|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XIV
17.9.2014 10:03:22   
Sanjalica1980
Draga Simana, ja sam radila sa smrzlicima na dva nacina.
Ranije smo radili iz stimulisanog postupka tj. koristila sam prvo Suprefact za smirivanje jajnika pa zatim uporedo Estrofem za rast endometrijuma.
U tom postupku nema folikula i prati se samo rast endometrijuma.
Poslednji Fet je radjen u prirodnom ciklusu. Imala sam jedan vodeci folikul koji smo pratili sok nije pukao i 5 dana nakon toga su mi ubacili 2 blaste.
Od lekova sam koristila utrogestan i kasnije progesteron depo.
Inace sam na terapiji za stitnu,takodje sam pila Siofor i primala Fragmin( Uveden na dan transfera ).

Nadam se da sam ti uspela objasniti. Ako sam nesto preskocila slobodno me pitaj.

(odgovor članu Simana)
Direktna veza do poruke: 151
17.9.2014 10:09:18   
Simana
Hvala ti puno na brzom odgovoru!!! Za stitnu pijem redovno terapiju, jedini mi je problem za IR prepisan mi je glukophage koji sam pila dva dana i batalila jer mi je bilo neopisivo lose, u medjuvremenu sam skinula nekih 8kg pa se nadam da ce to imati efekta na smanjenje vrednosti insulina. Za trombofiliju mi je hematolog rekao da istog momenta kad se odradi transfer da moram da primim heparin. Sto se konsultacija u Jevremovoj tice tu su mi rekli samo da ponesem nalaze od prethodnih vto, sad kao sto rekoh videcemo sta ce profesor reci jer kod mene se oba puta javilo krvarenje vec negde 8-og dana od transfera, maltene oba puta u isto vreme sad da probam smrzice koji ako ne uspeju idemo dalje na sledecu vto. Veoma sam pozitivna ne odustajem, samo bi volela ponekad da potpuno iskljucim emocije

(odgovor članu Sanjalica1980)
Direktna veza do poruke: 152
17.9.2014 10:11:07   
wivern
Zece sad je red da tvoja sestra postane tetka user posted image , cestitam na jos jednom sestricu.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

Direktna veza do poruke: 153
17.9.2014 10:20:44   
Sanjalica1980
Ja sam za Ir pila siofor. Bilo mi je lose od njega i stomak mi se duvao ali sam se navikla. Dr mi je menjala dozu dok se nisam prilagodila.
Zaboravila sam da napisem da sam primala i prednizon. On valjda umanjuje nk celike tj. stvara pogodnu sredinu za embrion( da ga telo ne bi odbacilo). Pila sam ga do neke 12 nedelje.
I treba da si pozitivna jer ce sve biti uredu. Pokrivena si sa terapijom i sada znas da si mirna.
Ovaj proces je ceo stresan i normalno je da ponekad emocije prevladaju. Tesko je da budemo roboti.

Kada ono ides na konsultacije?

(odgovor članu Simana)
Direktna veza do poruke: 154
17.9.2014 10:38:56   
anita

IZVORNA PORUKA: zece

hvala vam puno  inace da vam se pohvalim moja sestra se u subotu porodila  i ima drugi sin imala je neredovan ciklus visok testosteron i insulin pila je siofor i spirinolakton  i ostala trudna dva puta prirodno bez ikakvih problema  i sada ima dva sina jedan je 21 mesac a drugi se u subotu rodio 

Zece čestitam na sestriću. Neka je živ i zdrav

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 155
17.9.2014 10:49:28   
baby_blue
Sanjalice, nisam znala da si ti imala FET i u stimulisanom ciklusu. Ajde ako ti nije tesko, reci mi kada se tu radi transfer? Jasno mi je sto pijem mikroginon 21 dan, a 5 dana pre kraja uzimanja pilula krecemo sa suprefactom. A koliko dana se primaju suprefact i estrofem i kada je transfer? To nismo pitali doktorku, nesto se nisam ni setila.

