RE: Koje AD mleko koristite (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 20:47:36)

Nema oznaku HA, samo se razlikuju napisi u kruzicu...i kao za baksuz nece mi bluetooth na compu...slikala sam obe kutije..

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 20:58:06)

http://dodyshop.rs/prodavnica/images/nestle_nan_1bl.jpg
misterija rsena..u pitanju je novo pakovanje i, navodno, jos bolja formula...[sm=bravo.gif]
mogu da prestanem sa frkisanjem...[sm=smiley9.gif]

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 21:20:28)

Au, svaka tebi čast kako si detaljna, ja na to nisam nikad ni obraćala pažnju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 22:10:55)

[sm=smiley36.gif] manje bi me glava bolela da nisam takva...a i mog MM..[sm=smiley36.gif]
Nego mamike, jos jedno pitanjce...Moja Elenica je napunila pre 3 dana 3 meseca... Ona po tabeli treba da pije 180/5 obroka.. e sad, dajem joj na 4 sata, ali samo je prvi put popila svih 180 (200 sa prahom), a uglavnom mi ostavi oko 30 ml..
Ne znam da li je to i zbog toga sto je pila mnogo manje kolicine Aptamila, pa nije navikla na tu mililitrazu..
Ili joj treba jos vremena da se "ushemi" da popije (uglavnom) sve u pet obroka..[sm=zmeden.gif]

Sashica82 -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 22:40:42)

EleninA, ja se na tvom mestu ne bih opterećivala tabelom, koristi je samo okvirno. Ja sam ih pratila samo kada da povećam količinu, ali mi je Đole sam davao do znanja da mu je malo - drao se kao lud. Nekada i ne popije sve, ostavi u flašici. A tvoja bebica još treba da se navikne, a mi smo od početka na NANu. Sve je to u redu...

Sashica82 -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 22:46:55)

I da, nekada imamo 5, nekada 6 ili 7 obroka. Raspoređeno na 3, 4, 5 sati. Samo ga pratim kada postane kenjkav, sisa ručicu isl. Tako nekako i sama odredim količinu, u zavisnosti koliko je prošlo od zadnje flašice. Eno ga, zadovoljan [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 22:52:51)

Nevena od početka pije mnogo manje nego u tabeli, sa skoro 6 meseci smo povećali na 150 ml vode i 5 merica i opet joj ostane u flajki a odlično napreduje. NE GURAJTE DECU U TABELE!!! Svako dete je ličnost za sebe, poštujte to i pratite njihove potrebe!

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 22:59:51)

hvala na odgovoru...[sm=smiley1.gif]
da, verovatno treba da se navikne na Nan, i na vece kolicine ( Aptamil Comfort je gusci, pa ga je potrebno manje za njen uzrast od Nan-a).. Bitno je da joj se dopada...da odahnemo..
...ne zelim ponovo da dozivim da pljuje mleko i preskoci 2-3 obroka.[sm=smiley13.gif]ili jedva popije 50-60 ml.... (Aptamil...)

bubulence -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 23:02:25)

mi bi po tabeli sada trebali da pijemo 210ml a ona pije 120, bas retko kada popije 150ml... a prava je buckica

Ana RR -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 23:04:46)

Moj Marko pije 150ml od pre mesec dana ali često ne popije sve. Nikad se nismo uklapali u tabelu.

madre -> RE: Koje AD mleko koristite (22.12.2011 23:15:23)

IZVORNA PORUKA: bubulence

mi bi po tabeli sada trebali da pijemo 210 ml, a ona pije 120, bas retko kada popije 150ml... a prava je buckica

uuu, to je stvarno mnogo... to je bogijeva doza od kada je napunio godinu dana i nikada nije vise od toga popio.

NadaR -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 9:02:16)

IZVORNA PORUKA: AndrijanaTea

Tea je od treceg meseca pocela da pije adaptirano mleko odlucili smo se za HUMANU 1 sve je bilo ok formula joj je savrseno odgovara..ali kada smo sa navrsenih 6meseci pokusali da predjemo na HUMANU 2,na isti nacin sam pripremala mleko prema uputstvima,ona jadna jedva ceka vlasicu,lepo je namestim sva srecna povuce jednom,dvaput i to jr to zapusi se cucla od tih grudvica.....probala sam i duze da muckam ma sve ali nesto nam definitivno ne ide tako da smo nastavili sa 1 a u toku dana joj kao spremim jedan obrok 2 ali to je vise nerviranja nego ruckanja.....jel neko imao slicnih problema???pozzz

