RE: Koje AD mleko koristite (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (21.11.2011 19:36:41)

IZVORNA PORUKA: jance

ja sam bila presla na NAN 1, uglavnom zadovoljna, kad je mm u savetovalistu rekao da koristimo to, onda je dr. rekla da nema potrebe da mu dajemo vise od 2 kapi D3 Plivita... jer ta formula ga ima.
e sada , zadnjih nekoliko dana mi lepo kaki, ali je totalno zeleno, pa sam bas zbunjena...
i jel imate nekih iskustava sa Nativom? to je isto Nestle kao i Nan pa kontam...

Ne brini što kaki zeleno, to je od gvožđa kojim je NAN obogaćen. I ja sam pala u fras kad sam razvila pelenu pošto smo počeli sa dohranom a onda mi pedijatar rekla da je to od gvožđa te mož samo biti plus.

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (21.11.2011 19:37:01)

da, i jel mozete da mi kazete kako se dozira, iliti koliko dugo vam traje ?

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (21.11.2011 19:42:27)

Na 30 ml vode jedna doza (priložena u svakom pakovanju). Meni kutija od 600 g traje 5-6 dana.

Ana RR -> RE: Koje AD mleko koristite (21.11.2011 21:24:24)

Jance, Mare pije Nestle Nan i isto mu je zelena kaka, to je normalno jer je Nan obogaćen gvožđem.

Gae, i nama toliko traje pakovanje. Inače, subotom u Tempu jedna kutija izađe 750din što je super popust jer je ovako 844din. Pa eto da znaš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (21.11.2011 21:57:10)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Na 30 ml vode jedna doza (priložena u svakom pakovanju). Meni kutija od 600 g traje 5-6 dana.

da, tako je i nama, sve sam mislila da nesto ne doziram kako treba [sm=smiley1.gif]
mm hoce da pokusamo sa Impamilom ponovo, misli da ce se manje potrositi [sm=smiley22.gif], iliti da ce duze trajati a ja se bojim da ce mu napraviti zatvor.. no dogovor je takav da ga necemo muciti, ako ne kaki u 24 sata od kako mu zamenimo formulu vracam se na NAN i tacka! i svima sam rekla da ako neko dolazi i nema puno para za poklon za bebu neka lepo kupi dohranu pa cu si napraviti zalihe da sam mirna...

kalinam -> RE: Koje AD mleko koristite (22.11.2011 10:08:31)

Jel on to pokusava da stedi na AD mleku!?[sm=zmeden.gif] Nikad mi to nece biti jasno! AD mleko je fiksna stavka kao i racuni ili recimo talet papir. Msm moze da se brise starim novinama, al prijatnije je mekanim papirom, nije li? Duze ce trajati, e sta svasta ovde necu cuti....

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (22.11.2011 10:17:54)

muski mozak sta da ti kazem! napali smo ga i sveki i ja posle te izjave, veruj mi, u misju rupu se morao sakriti.. al eto, vec je kupio pa mi je dobro doslo nocas kad mi je ponestalo NANa pa dok se sveki ne vrati iz grada.
mislim da on jednostavno ne konta da njegovo dete sada ima 6 nedelja i jede duplo vise nego sto je jeo sa nedelju ili dve, to je sve. tada smo imali Impamil i isla je jedna merica na 50ml i to mu je bilo dovoljno, pa nam je i trajalo. e pa sada vec imamo 6 nedelja pa ni Impamila ne mogu da mu dam 50ml, nece ni primetiti da je nesto popio. cak ni evom 90ml mu nije bilo dovoljno, jutros sam mu napravila dozu na bebu u 3. mesecu. i tada je tek bilo dovoljno. no dok god ima da se doda mog mleka nece biti problem nadam se...

kalinam -> RE: Koje AD mleko koristite (22.11.2011 10:46:25)

dobro je dok ima zort [sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif]

i moj sin je pio nesto mnogo vise nego sto je napisano na kutiji. jesne bebe [sm=smiley36.gif] nek je on zdrav i nek rucka!

isidora88 -> RE: Koje AD mleko koristite (22.11.2011 10:50:38)

jance imas u jankovic apotekama nestle nan kutija od 600 grama za 750 dinara[sm=smiley1.gif]
ako kupis vise kutija dobijes nestle kasicice ili plastificiran podmetac za sto sa crtanim junacima,mnogo je slatko[sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (22.11.2011 11:04:23)

e odlicno isi hvala [sm=smiley31.gif]
ako sveki ne nadje (sto se moze desiti, smotana je) jankovic mi je tu na telepu, mogu i sama peske da odem kad se ona vrati.

isidora88 -> RE: Koje AD mleko koristite (22.11.2011 11:19:39)

nema na cemu [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Dohrana (22.11.2011 15:57:23)

Stiglo nam je pismo korisnice, koja je želela da objavimo njenu priču. Pročitajte...