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 156
17.9.2014 11:26:16   
Simana
Sta god bude da bude pozitivna cu ostati tu nema reci...Na konsultacije idem iduce nedelje i iskreno ne mogu da docekam jer sam toliko toga dobrog cula o profesoru, ne ocekujem previse ali barem se nadam da ce me uputiti na pravi put. Imamo 6 zamrznutih embriona pa sad videcemo kako bude....Jedini je problem, ako to mogu tako da nazovem, je ako mi da terapiju inekcijama ne znam kako ide po pitanju pracenja terapije obzirom da ja nisam iz Beograda...Ne znam samo da li sam trebala da odradim neke analize pre odlaska na razgovor, niko mi nista nije napomenuo?

(odgovor članu baby_blue)
Direktna veza do poruke: 157
17.9.2014 14:19:28   
Sanjalica1980
Babyblue ako se dobro secam Suprefact je isao od prvog dana ciklusa pa do ored transfer. Estrofem id ciklusa pa na dalje.
Transfer uvek bude par dana posle ocekivane ovulacije. Npr. meni je transfer bio na 22 dc.
Mogu da ti kazem da se detalji razlikuju. Zavisi od dr.
Meni su radili i dva Feta bez suprefacta ali sa estrofemom.

Ako imas blaste kao ja onda ce biti oko 21-23 dc a ako su 4 celijski ili 8 celijski onda dva dana ranije.

Samo nam javljaj novostiuser posted image

Direktna veza do poruke: 158
17.9.2014 14:30:49   
baby_blue
Kod mene nece biti tako. Ja sam juce pocela da pijem mikroginon, kako mi je doktorka rekla i to uzimam 21 dan. Ali od 16. dana ciklusa mi tek uvodi suprefact, dakle od 1. oktobra (dakle za tih 5 dana mi se preklapaju mikroginon i suprefact), a tad mi je i sledeca kontrola. I onda taj suprefact primam od 1. oktobra ne znam koliko dana, uz estrofem, pa tek onda transfer. Nije mi to bas najjasnije...ma dobro, kako god...nije kod svih isto, ocigledno. A i ne moram ja bas sve da znam, ima ko se time bavi.user posted image

Blaste su i kod mene, imamo dva komada.user posted image

Nego, htela sam da te pitam, posto kazes da imas IR, i isto uzimas siofor kao i ja, kako se hranis? Jel bas pazis na ishranu ili pojedes i nesto slatko i manje zdravo?

< Poruku je uredio baby_blue -- 17.9.2014 14:43:58 >

Direktna veza do poruke: 159
17.9.2014 14:55:28   
Sanjalica1980
Meni su ga cak i sada ukinuli jer bebe nisu napredne. Pazila sam na hranu do pre dve nedelje.
Samo kuvano,meso na rostilju,salate,voce( u ogranicenim kolicinama) a sada uzmem i slatko. Trazi mi organizam. Ne preterujem ali se zasladim. Meni nisu bile velike vrednosti insulina pa je verovatno zato tako.

A proces je svima drugaciji. To se nemoj opterepcivati. user posted image

Direktna veza do poruke: 160
17.9.2014 15:02:28   
baby_blue
Nisu ni meni vrednosti velike, a jedan dobar endokrinolog mi je rekao da ja cak i nemam IR. Ali posto sam pacijent ove klinike, moram da postujem ono sto mi oni kazu.user posted image

Direktna veza do poruke: 161
17.9.2014 17:30:17   
17 joka
Beby, ma buce to super sve i bice user posted image user posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

Direktna veza do poruke: 162
17.9.2014 18:13:12   
zece
Ja od danas pocinem sa yasmin a od 29 sa superfact od0,5 a od 10 oktomvri so stimilacii

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 163
17.9.2014 18:18:06   
wivern
Zece user posted image da bude uspesno

