Ringerajin doktor -> RE: Pričajmo o ekcemu - dermatitisu i osvojite Cortinat krem! (21.4.2015 20:53:22)
|
IZVORNA PORUKA: Anarunika Nadala sam se da neće biti potrebe da pišem u ovoj temi iako sam je čitala, ali ne lezi vraže! Mlađem sinu se po rukama, na nadlanici, ispod palca, pojavila gruba koža malo tamnije boje. Liči na lišaj ali nije baš to. Ili na guščiju kožu ali nije baš ni to. Ne svrbi ga ,ne peče ga, ne boli ga, ali stoji tu. Primetila sam ranije malu flekicu te grube kože ali sada se povećala i ima je i na jednoj i na drugoj ruci. Kao što možete da pročitate ne znam čak ni da objasnim tačno šta je i kako izgleda ali nisu u pitanju samo suve ruke. Povezala sam to i sa padom imuniteta posle varičela koje je nedavno preležao, pa je možda zbog toga buknulo ali opet nisam sigurna. U svakom slučaju, juče smo bili kod mojih roditelja na ručku. Moja mama nam ispriča o problemu koji je imala sa kožom i pokaza mi kreme koje joj je njen dermatolog dao a koje su joj pomogle. Kad jedna od njih: CortinaT. Namazala sam mu je dva puta . Ali morala bih redovno da je upotrebljavam da bih videla da li reaguje.Po onome što sam pročitala na pakovanju kreme ona je odlična i može se koristiti za sve i svašta! Moje pitanje za doktorku je da mi ,ako uopšte može da shvati iz mog objašnjenja , kaže šta bi to moglo da bude i da mi potvrdi ako CortinaT može u ovom slučaju da nam pomogne da problem rešimo. Draga mama, Niste napisali uzrast deteta. Promene na koži Vašeg deteta ukazuju na polja suve ljuspaste kože ali se ne može iz napisanog zaključiti tačno o kakvoj se promeni radi. Najbolje bi bilo da posetite dermatologa koji ce detaljno pregeledati promene na koži I dati svoje mišljenje. CORTINAT krema se može koristiti I u situacijama kada se ne zna tačno priroda promene ali samo u slučaju da ne postoji sekundarna infekcija kože koja se mora tretirati lekom. U slučaju vašeg detea, kako ste opislai, ne bi se reklo da je do toga doslo. To će najbolje utvrditi lekar pregledom . CORTINAT kremu možete koristiti, slobodno I više puta dnevno , I duže u kontinuitetu. Čistim rukama nanesite kremu , blago umasirajte do upijanja, a nakon toga slobodno možete naneti još jedan sloj. Dr. Mirjana Mišić
|
|
|
|