Drage majke i očevi,

kao i svakom roditelju, mom suprugu i meni je veoma važno da u detetu vaspitamo zdrav duh i uzgajimo i očuvamo zdravo telo. Naročito u doba naučno-tehnološkog napretka koji je do skoro služio na korist, ali od skoro, i sve češće, na štetu čoveku, njegovom potomstvu i okruženju.

Kada sam se porodila, bilo je pomalo problema sa prirodnim mlekom i bila sam prinuđena da neko vreme dohranjujem bebu. S obzirom na to da postoji rizik od raznih alergija, razmišljala sam o tome kako da odaberemo nabolju hranu za naše dete. Po zvaničnoj preporuci medicinskog osoblja na samom početku dohrane koristili smo dve vrste formula veštačkog mleka za bebe inostranog proizvođača jer su tobože bolje i ne izazivaju grčeve. Pri tome grčevi su nastavili biti istog intenziteta sudeći po reakcijama deteta. Posle izvesnog vremena suprug je predložio da probamo da bebi damo mlečnu formulu za dohranu, domaćeg proizvođača "IMPAMIL". Priznajem, zbog kampanje koja vlada među zdravstvenim osobljem i koja se preko zdravstvenih ustanova širi na korisnike, bila sam i sama skeptična. Međutim, kod deteta nismo primetili ni najmanje promene, grčevi su prestali kada je za to i vreme - oko navršenog trećeg meseca, a pri tom ukus i miris IMPAMIL formule je neuporedivo lepši, to jest — lep, za razliku od svih ostalih. Primetili smo i da dete radije i intenzivnije jede dohranu IMPAMIL, nego kada smo mu davali te poznate strane formule. U momentu prelaska na IMPAMIL do nas je došao jedan stručni tekst o genetski modifikovanoj hrani i posledicama korišćenja iste u ishrani dece. Prilično smo se uplašili, jer su poledice veoma opasne po zdravlje razvoj. Takva GMO hrana i komponente izazivaju razne bolesti, sterilnost, prevremeni razvoj sekundarnih polnih karakteristika kod dece - pre puberteta, što je bilo potkrepljeno i fotografijama. Posle čitanja o tom istraživanju uzeli smo kutiju IMPAMIL-a tražeći nekakav dokaz o tome da li se proizvođač ograđuje od prisustva takvih komponenti u svom proizvodu. Na pakovanju formule za odojčad od 0-6 meseci (u tom periodu se najviše i koristi veštačkih fomula u dohrani), u donjem levom uglu, u plavom polju, piše da proizvod ne sadrži genetski modifikovane komponente, što nas je veoma obradovalo jer smo ga koristili obilno, a i radi se o domađem proizvodu, pogotovu što na pakovanjima infant-formula stranih proizvođača istu potvrdu nismo našli ni na jednom koji je na našem tržištu. Pored toga što je IMPAMIL bez GMO komponenata i domaći je proizvod — prijatnog je ukusa i nije skup.

Hvala Bogu, sada se moje mleko stabilizovalo, imam ga dovoljno, tako da sve ređe koristim dohranu, ali sam sigurna da sve što ubuduće budem koristila kao industrijski dodatak ishrani deteta će biti proizvodi IMPAMIL, jer za sada, iz gore opisanog iskustva, imam razloga da im verujem.

P.S. Ovo nije iskustvo izmišljeno radi promocije, ovo je iskreni i iskustvom provereni poziv roditeljima na svesnu brigu o zdravoj ishrani deteta, ali i njih samih.

Nataša Ostojić, majka

gugutka -> RE: Dohrana (22.11.2011 23:17:23)

Odličan tekst, bravo za Impamil [sm=bravo.gif]

bratzz -> RE: Dohrana (22.11.2011 23:34:36)

I ja sam prezadovoljna Impamilom [sm=bravo.gif]

jance -> RE: Dohrana (23.11.2011 11:32:20)

ja nisam bas zadovoljna, mome detetu je ocigledno prejak, napravi mu zatvor i probleme sa zelucem, evo juce se pokazalo da je potpuno tacno...

