Natalie018 -> RE: Koje AD mleko koristite (16.12.2011 23:10:38)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Natalie, ako ne uzgajaš svoje povrće i životinje, ništa ti bezbednije ni domaće kašice, naprotiv. Ovakvi članci mogu biti jako opasni. Ovo nije naučna studije već samo članak gde je neko odabrao šta od podataka i na koji način želi da ih prezentuje. A to je osnova svake propagande. Kao što Mihi reče postoji poseban standard za uvoz hrane za bebe (moj otac ju je godinama uvozio pa me nije mrzelo da se raspitam šta dajem detetu). Da sam imala i najmanji razlog za sumnju moje dete ne bi pilo NAN kao što inače pije... Nazalost Gae, slazem se u potpunosti. Zato i kazem da ne mozemo da uticemo na ono sto nasa deca jedu... Jasno je meni da mozda neko nesto i propagira pomocu ovakvih studija.. hvala bogu nisam bas tolikooo naivna, pa da mi vi oci otvarate. Ja mislim da nije na odmet procitati i biti oprezan, zato sam i stavila link. A ko zna koliko su i sami pedijatri ukljuceni u propagiranje raznoraznih proizvodjaca, pa kuju aptamil, milupu i nestle u zvezde..a o propagiranju lekova i vakcina raznih farmaceutskih kompanija da i ne pricam. A slazem se da jedino mozemo biti sigurni u ispravnost ako sami uzgajamo namirnice. Organsko ili bar nepskano povrce i voce, a ni meso, nam nije bas dostupno... Mi na pijaci ne kupujemo, prosto se ne usudjujem, ali eto uspevamo preko prijatelja da dodjemo do nekih zdravih namirnica, pa ako vec mogu da se dokopam toga, radije cu svom detetu dati to, nego neki industijski buckuris koji stoji na rafu po 2 godine i to kao navodno nema konzervanse u sebi...Nego da se ne udaljavamo od teme, ovde je rec o mleku.
|
|
|
|