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

(odgovor članu zece)
Direktna veza do poruke: 164
17.9.2014 18:20:01   
17 joka
Zece user posted image user posted image puno uspeha i sreceuser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 165
17.9.2014 20:59:54   
ivanicasale
Zece nasa je jesenuser posted image user posted image jos malo pa smo user posted image

Februar 2010-spontani u 7-oj nedelji
I vto April 2013-Spebo-12 jc, 4 embriona-Beta 1.47
II Vto KC Nis-Februar 2014-11 j.c.-9embrion-Beta-1.06
III Sreca-Genesis Novi Sad-Oktobar 2014
beta 41.32 pa 13.07 pa 36.41...
IV pokusaj-FET Leskovac 5.02

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 166
17.9.2014 21:10:02   
anita
Zece, Ivanice navijamo jakoooooo user posted image user posted image

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu ivanicasale)
Direktna veza do poruke: 167
18.9.2014 19:48:45   
micaubica83
Prosli smi komisiju za VTO,suprugu je pre 3 meseca bio uredan spermogram sada je katastrofa.Dg. Oligoteratozoospermia.Da li neko ima iskustva za VTO sa ovakvom dijagnozom? I ako zna neko neka mi protumaci rezultate.Uz to je meni nizak AMH,oslabjena funkcija janika.Rezultati su
Rezultat analize Referentne vrednosti
volumen 3.0ml >2 ml
br spermat.u 1 ml-0.1x10na 6 ml >20x10na6 ml
ukupan br 0.3x1ona6 >40x10na6 ml
progr.pokretni 50% >50 %
aktivna progresija 20 % >25 %
slaba progresija 30 %
nepokretni 50 %
MOrfologija
normalnih oblika 0.1 % >15%
patoloskih oblika 99,9%
defekt glave 99,9%
Dijagnoza-Oligoteratozoospermia gr.III

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 168
18.9.2014 20:08:39   
Štetica
mico spermogram jeste los,ali u momentu aspiracije d9voljno je da ima i par komada zdravih spermatozoda,tada se radi ISCI metoda. Nama je na komisiji bio spermogram ocajan,teratozoospermija a na aspiraciji oligospermija. Pio je proxeed i one semenke sa medom(ima na temi sa spermogramom recept).

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu micaubica83)
Direktna veza do poruke: 169
18.9.2014 20:13:51   
17 joka
Mico, vi ste svakako za ISCI metodu , bice svakako dovoljno da oplodi JC.

polako bice sve dobro user posted image jako

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 170
18.9.2014 20:28:49   
Maraj
Drage, imam jedno pitanje.Pacijent sam dr G. Ivanovic. Zbog trombofilije i antinuklearnih antitela rekla mi je da cu biti na dugom protokolu. Jer moze neka od vas da mi objasni sta znaci taj dug protokol i koliko je duzi u odnosu na taj kraci protokol?. Hvala

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 171
18.9.2014 20:59:31   
Chipsy
Drage, pomagajte!
Veceras sam primila drugi cetrotid i nekako je pocelo da izlazi pored igle i dobar deo je izasao. Sta mislite, treba li da primim jos jednu dozu?
Jooooj! Sto meni mora uvek nesto da se zakomplikuje????

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 172
18.9.2014 21:22:43   
wivern
Chipsy no sikiriki, imas pp user posted image
Maraj razlika je u stimulaciji i broju dana koji primas stimulacije. Ja sam bila na duzem protokolu i primala sam stimulacije 15 dana. A na kratkom protokolu neko primi i samo 5 dana.

Honey, I'm Home

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 173
18.9.2014 21:25:50   
17 joka
Cipsy, mislim da netreba druga, ipak je uslo dovoljno , joj javljaj kako napredujesuser posted image jako jako

Maraj stimulacija traje duze kad je dug protokoluser posted image jako kad kreces?

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 174
18.9.2014 22:00:46   
micaubica83
joko hvala na odgovoru.A da li mi moze neko reci iz prethodnog rezultata koji sam napisala koliko mm ima sperm? Uopste ne mogu da skontam ove njihove oznake?

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJI
Dr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here