da li se dupla i da li odgovara nedelji u kojoj se ti nalazis. Za tvoj mir, jer vidim da su te samo zbunili na hitnoj.
Ja sam imala slicnog iskustva sa jednim lekarom, u 5 nedelji mi je rekao da tu on na UZ-u nista ne vidi i da za njega to nije trudnoca dok se ne dokaze suprotno.. jako me je iznervirao njegov stav, ja sam ipak dugo cekala tu bebu. U principu i ne moze se videti nesto posebno na UZ do 5-6 nedelje (sem ako je jako dobar aparat), pa ti je Beta najsigurnija opcija. I da nadjes sebi nekog finog ginekologa.

I zbog tih grceva i tankog endometrijuma mozda bi trebala da dobijes Utrogestan?? Neka ti kaze neko ko ima vise iskustva.. Ja sam Utrogestan pila na svoju ruku, jeste da kazu ne bez doktora, ali meni je moj doktor bio neki tupson.. duga prica. Trazi savet nekog ginekologa.
Srecno, i javi sta se desava user posted image

< Poruku je uredio tatjan@ -- 13.10.2014 10:52:48 >

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

Direktna veza do poruke: 337
13.10.2014 11:03:36   
Lukrecija
Znaci taj promjer moze biti problematican ? stvarno je premali imali sanse da naraste? Idem u 13 h kod ginekologa javim se

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 338
13.10.2014 11:30:49   
tatjan@
Ja stvarno ne znam, kad sam bila tako rano na UZ-u doktor mi nije rekao nista.. a u druge dve trudnoce sam prvi put isla na UZ u 7 nedelji i tada se vec lepo videlo sve, pa su merili plod a ne matericu i endometrijum.

Kod tebe je ovulacija bil 19 dana ciklusa i mozda i to ima veze, napomeni to doktoru! Mene su svasta nesto zezali tokom obe moje trudnoce zbog tih kasnih ovulacija, nikad mi se nista nije poklapalo.

Spremi na papir pitanja za ginekologa, pa ga izreset_aj, ja to obicno tako radim. Ovu moju divnu doktorku iz gaca istresem, ne izlazim iz ordinacije 45 min dok mi sve ne kaze user posted image

< Poruku je uredio tatjan@ -- 13.10.2014 11:35:39 >

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

Direktna veza do poruke: 339
13.10.2014 12:26:06   
bebilule
Evo i ja da se definitivno priključim ovdje, i mi čekamo svoje user posted image . Nekako mi je lakše dok dijelim iskustva sa nekim ko me razumije i ne govori samo "opusti se i sve će biti u redu"...opteretila si se, čim prestaneš razmišljati desiće se..." itd. Pisala sam već na drugoj temi. Pokušavamo oko godinu dana, tek krenuli u pretrage, Uradila sve nalaze (valjda sve). Nađena mi insulinska rezistencija, pijem siofor. LH malo veći od FSH, prolaktin povećan...ostavio me dr bez ikakve terapije za to. Kaže srediće se od siofora, nije puno povećan (!!!) Potražiću i mišljenje drogog ljekara zbog toga. Danas idem na folikulometriju itako... Uglavnom, biću ovdje i čekati sa vama vaše dvije crtice. Srećno cure user posted image

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 340
13.10.2014 12:50:13   
Sosa Mena
Lukrecija cestitam user posted image
Nemoj mnogo da se opterecujes jer je jos rano da se neke stvari znaju. Opusti se i razmisljaj pozitivno pa za par nedelja na UZ tad ce se sve lepo videti.

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 341
13.10.2014 13:43:55   
Modessty
bebilule dobro ti nama došla! user posted image

Lukrecija meni se čini da je malo rano za UZ. AL ako si rešila ok.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Sosa Mena)
Direktna veza do poruke: 342
13.10.2014 13:57:48   
IVA 11
Soso, hvala puno! Šta ima kod tebe? Ja pijem macinu, čekam mm-a, opuštena sam, za sad :)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 343
13.10.2014 14:01:58   
Sosa Mena
Kod mene vala svasta. Imala jos jedan pobacaj u avgustu ali ajde da kazemo sreca pa nisam morala na kiretazu. Ovog meseca sam isla na folikulometriju da vidim kad mi O da bi znala kad da krenem sa utrogestanom. Tako da njega sad pijem i cekam da vidim rezultat naseg rada. user posted image

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 344
13.10.2014 14:39:36   
Tanjica81
Cao crtice...
Trudnicama cestitam..
Lila tu sam...uspem ponekad da na brzinu pogledam (na telefonu) ima li koja nova trudnica-selica...
U nedelju bi trebalo...ali po LH trakicama mi se cini da mi je kasnije bila O, pa ce mozda i M da kasni...(ili ni da se ne pojavi). Nekako sam smirenija-u smislu Kad se desi, desice se...-ne mogu vise da se opterecujem, posto mi je dosad sve ovo islo na stetu posla i na vreme koje bi trebalo da provodim da mojim devojcicama.

Vec sam htela ponovo da pisem pp moderatorima,ali mozda je i neki predznak sto me nema na spisku, iako sam i ovde pisala 2-3puta, a i 2 pp sam pisala...user posted image Tako da,nemojte me ni stavljati...

Serpice jesi bila na UZ?

Postaje vec tesno u ovoj temi, tako da ove sto su vec odavno ovde, nek se sele...Serpica i ostale vuku, je li?

Pozdrav!

user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 345
13.10.2014 16:38:44   
llila
Cao Tanjice i mení je bila O malo kasnije pa tek 22. ne trebam dobiti pa sad vidjecemo prosli mesec smo dobile isti dan mozda ovaj budemo slavile isti dan sa duser posted image ve crtice a Serpi me vec zabrinjava zasto se ne javlja ..

(odgovor članu Tanjica81)
Direktna veza do poruke: 346
13.10.2014 17:00:03   
Tanjica81
Jao Lila bilo bi super... user posted image za tebe (nas).

Za Serpicu ne brinem, javice se ona...

(odgovor članu llila)
Direktna veza do poruke: 347
13.10.2014 17:05:10   
serpica
Crtice drage bila sam na uz slika je u temi,presrecna sam,ipak sam otisla rano pa nisam cula srce,ali dr kaze da ce sve biti ok user posted image
vucem vas jakoooo user posted image user posted image

(odgovor članu Tanjica81)
Direktna veza do poruke: 348
13.10.2014 18:54:17   
Sosa Mena
Serpi sad opustancija. user posted image

Patrijarh Pavle

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 349
13.10.2014 20:29:46   
pipi_coco
Serpi user posted image user posted image user posted image

Common sense is so rare....... It should be classified as a superpower!

"Pticu tuge ne možete spriječiti da preleti preko vaše glave, ali možete je spriječiti da na vašoj kosi izgradi gnijezdo."

Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Šta da (NE) kažete nekome ko je izgubio bebu
Hladnog dana u martu 2019. zaključala sam se na krovu svoje stambene zgrade, s bocom vina i kutijom cigareta koje godina...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Пушење током трудноће.
пеперутка16

Волела бих да знам каква су искуства ПУШАЧА на ову тему, да ли још пуше, јер знам да непушачи веома оштро реагују и не разумеју жељу за том празном цигаром.

Click Here