Olga75
|
IZVORNA PORUKA: cupka_1 Najtezi zadak od svih, PRONACI PRAVI VRTIC ZA SVOJE DETE! Svi, naravno, zelimo najbolje za svoje dete, ali kako da prepoznamo da li je to ono pravo?! Nadam se da cu vam bar malo pomoci svojim iskustvom, jer je pronaci pravi vrtic u Beogradu… ravno nemogucoj misiji. Vrtic u kom sam radila ,,Deciji svet”, definitivno ne bih preporucila ni najgorem neprijatelju! Pa da pocnem, o nekim stvarima se ne cuti vecno! Razloga je vise: • Prvi i najvazniji, gazdarica koja ce vam se sve vreme vestacki smejati i videti vas u obliku evra, a za to vreme ce gledati kako da vas opeljesi i slaze • Nekvalifikovan ili nestrucni kadar (i ono malo vaspitaca koje vrede, ne obavljaju svoj posao onako kako je neophodno, jer rade za 200e koje jos kasne i po mesec dana, vecina neprijavljena, uz obavezu da rade ugvanom stvari koje nisu njihov posao….., pa su njihove frustracije i nezadovoljstvo razumljivi), koji vas svaki put na vratima doceka uz sirok, VESTACKI osmeh (prosto da pomislite da je sve divno i sjajno ☺), koji naravno traje dok ne zatvorite vrata, a onda slede smrknute i besne face • Saradnici ne postoje (naravno, na razgovoru za upisu vam se sat vremena pricaju bajke, pokazuju slike ljudi koji tu vise ne rade odavno, ili koji dolaze jednom godisnje za zakletvu, ali sve to zvuci vauuuuuu…. Svasta ukljuceno u cenu), sem onih koje posebno placate • Cene za sve sto placate, oko tri puta skuplje od realnog (za izlete, saradnike, paketice, predstave, prevoz, ekskurzije, casopise…. pa cak i novac koji posaljete deci za slatkise (jedan pojedu da bi se o njemu pricalo, svi ostali idu u ,,humane svrhe” vlasnice decijeg sveta. Vi, logicno, i ne znate da ste humani • A kuhinja…. E to je za pricu, em losa, ne sastvalja je nutricionista za pocetak (jer ne postoji), em nekad i ostanemo bez iste zbog kasnjenja u transportu od par sati. Ukratko: o Rucak, jos hajde nije los, bar su neke kuvane gluposti (sem kad kuvarica ne dodje pa vaspitace kuvaju makarone bez icega, ili prze jaja, nemaju vremena ni vestina za vise), ali to su ,,vanredne situacije” koje vam ne umanjuju cenu, a i kako bi, kad vi mislite da je bilo ono sa jelovnika. Od salata samo kupus (u srecnim danima)… o Dorucak, opet zavisi ima li ko da ga spremi ili ne, ali uglavnom se tu jedu neke pastete i ostale gluposti (potrositi sto manje para – jedini cilj) o Vocna uzina, u 99% postu slucajeva, jabuke obrane kraj puta, jer takvih verujte mi, nema u prodaji, onaj jedan posto se nabavi, bas kad se mora (jednom u par meseci) o Slatka uzina, kao i ostali obroci, zavisi od toga ko je sprema, ali su to obicno po jedna krem bananica, ili po jedan keks (ne plazma naravno), kada vam kazu medeno srce, ne misle na napravljeno medeno srce, nego na po jedno srculence iz kese, kada kazu oblande, jeli su napolitanke….. marmelada koje deca ne jedu na sve strane… da skratim, deca su srecna kada neko slavi rodjendan, jer jedino tad mogu da pojedu nesto ukusno • Za izlete uvek mislite da traju mnoooogo duze nego sto zapravo jeste, a mi se ustvari samo provozamo busom (tako sto uglavnom sedi po troje dece na dva sedista), protrcimo pola sata tu gde smo stugli, tek da se slikamo (treba nam dokaz da smo isli), i bezimo nazad. • Onda pravac spavanje, za koga ima mesta u krevetu, ima, za koga nema…. Tu je par cebeta na podu, naravno uglavnom za najmladje, oni ne znaju da kazu • Sto se aktivnosti tice (koliko para toliko muzike) odradi se bas kad se mora po nesto, tek da mozemo da zamenimo pano i da izgleda kao da smo super vredni, i da se hoce ne moze se jer grupe nisu onakve kako pise na njihvom sajtu, ni brojcano, ni sto se uzrasta tice, tako da su sve vise ili manje mesovite, dinamike se pisu tek da se napisu, ali se ne prate… • Video nadzor kojim se hvale, ne radi u svim vrticima, ne u svim sobama, traje samo 4h dnevno, I tad vaspitace beze tamo gde ih nema, ili jednostavno okrenu kameru u zid • I na kraju na, najvaznije, sva ta uzasna usluga (gora od svih drzavih vrtica, verujte mi, realno, ne vredi ni da ona vama placa da budete tamo), kosta 240e za celodnevni boravak I 180e za poludnevni, osim ako ne umete da se cenkate, pa kako se pogodite. Ukoliko vam sve ovo nije bilo dovoljno, i zelite svoje dete u ovaj vrtic, evo pomoci, da ne trazite predugo ☺ IZVORNA PORUKA: Rivana Strasno, ja sam taj vrtic gledala za mog Luku, cak sam izvala pitala za cenu ali nam bilo puno pa ga nismo upisali, to je vrtic u B. Jerkovicu koji smo zvali. Da smo imali para upisali bi smo ga sigurno. Strasno za tolike pare ovakva usluga. IZVORNA PORUKA: sanji Jezivo! A ono što je još jezivije je što ne sumnjam u ovo što si napisala! Moja deca idu u državni vrtić koji je jako mali (4 grupe) ali sam ja baš zadovoljna a vidim da su i one!
< Poruku je uredio Ana RR -- 29.1.2013 20:08:20 >