Maslacak15 -> RE: Beta HCG - 2 deo (18.9.2020 9:16:53)
|
ne bas nikakvih problema nisam imala ali nisam ni radila betu uopste. Zato sto sam misljenja da beta nicemu ne sluzi osim psihickom opterecenju. Cak i kad se cini da pravilno raste opet to nije garancija zdrave trudnoce. Samo je ultrazvuk sa srcanom akcijom i mebrion koji je u fazi rasta kako treba pouzdan znak zdrave trudnoe. I zato sam cekala tri nedelje, i otisla na odmor, bilo je leto... nije mi bilo lako sigurno, ali znala sam da je nova trudnoca novo "izvlacenje" i da pobacaji obicno nisu do majke, nego do ploda koji se ne razvija kako treba. I tu onda ne moze niko da pomogne, ako je u redu u redu je ako nije nije....Jeste brutalno ali je tako, i to znanje mi je dosta pomoglo. Rani pobacaji su jako cesti, e sad ako se dese tri puta uzastopce, onda treba se posvetiti detaljnije i proveriti ima li ipak nekih faktora koji doprinose. Znam i da je jako tesko ako zena nema jos decu, ipak je to jos dodatno opterecenje ali generalno kad pogledas oko sebe i raspitas se skoro svaka druga treca zena koja je majka ima u biografiji bar neki pobacaj. Da je znala. Plus ranih biohemijskih sigurno ima dosta da zene i nisu svesne, zakasni im cetiri pet dana pa dobiju i neznaju da su bile trudne. Meni je bas zbog psihe bilo lakse da ne cekam. Plus sam punila 40 godina to leto, tako da neznam sta bi cekanjem dobila. Za mene je najbolji nacin da prevazidjem traumu bio da stisnem zube i probam ponovo. E sad naravno , sto ljudi sto cudi, zene se razlikuju. Ako ti treba vremena da se saberes sigurno je ok i pravitti pauzu. Puno te pozdravljam i ako te nesto zanima tu smo!!!
|
|
|
|