Sanjica26 RR -> RE: Dohrana (23.11.2011 11:45:20)

I mi smo pili impamil. Po nekoliko dana nije imala stolicu i svaki put dobije proliv.

Olga75 -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 11:46:30)

molim vas da ne menjate naziv teme [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jovicaa -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 15:02:38)

ja sam vratila dohranu umesto kravljeg mleka na neko vreme, par nedelja ce je piti ili tako nesto. zato sto hocu da budem sigurna da unosi sve vitamine, pa makar i na taj nacin .. dok ne utvrdimo zasto mu opada kosa[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
inace kupila sam nestle junior, neki sa medom tako nesto.... ima 30 emulgatora, dize mi se kosa na glavi od toga, ali sta cu, nece mu nista faliti mesec dana

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 22:24:17)

zanima me kako ste se organizovale sa pravljenjem dohrane u sledecim situacijama:

1. kad nema struje a nemate kuci sporet sa plinom

2. na putu gde nema u blizini nacin da se zagreje voda za dohranu

Ana RR -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 22:34:47)

Nama se par puta desilo da ne bude struje i ako me mrzi da silazim u garažu gde imamo plin, onda u lonče sipam vrelu vodu i unutra ubacim flašicu sa vodom. Zagreje se taman dovoljno jer Mare ne voli mnogo toplo mleko.

Kad idemo negde onda vrelu vodu sipam u flašice, uvijem u foliju i ubacim u termo-torbu. Uvijam u foliju jer mi sve te torbe nešto slabo drže a mi umemo baš da se zadržimo. Kad ogladni samo dodam prah i smućkam.

Bilo je lakše leti, duže ostane voda topla a ako se desi da je još vruće očas posla je rashladimo sa klimom u autu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 22:41:48)

zanima me kako ste se organizovale sa pravljenjem dohrane u sledecim situacijama:

Ja ću da krenem unatraške:

2. Ako idem na kraće nosim samo jedan obrok: u jednu suvu flašicu odmerim mleko a u drugu sipam tek proključalu vodu i stavim je u termos torbu, sporije se hladi pa do sledećeg obroka bude mlaka, par puta se desilo da se ohladila pa sam u nuždi smutila sa vodom na sobnoj temperaturi i Nevena je preživela (ovo može biti krajnja napomena i pod 1), a kad idem na duže nosim termosu koji mi staje 500ml, do sad sam ga testirala na 6 sati i posle 6 sati je voda bila vrela kao kad sam je sipala, tad sipam pola tu pola hladnu i dobijem mlaku.

1. Ja imam dve plinske i dve električne ringle pa nemam taj problem a ako bi bila neka ekstremna situacija uvek imaš trik sa vatom, alkoholom i konzervom kako smo kuvali kafu za vreme bombardovanja...

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 23:09:08)

Sad sam videla nešto zanimljivo za čaj KLIK mogao bi isti princip da se primeni i na spremanje dohrane [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

jance -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 23:37:07)

da, uz onu spomenutu Aventovu pumpu sam dobila i dve torbice za flasice a u nnjima su neke male kesice sa nekom plavom tecnoscu, kontam da sluzi za odrzavanje toplote ili tako nesto? jel znate neko slucajno kako funkcionisu?

(ovo pitanje cu prekopirati i u temu o pumpicama)

Anoniman -> RE: Koje AD mleko koristite (23.11.2011 23:51:09)

da, uz onu spomenutu Aventovu pumpu sam dobila i dve torbice za flasice a u nnjima su neke male kesice sa nekom plavom tecnoscu, kontam da sluzi za odrzavanje toplote ili tako nesto? jel znate neko slucajno kako funkcionisu?

(ovo pitanje cu prekopirati i u temu o pumpicama)

odgovorila na pumpicama - u zamrzivač, pa kad se zaledi nazad u torbu pored flajki sa mlekom, kao vkapa patrona za ručni frižider...

madre -> RE: Koje AD mleko koristite (24.11.2011 0:45:30)

1. kupili smo plinski rešo, i samo menjamo boce, a one jako dugo traju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] super stvar[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
2. nosili smo vodu u termosu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>