IZVORNA PORUKA: Nina777

Probaj da prvo sipas zeljenu kolicinu mleka u flasicu i dodas malo hladne prokuvane vode, oko 30ml, zatvoris i to smuckas. Onda dodas ostatak tople vode, koliko treba jos Tako ja spremam Aptamil AR jer je gusci a pretpostavljam da je tako i sa 2-kama

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 10:10:37)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Au, svaka tebi čast kako si detaljna, ja na to nisam nikad ni obraćala pažnju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[sm=smiley36.gif] nisam ni ja dok jedne noci tako bunovna nisam morala po stoti jubilarni put da pogledam koliko merica na koju kolicinu vode i skontala da su brojke tanje stampane nego sto su bile, pa sam skontala tada da je pakovanje drugacije.

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:12:55)

Citam- vecina vas daje Nan Dr.Brown''s flasicama... Mi koristimo Nuk i Chicco sa varijabilnom cuclom... E sad...ona toliko jako vuce (Nuk) Nan da napravi vakum u cucli i zaustavi protok mleka.. Tako da smo danas svi ponovo frustrirani...Ona hoce da pije, ali se iznervira i na kraju odustane..
Sa Chiccom druga stvar-curi na sve strane- cak i na protoku jedan...
[sm=smiley13.gif] resili problem mleka, sad eto...flasica..[sm=smiley13.gif]

bubulence -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:15:58)

mi koristimo avent flasicu za dohranu i bas smo zadovoljni... nuk koristimo za voduali se pravi tak vaku pa pravim pauzu na svakih nekoliko gutljaja

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:17:49)

Avent sa kojom cuclom..?

bubulence -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:20:17)

kada je napunila 3 meseca uzeli smmo joj za taj uzrast... valjda od 3 do 6 meseci

Olga75 -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:20:42)

FLASICE 

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:21:12)

Mi koristimo isključivo Nuk Classic- staklene sa silikonskim cuclama nismo imali nikakvih problena ni sa jedinicom (imlekom i cuclom) ni sad kad smo prešli na 2. Ali nikad ne mućkam mleko sa cuclom nego ubacim plastični disk u navoj, dobro izmućkam i onda stavim cuclu.

Sashica82 -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:23:12)

Kada kupuješ aventove flašice određene zapremine, uz njih dobiješ odgovarajuću cuclu. Flašica od 125 ml ima cuclu sa oznakom 1, flašica od 260 ml - cuclu 2... Ali ti možeš da kombinuješ kako bebi odgovara. mi koristimo cuclu 2 i ne curi mu sa strane, niti se umara mnogo dok pije. Bitno je da ide glatko.

eleninA -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:30:21)

Imamo neke Avent iz starter set___a za novorodjencad, dve od 260 ml.. MM ode da kupi cuclu 3+...( zvala sam Lili da pitam..)valjda ce to biti ok...
gae_gr, i ja muckam sa diskom...nije to u pitanju, mleko se lepo rastvori... nego je halapljiva i napravi vakum..
Izvinjavam se na off-u...

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:33:14)

Stvarno ga preterasmo a Olga je dala link aj sad svi lepo tamo...

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:38:14)

IZVORNA PORUKA: eleninA

Citam- vecina vas daje Nan Dr.Brown''s flasicama... Mi koristimo Nuk i Chicco sa varijabilnom cuclom... E sad...ona toliko jako vuce (Nuk) Nan da napravi vakum u cucli i zaustavi protok mleka.. Tako da smo danas svi ponovo frustrirani...Ona hoce da pije, ali se iznervira i na kraju odustane..
Sa Chiccom druga stvar-curi na sve strane- cak i na protoku jedan...
[sm=smiley13.gif] resili problem mleka, sad eto...flasica..[sm=smiley13.gif]

tomee tipee su mi se sada pokazale kao najbolje. obicne plasticne bez onog senzora. varijabilnu cuclu ne koristim. lako se dohrana sipa unutra jer su wide neck a kolicina koja staje je 260ml.

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 13:39:08)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Stvarno ga preterasmo a Olga je dala link aj sad svi lepo tamo...

ups, sad i ja videh. izvinjavam se.

ishler -> RE: Koje AD mleko koristite (23.12.2011 14:03:04)

Posto smo krenuli vodu da pijemo na flasicu,dajem joj u staklenoj nuk.
Sta mislite o aventovim deluju mi bezbednije,jer hoce da drzi sama.
Imam njihovu pumpicu,ona je savrsena.
Ima li neko iskustva sa njihovim flasicama?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>