Ringerajin doktor -> RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojite Cortinat krem! (5.3.2015 13:34:47)
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Postovana dr, moja devojcica ima 22 meseca i bukvalno od drugog meseca zivota ima sledeci problem: pojavi joj se na nekom delu tela (obicno ruke i noge, kod ruku od lakta na dole a kod nogu uglavnom od kolena na dole) crvenilo, koje ubrzo postane suvo, i kao da se ljusti, kada je u fazi susenja crvenilo se povuce, i ostane samo gruba koza. Posle povlacenja sam primetila da joj na nekim mestima ostane koza bez pigmenta (kao fleke bele, ima taman taman ten pa ja to tako dozivljavam). Menjala sam kupke, ne mazem je ni sa cim sem Pantenol kremom tu kozu koja joj ogrubi i to prodje... Nekada nema ni jedan pecat a nekada ih ima po nekoliko. Sta nam predlazete: da menjamo kremu, da posetimo dermatologa, mozda je i od vode kojom je kupamo[sm=zmeden.gif] Hvala unapred [sm=smiley1.gif] Poštovana, Da li ste vodili dete kod pedijatra koji ga prati? Da li je pedijatar predložio pristup ? Kako ste opisali može biti u pitanju ekcem koji je veoma čest kod dece tog uzrasta. CORTINAT krema se preporučuje za primenu kod dece sa ekcemom. Može se koristiti na koži bebe, na licu, na pregibima, na velikim površinama. Takodje može se koristiti više puta dnevno i duže u kontinuitetu. U slučaju da se koristi lek radi brzog resavanja veoma izražene akutne slike , može se kombinivati sa kremom. U tom slučaju se CORTINAT krema koristi u toku dana, više puta dnevno, a lek uveče pred spavanje, nekoliko dana. Nakon ublažavanja akutne slike nastavlja se samo sa primenom CORTINAT kreme u kontinuitetu. Kao podrška primeni kreme, peporučuje se i suplementacija sa IMMUNO sirupom, Pharmalife, Italija i OMEGA JUNIOR kapi Phamalife, Italija. Cilj jeste da se kod deteta što više produži remisija, ublaži klinička slika i smanji potreba za uzimanjem leka. U svakom slučaju treba da se javite lekaru koji prati dete da ustanovi pravu prirodu promena na koži i adekvatan pristup Ako imate još pitanja slobodno se javite. Dr Mirjana Mišić
|
|
|
|